1. Milli bisikletçiye çarptığı yetmezmiş gibi, şans eseri kurtulması sonrası bir de üzerine yürüyen otobüs şoförlerini tanırız sayesinde. Yine de aklımız ermez bu çekememezliğe.

    http://m.klasspor.com/tr/haber/56535-Milli_bisikletci_Orkene_otobus_carpti.html

    Bu arada keşke azınlık olsalar ama ne yazık ki baskın grup bu zihniyet. Zihniyet diyorum çünkü bu tip olayları yaşadığım için aslında 'kaza' olmadığını tahmin edebiliyorum.
    one
  2. iett bisiklet taşıma aparatlı otobüsleri hizmete sunuyor. bisikletli kullanıcılar ek bir ücret ödemeden bu haktan yararlanabilecek. kent içinde bisikletin ulaşım aracı olarak kabul görmesi ve desteklenmesi yolunda özverili çabalarından dolayı bisikletli ulaşım platformu'na teşekkür ederiz.

    büyükşehir belediyesi'nin ve iett'in konuyla ilgili samimiyetine ve ciddiyetine inanmak istiyor; göstermelik değil, çözüm odaklı bir proje bekliyoruz. yeterli sayıda bisiklet taşıma aparatlı otobüsü birçok hatta görmek istiyoruz.

    bununla birlikte ana arterlere kurulacak güvenli ulaşım yolları ile; sağlık, çevre ve enerji dostu bisikletleri trafikte daha çok görmeyi arzuluyoruz.

    !---- alıntı ----!

    İETT’den Bisikletliye Özgür ve Güvenli Ulaşım

    İstanbul’da bisiklet tutkunlarına seyahat özgürlüğü sağlamak isteyen İETT’den bisikletlilere güvenli ulaşım desteği geldi.

    İETT’nin bisiklet aparatlı otobüsleriyle İstanbul’daki bisiklet kullanıcıları artık daha rahat ve özgür bir şekilde seyahat edebiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT ve Bisikletli Ulaşım Platformu yetkililerinin bisiklet kullanımını özendirmek ve desteklemek için yaptıkları çalışma, bisikletlerin toplu taşıma sistemi içinde kalış süresini artırdı. Bundan böyle bisiklet yolcuları bisiklet aparatlı otobüsleri gün boyu, diğer tüm otobüsleri ise 09:00-16:00 ve 22:00-07:00 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden kullanabilecek. Uygulama sayesinde bisiklet sevdalıları, doğayla iç içe olan parkurlarda pedal çevirebilecek. Bisikletlerini kısa ve uzun mesafede kullanan vatandaşlar da seyahat rahatlığına kavuşup diledikleri yere gidebilecek.

    Günün Her Saatinde Bisikletli Ulaşım Mümkün

    Bisikletli yolcular bisiklet aparatlı otobüsleri gün boyu, diğer tüm otobüslerde ise 09:00-16:00 ve 22:00-07:00 saatleri arasında, Metrobüslerde 10:00-16:00 ve 22:00-06:00 arasında, metro ve tramvaylarda 06:00-07:00, 09:00-16:00 ve 20:00-00:00 arasında, Tünel’de 07:00-22:45 arasında, Şehir hatlarında 06:00-00:00 arasında, deniz otobüsünde 07:00-21:00, Dentur ve Turyol 06:00-01:00 arasında, araba vapuru ve hızlı feribot ile 07:00-22:30 saatleri arasında ek ücret ödemeden yararlanabiliyor. Mavi Marmara’da ise bir ek bilet karşılığında 07:00-01:00 saatleri arasında bisiklet alınıyor. Katlanır bisikletler ise günün her saati, her araçta ücretsiz şekilde taşınabiliyor.

    Şoförler Broşür Dağıtılarak Bilgilendirildi

    İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci bisikletli yolcuların kurallara uyma konusunda azami hassasiyet göstermelerini istedi. Kahveci, “Bisiklet kullanımını özendirmek adına başlatılan bu uygulamanın uzun süredir üzerinde çalışıyoruz. Bisikletli yolcularımızın da uygulama döneminde, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirecekleri ve kurallara uyacakları inancını taşıyoruz. Bisikletli yolcularımız için planlama yaparken, araçlarımızdaki yoğunluğu öncelikli olarak dikkate aldık. İstanbul’da bisiklet kullanıcı sayısının hızla artmasını sevindirici bir gelişme olarak takip ediyoruz. Ayrıca şoförlerimize bilgilendirici broşürler dağıtarak bisikletli yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmalarını istedik” dedi.

    !---- alıntı ----!
  3. çevre ve şehircilik bakanlığı, ŞEHİR İÇİ YOLLARDA BİSİKLET YOLLARI, BİSİKLET İSTASYONLARI VE BİSİKLET PARK YERLERİ TASARIMINA VE YAPIMINA DAİR YÖNETMELİK'i resmi gazetede yayınladı.

    peyzaj mimarlığı eğitimi almış bir meslek insanı olarak söyleyebilirim ki; Yenileşimci veya bisikletli ulaşımın başlı başına doğa dostu olmasının dışında ekstra çevreci bir yaklaşım sunmamakla birlikte (bkz: solar bisiklet yolları güneş enerjisinden elektrik üreten yollar">*) , tasarım ve mühendislik standartları anlamında oldukça yeterli bir kılavuz olmuş.

    yönetmeliğin en can alıcı kısmı 5. bölüm: Kurulacak ağın mevcut kent içi toplu taşıma sistemi ile entegrasyonu. eğer yazılanların önemli bölümü uygulamaya geçerse ulaşım anlamında örnek kent ve büyükkentlere sahip olabilir.

    yerel yönetimlerin bu zamana kadar karnesi zayıf olduğundan, kağıt üstündeki bir yönetmelikle heyecanlanmak için erken. altı boş bir hukuk sistemine sahip olsak da yasal dayanaklara sahip olmak iç rahatlatıcı.

    yeri gelmişken, dünyada şöyle şeyler de oluyor:
    Gökçek'e ödül veren belediye başkanı sahtekar çıktı - sol.org.tr

    !---- alıntı ----!
    Slovenya’da düzenlenen bir yarışmada, Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek'e “Akıllı Kentlerde En İyi Ulaşım” ödülü veren Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovıc'in üç yıl önce “yolsuzluk” nedeniyle tutuklanıp hapse girdiği ortaya çıktı.
    ...
    !---- alıntı ----!
  4. 2013 mayıs ayında araba aldıktan sonra kuzenlerime bağışladığım ama şimdilerde aşırı özlediğimi farkettiğim taşıtçık.
    taklalar attığım oldu^:kolumda hala izi vardır^, pazardan alışveriş yapıp gidonuna astığım poşetlerden meyve tırtıklarken hakimiyeti bi anlık kaybedip bi korna sesi ile düzeltip korku dolu anlar yaşadım, yokuşu inatla çıkmaya çalışıp inmeden eve varacağım hırsı ile dizlerimin dermanı kesildi, sağanak yağmura yakalanıp iliklerime kadar ıslandım ve yokuşta olan evimizin önünde frenin tutmamasıyla yokuşun sonunu gördüm, ilk alındığı gün hele 18 vites mavi bir bisiklet, gece uyuyamamıştım lan. hüzünlendim şimdi. hey gidi günler.
  5. selesinin rahat olması gereken ulaşım ve hobi aracıdır. evet, bisikletin selesi kesinlikle rahat ve otantik olmalı ki 2 gün sürdükten sonra 3. günün şafağında o bisiklete acısız ve rahat bir şekilde tekrar binilebilsin. yoksa binmeyi bırak toplum içinde gezerken bile dikkatli bakışları üstünüze çekmeniz olasıdır. hoş bir durum değil tabi tahmin edileceği üzere.

    bisiklet güzel bir hobi aracı olmasının yanında çok güzel bir spor aracıdır. uygun mekan ve bisiklet bulunursa çok güzel geziler yapılabilir. hem temiz hava hem de spor yaparak güzel bir uğraş edinilmiş olur. mesela ankara eymir gölü çevresi bu iş için çok elverişlidir. haftasonu şöyle 2-3 kere dönerseniz gölün kenarını bir haftalık stresi atarsınız.

    ulaşım aracı olarak kullanılması benim için küçük yerleşim birimlerinde mümkündür. büyük şehirlerde ulaşımı bisikletle sağlamak çok zor ve gereksiz. giymişşin takım elbiseyi etimesguttan kızılaya işe gidiyorsun bisikletle. böyle bir iş hayatta ölmeden yapılacak 100 şeyden biri olarak listeye eklenebilir ancak. ama küçük yerleşim birimlerinde bence bisiklet en güzel ulaşım aracı. egzoz yok, trafik yok, korna sesleri yok. yeşili bol, insanları birbirine saygılı, trafikteki tek sesin bisikletlerin çin çin öten zilleri olduğu bir yerleşim yerinde bisiklet kullanmamanız abes kaçar zaten.
  6. babam sürekli "bence bunu kullanmak tüm motorlu araçları kullanmaktan daha zor." der.
    not: bu adam uçak, tren, gemi dışında motorlu her aracı kullanabildiğini iddaa eder ve ben de hep inanırım.
    hayır, cidden inanıyorum.
  7. gecen sene bir adet city modelinden edindigim, aşırı derecede bağımlılık yapan keyif verici taşıt. ozellikle eskisehir'de yasayipta su güzide aygıtı kullanmayanlar, kimse kusura bakmasin çok şey kaçırıyor. bozkırın gucaginda meğer keşfedilecek ne mekanlar varmış. edinin bir adet, vurun kendinizi yollar. özgürlük cok da uzakda değil. (es-es'de rota tavsiyelerine açığım)
  8. çok güzel ve sağlıklı bir ulaşım aracı, ancak üzülerek belirtmeliyim ki ülkemizde epey bir tehlikelidir.