1. ideoloji kurbanı insanlar olacağı için çekindiğim önermedir. ancak insan tanımına aykırı tecavüzcü , teröristler için de elzem cezadır.
  2. yargıya güvenin neredeyse sıfır olduğu bir ülkede idam cezasını istemek ne kadar mantıklı olabilir? ülkenin geçmişi incelenirse yapılan idamlardan kaçına hak verilebilir?
  3. insanların ve insanlığın yaşadığı coğrafyalara kesinlikle girmemesi gereken vahşi bir öldürüş biçimi.
  4. bir insan ne yapmış olursa olsun verilmemesi gereken bir cezadır.
  5. teröristlere ve tecavüzcülere haktır. öteki suçlar için yaşatarak uslandırma taktiği daha adil olabilir.
  6. önce hukuk sonra idam gelmeli ateş düştüğü yeri yakar unutulmamalı.
  7. ülkemize geri getirilmesini istediğim sistemdir masum insanların ölmesini artık kaldırmıyor bünyem..
  8. avrupa birliği çervesinde iyileştirilen(!) hiç bir yasa geri getirilemeyeceği için boş tartışmadır.idam cezası kaldırılan bir ülke de geri getirmek hayli zordur.şahsen bende vatana ihanet gibi bir kaç milli temel çıkar için kalması gerektiğini düşünenlerdendim.
  9. kuvvetler ayrılığı ilkesi ile hareket edilen bir ülkede minimum düzeyde uygulanması oldukça yararlı olacak bir ceza sistemi diyebiliriz. ülkenin masum halkından alınan vergilerin ceza evlerinde çocuk istismarcılarına, tecavüzcülere, teröristlere ve seri katillere yedirilmesi oldukça saçma olduğundan hem caydırıcı olarak hem de ekonomik olarak güzel bir sistem olmasına karşın. türkiye gibi ülkelerde iktidara geçen herkes tüm güçleri elinde topladığı için ülkeyi tamamen kaosa sürükleyecek ve güçlünün zayıfı ölesiye ezmesine fırsat sağlayacaktır. dolayısıyla türkiye'de kullanımı oldukça tehlikeli olan ceza sistemi diye eklemekte fayda var.
    bozuk
  10. ülkede hukuk bu durumdayken geri gelmemesi gereken.