• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.60)
captain america civil war - anthony russo, joe russo
bu filmde iron-man(tony stark) ve captain america(steven rogers)'nın yumruk yumruğa kavgasını izleyeceğiz. civil war'da avengers ekibinin yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. aynı zamanda chadwick boseman da black panther olarak bu filmde ilk defa beyaz perdeyle buluşacak.


  1. !---- spoiler ----!

    çizgi romanındaki sonla bitmemesi aslında biraz hayal kırıcıydı ama filmden önce yediğim imalı kimse ölmüyor spoilerı gerçekmiş. gerçi bu ne kadar spoiler onu da bilmiyorum ya

    !---- spoiler ----!
    güzel film olduğunu düşünüyorum zira olayla en ufak alakası olmayan, bu tür süper kahraman filmlerini "zırt filmler" olarak adlandıran peder için bile güzel bir film imiş. yani sadece aksiyonu ve espirikleriyle bile içinde tutabiliyor film.
  2. süper kahraman, daha çok süper kahraman ve arada da bir iki dövüş sahnesinden ibaret film.

    baştan söyleyeyim yorum tamamen spoiler, okuma izlemediysen, veya oku, bir şey kaybetmezsin.

    aldığı 8.3 puanının en fazla 7'sini hak eden film. geriye kalan 1.3 puanı karakterler aldı. spidey hayranları, iron man hayranları, kaptan hayranları vermiş diyebilirim. daha önce her birinin filmini izleyip gerçekten çok beğenmeme rağmen bu filmde olmamışlar. hulk ve thor da olsa rahat 8.6 alırmış.

    filmde tek bir yerde hadi canım dedim, o da karların arasından binaya girip tüm adamları ölü buldukları sahneydi. bunun dışında çok sıradan, monoton geçti izlemesi. bak şimdi kimse ölmeyecek diyerek izledim dövüş sahnelerini. ilk sahnelerdeki dövüş sahneleri heyecanlandırmadı diyemem bir de son dövüş sahnesindeki mortal kombat havası çok hoştu, onun dışında sanırım fiyasko denilebilir.

    harbiden kimse ölmeyecekse ne tadı kaldı arkadaş dövüşlerin? tamam, hadi kimse ölmesin. bari çaktırma, klişelerden uzak dur biraz. filmin ortasında kötü adam bile ölmeyecek diyebildim. ayıptır be.

    bu arada senaryoya hiç değinmemiş olabilirim. bunun sebebi ilk yarım saat falan güzel bir konuyla başlayıp sonra biz bunları nasıl dövüştürürüze bağlanan bir senaryoya sahip olması.
  3. arkadaşlarımın isteği üzerine bu yeni çıkan marvel filmlerine sinemada gitmiş bulunuyorum. bu film de onlardan biri. ancak uzun zamandır bu filmleri tıpatıp aynı buluyorum. arada ufak espriler, çok hızlı değişen açılar, filmin yarısını oluşturan koşuşturma sahneleri, çoğu zaman anlayamadığım diyaloglar... konu yokmuş gibi geliyor ve verdiğim paraya acıdığım için sinema salonunda ayık kalmaya çalışıyorum. sanırım izlediğim en son düzgün marvel filmi x-man origins: wolverine'di.