1. dış politikada boyundan büyük işlere kalkışan akp’nin her seferinde uğradığı hüsranı ortaya koyan kişilere karşı partinin yaptıklarını savunanların kullandığı bir numaraları siyasi söylem. daha sonradan tüm konuları kapsayacak şekilde genişleyerek bir slogan haline gelse de önceleri daha ziyade geleneksel olarak dış politikada denge siyaseti izleyen türkiye’nin bu tutumunu kötülemek ve hayalperest yeni girişimleri meşrulaştırmak için kullanılıyordu. bu kavramla akp döneminden önce türkiye’nin gücü yettiği halde dışarıda etliye sütlüye karışmadığı ama girişilen tüm işlerde duvara toslandığı görmezden gelinerek artık bu durumun değiştiği anlatılmak isteniyor. rusya’nın savaş uçağını sınırı 12 saniye ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdükten sonra suriye’ye burnunu sokamadığın için ancak kendi sınırının arkasından fırtına obüsleriyle top atışı yapacak hale düşmek bu veciz ifadeyi en iyi özetleyen örnektir.
  2. tetikçilerin gazeteci,
    özgürlük düşmanlarının demokrat,
    soytarıların kanaat önderi,
    meczupların akil,
    trollerin siyasi analiz uzmanı olduğu pespaye ülkem.
  3. kitaplığımda ziya gökalp'in yazılarının derlendiği yeni türkiye'nin hedefleri kitabının arkasında, "....yeni türkiye isimli gazeteyi kurdu. atatürk'ün isteği ile bu gazetede ve hakimiyet-i milliye'de, yeni yapılanmakta olan türk devleti'nin düzenlenmesine yol gösterici çok değerli makaleler yazdı. yeni türkiye'nin hedefleri isimli bu kitap, ziya gökalp'in 1 temmuz 1923'ten itibaren aynı isimle yeni türkiye gazetesi'nde yazdığı o makalelerin bir araya getirilmesi ile hazırlanmıştır. " yazmaktadır. özetle bu ülkenin adının başına ilk günden "yeni" demediğimiz için hep bunlar başımıza geliyor..
  4. her an her kişinin yada kurumun başına kayyumun atanabilidiği yeni türkiye ... yeminle vatandaşı olmasan aslında eğlenceli ülke çekirdek çıtlayıp izlersin komedi niyetine:d
  5. hezeyanların sıfatlaşmış hali
  6. ac tavuk kendini dari ambarinda sanirmis misali; 3 ayda bir dag tas bombalamak ve turbe kacirma operasyonlari ile kurulacak yeni osmanli'nin heyecanini tasiyan soylem.
    aksini iddia eden; fetocu, pkkli, amerikan usagi, alman ajani, sirp keskin nisanci, rus komunusti ayni zamanda esnaf lokantasidir.
  7. iktidarın halkın verdiği oylarla belirlendiği türkiye'dir. demokratik yollarla seçilmiş iktidarın illegal yollarla indirilme çabalarının en sert şekilde karşılık bulduğu türkiye'dir. cumhuriyet'in ve devletin çok daha geniş kesimlerce benimsendiği türkiye'dir. dış politika'da vicdan temelli, zalimletin değilde geniş halk kesimlerinin desteklendiği türkiye'dir.
  8. şubat ayında tam 140 işçinin iş cinayeti sonucunda yaşamını yitirdiği ülkedir. katlanarak büyüyen işçi ölümü sayıları ülkenin nasıl yenilendiği konusunda fikir vericidir.
    worns
  9. herkes 2023 yilini beklemeli. zira o yil gelince 1 ocak gunu uyanicaz ve pat diye vadedilen yeni turkiyeye uyanmis olacagiz, super guc oldugumuz, her seyin kusursuz olduğu ve paramızın degerli oldugu bir ulkeye uyanacagiz, ama yersen.

    bence akp secmeninin dusuncesi bu yonde, yoksa memleketin iyiye gittigini dusunen insanlar kendini kandiriyor, ya da kandiriliyor. yine de nasil bir kafada olduklarini dusunemiyorum, olmuyor.
  10. yeni türkiye, ileri demokrasi diyerek cumhuriyetin tüm kazanımlarını yok ettiler. istedikleri yeni türkiye değil yeni osmanlı ama yozlaşmış bir osmanlı.