• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.20)
the hateful eight - quentin tarantino
spaghetti delisi tarantino, kill bill vol.2 ve django unchained'den sonra yeniden aynı sularda yüzüyor. tim roth ve michael madsen'i yeniden bir araya getirdiği filmde kurt russell, jennifer jason leigh, samuel l. jackson, bruce dern gibi oyuncular da yer alacak.


  1. yeni nesle western sevdiren adamın filmi. yine nefis, akıcı, coşkulu. kısaca tarantino elinin lezzetini katmayı ihmal etmemiş. tıpkı yahni gibi.

    fakat django ile peşpeşe izlemiş biri olarak django'yu biraz daha sevdim diyebilirim.
  2. pulp fiction ve kill bill serisinden sonra aklımdaki tarantino sıralamasında üçüncülüğe oturan yapıt. tarantino'nun mekan seçimi, diyalogları, kostümleri ve müzik konusunda ki şansı dışında filmlerinde -bana göre- çok önemli bir özelliği daha var. her oyuncudan maksimum verimi almasını bilen yegâne yönetmen kendisi. tamam oyuncular iyi olabilir senaryo iyi olabilir lâkin bir yönetmenin her filminin her sahnesinde ki her oyuncu da iyi olamaz arkadaşlar. adam resmen oyuncunun bütün yeteneğini emmüklüyor. bu gerçekten inanılmaz bir yetenek. bizi sinema sektöründe kendisinden mahrum bırakmaması dileklerimle.
  3. django'dan daha iyi olduğu iddia edilen, tarantino'nun son filmi.
  4. uzun zamandır izlediğim en güzel filmlerden birisi olmuştur. 3 saat boyunca tek bir mekanda film çekmek herkesin harcı değil, bir kere bunu göz önünde bulundurmak lazım. ben bir mola vererek, böyle bir kaliteli bir yapımı izlemenin tadına vara vara, yani 3 saat boyunca saçma bir sırıtma haliyle, içimde kelebekler uçuşuyormuş gibi bir vaziyette izledim. tabi yine de konu olarak, kurgu olarak çok hoşuna gitmeyenler elbette olabilir, bu tarz filmleri herkes sevmek durumunda da değil; ama bu filme tek kelimeyle "kötü" diyen muhtemelen kurtlar vadisi veya arka sokaklar falan izliyordur.^:swh^
    edit: şöyle sonradan bir kontrol edince sanki bir komedi filmi izliyormuşum gibi bahsetmişim. içinde bu kadar çok kan olan bir filmi elbette o şekilde izlemedim ama mutluluğumun sebebi böyle güzel bir filme denk gelmiş olmamdı. yoksa yanlış anlaşılmasın, sadist falan değilim.^:swh^
  5. çok şahane olmuş film. önce burayı okuduğum için beklentim düşük başladım ama filmi izlerken eleştirilerden hiçbirini yakıştıramadım. film sıkıcı falan değil kesinlikle bunu sıkıcı bulanlar ne izliyor anlamadım ki sabah akşam zor ölüm serisini falan izliyorsanız evet o kadar aksiyon yok. klasik tarantino imzasını taşıyan bir film, sadece diyaloglar için bile izlenir.
  6. merakla beklediğim film. tarantino bana kalırsa western tarzına çok uygun. django'dan çok daha iyi bir film bekliyorum.
    duras
  7. ülkemizde gösterim tarihi 8 ocak 2016 ancak film sitelerinde yerini aldı. ben de izleme fırsatı yakaladım. müzikleri ve karakterleriyle kült filmler arasına girmeye aday bir yapıt olmuş.
    kgn
  8. !---- spoiler ----!

    diyalogların tiyatro tadında geçmesi ve bu yüzden olumsuz eleştiri alması biraz mantıksız. zira filmin sonlarına doğru çakan flashbackle zaten bir tiyatro izleyeceğimiz gösterilir.

    !---- spoiler ----!
    sde
  9. beklediğime değen, klasik bir tarantino filmi.

    o değil de; kurt russell çok yaşlanmış :/