1. maalesef ki eğitimsizliğe bırakılmıştır. ve bu sebeple dövülmüş, hor görülmüş, aşağılanmış, tecavüz edilmiş, üzerinde baskıcı bir otoritere maruz bırakılmıştır. daha güzel cümleler sarf etmek isterdim ama üzgünüm ki durum bundan ibaret.
  2. öncelikle şunu belirtmek isterim ki asla kendilerini suçlamıyorum, küçümsemiyorum, büyütmüyorum yani kısaca yargılamıyorum.

    lâkin gördüğüm üzere (sosyal-ekonomik olarak ortalama bir çevreye sahip) bir türk kadınının sağlıklı bir birey olma ihtimali gerçekten zordur. ruhsal, fiziksel, zihinsel her anlamda kendilerine biçilen kalıbı reddeden ve bu cesareti gösterebilen kadınlarda ise anlam verilmesi güç bir özgüven ve yanılgılı bir özgürlük anlayışı ortaya çıkıyor. bu noktadan sonra kendileri (psikolojik olarak haklı nedenlerle temellendirilebilir) itici derecede yanlış anlaşılmalarla yarattıkları imajı insanlara hissettirme/gösterme gayretine giriyorlar. bahsettiğim bu kadın davranışı tarafımdan çok sağlıklı bulunmasa da cesareti ve yerindeliği ile her zaman takdirimi kazanmıştır.

    bir türk erkeği olarak kadınlara seçme zorunluluğunu dayatan, aslında bahsi geçen her türlü cebrin (iffet, sadakat ...) hem kadın hem de erkek için yaşamın birer parçası olduğunu, toplumsal görevlerin belirlenirken kıstasın cinsiyet olmaması gerektiğini düşünüyorum ve aklı olan her türk kadınına bolca sabır ve güç diliyorum.
  3. her insan gibi 2 gözü, iki kolu ve düşünen bir beyni vardır.beynini kullanıp kullanmamak onun elinde olan bir olaydır. ayrıca türk veya irlandalı olması kadın algısını çok mu değiştiriyor ?
  4. türk erkeğinin yansımasıdır.
  5. tatlıdır onlar candır, canandır, sevin onları dedirten başlık.
  6. memleketle alakalı her şeyin değeri gurbetteyken anlaşıldığı gibi, sürekli yerin dibine sokulan türk kadınının değeri de yurtdışındaki hemcinslerini yakından tanıyınca daha iyi anlaşılır.
  7. "ey kahraman türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."
  8. 20li yaşlardakiler için boşuna trip ve kıskançlığa girmese çok iyi ilişkilere sahip olacak tayfadır.
  9. murat 124 kasasıyla mercedes triplerine giren ilginç bir güruhtur.
  10. pek çok televizyon dizisinde karikatürize edilmiş olarak karşımıza çıkar.