1. başkanlığın gelmesiyle kaybolacak yönetim şekli.
  2. demokrasi ile ilgili eleştirilere katılmak kendi adıma pek mümkün değil. liberal demokrasi ve çoğulculuk ve çoğunlukçuluk üzerine az biraz okumak faydalı olacaktır.
  3. koyunun çok olduğu yerde koç çok olurmuş. yaşam koçu tanımım.

    koyunların oylama yapıp bir koç seçmesi o yüzden ne oy kullanırım ne seçimle ilgilenirim ne başkanla. ben bu sistemin iyi bir sistem olduğuna inanmıyorum. seçimle devrim yapılmaz. dünya tarihinde seçimle hiçbir devrim yapılmamıştır. devrim savaşla direnişle eğitimle olur. gençlere tek tavsiyem her imkan olduklarında kitap okumaları.
  4. kendini koruyamayan bir yönetim sistemidir kendileri. bu yüzden güçler ayrılığı ve bağımsız denetleyici kurumlar vasıtası ile korunmaya muhtaçtır. dolayısıyla kişilere değil ancak kurumlara dayalı bir sistemde hayatta kalabilir. bizim ülkemizde hiç var olmamıştır.
  5. "demokrasi insanları sayar, halbuki onları tartmak gerekir." - wittgenstein
    "demokrasi çoğunluğun kanunu değil azınlığa olan saygıdır." - camus
    "eğer para politikada harcanmazsa, demokrasi söz konusu olabilir." - imran khan
  6. her ferdin okuduğu, yazdığı, kafa patlattığı varsayılan ütopya. propaganda diye bi'şey var ki deep throat yapıyor demokrasiye. reyiz önce sermayeyi tokatladı misal. sonra havuz yapıp medya ve sosyal medya troll ekibini kurdu. reyiz sert. reyiz libido.
    yok
  7. bir eğitim işidir.
  8. 'tüm kurumlar;üretim, ticaret, medya ,katılımcı bir demokratik kontrol
    altında olmadığı sürece; çalışan bir demokratik
    toplumumuz olamayacak.
    politika, işletmelerin toplum üstüne düşürdüğü bir gölge olacak.'
    -john dewey