1. etkisini 15 gün gösteren kitaplardır. akabinde başa sarılır.
  2. bir yiğit özgür karikatüründe on adımda on iki adım başlıklı farazi bir kitap ile mizahi şekilde eleştirilen kitaplar.

    doğrudur, kalitesiz veya başkalarından kopya çeken yazarlar tarafından yazılmış sözümona "kişisel gelişim" kitapları, az emekle çok iyi sonuçlar almayı vaat eder. "aslansın, kaplansın" diye altı boş sözlerle seni motive etmeye çalışır.

    ben daha çok başkalarının başarılarından modellenen kişisel gelişim kitaplarını ve tabii ki biyografi veya otobiyografi tarzındaki kitaplardan kendi yorumlarımı çıkarmayı tercih ediyorum. kendi hayatınızı daha iyi bir noktaya taşıyabileceğine inananlardansanız^:growth mindset^ size de aynısını öneririm.
  3. hangi kitabın kişisel gelişim kitabı olduğunu anlamamızda fayda var. bir kargaşa yaşıyoruz. yukarıda; @kasıkli ,başlığın 9. yorumunda zırvalık demiş aradan aylar geçmiş yorum yazıp yeniden zırvalıktır dediğine göre büyük bir öfkesi var.
    migros standından secret kitabını alıp hayatın secret'ına varmayacağımız aşikar diğer taraftan bana göre kişisel gelişim kitabı olan rahmetli prof. dr. ahmet aydın'ın taş devri diyeti kitabı tam anlamıyla başucu kitabıdır. yazarlarımızın büyük çoğunluğunun kem küm ettiği kitaplar nedir ne değildir şeklinde bir açık kapı bırakmalı sanki. keskin bir şekilde zırvalık demek keskin bir söylem oluyor.
  4. bu türdeki kitaplara zırva demek; elif şafak okuyup, romanlar bok gibidir hiçbişeye benzemiyor demekten farksızdır.

    okursun okumazsın başka. ama zırva ne demek?
  5. kendini "huzurlu" olarak betimleyebilen bir insanin okumasinin yersiz oldugunu dusundugum kitaplardir. konu ile ilgili fazlaca dalga ve husrani george carlin sikayet etmeyi abartarak soyle komik bir dille anlatmis.

    isin sakasini bir yana koyarsak, kendinde psikolojik sikintilari olduguna inanan kisilere en azindan motivasyon olabilecek "kisisel gelisim" adi altinda kitaplar mevcuttur.

    bazi insanlar yalniz kalabilir; ya da yalnizligi birtakim seylerin ustune koyup da secebilir. bu insanlarin bazi zor durumlarda sarildiklari, kendini "eyleyecekleri," belki namaz, belki yoga; muhtelif motivasyonlara ihtiyaclari olabilir. kimisi de bunu bu tip kitaplarda bulur.

    youreads'teki iq'lari 160+ koca adam olmus yazarlarimizin, insanlari asagilamadan genelleme yapmalari, sert fikirlerini yaslarina yakisir bir dille anlatmalari dilegiyle.
  6. bunların yerine engin geçtan önereyim ben de
    mutlu
  7. hayatta o kadar çok yapamazsın duyarken insanlar birbirini bitirmek için tüm bencillikleri çıkarcılıklari ile sizi soğururken bu kitaplar size aslında neler yapabileceğinizi söyler, mesela mümin sekmanin başarı öyküleri diye bir kitabı var zorlukların üstesinden gelen kendi yolunu çizmiş insanların hayat öykülerini okuyorsunuz ve bu size biraz umut biraz da güç veriyor, kötü bir şey mi bu değil ama belki genç yaşlarda okunup bırakılmalı.
    ayrıca stephen covey kitapları da hiç boş kitaplar değildir, bir çok üst düzey yönetici politikacı bu insanlardan ders almakta konferanslarına azımsanamayacak miktarda para dökülmektedir.
    özetle normal insansaniz normal insan kitapları okuyun.
    ama kendinize umudunuzu yitirdiğiniz bir donemdeyseniz onyargilarinizi kenara bırakın ve biraz goz atın şunlara.
  8. eger gercekten bir kisisel gelisim kitabi okumak istiyorsaniz krishnamurti nin içsel devrim adlı kitabını siddetle tavsiye ederim