1. mayıs ayının ilk haftasında isveç'i ağırlıyoruz. isveç'in kalburüstü yönetmenlerinin birçok filmi gruptakiler tarafından izlenmiş olduğu için film seçimi diğer haftalara nazaran daha zorlu geçti. finale iki film kaldı: 2003 yapımı "ondskan" ve 1992 yapımı "den goda viljan". sandıktan, senaryosunu ingmar bergman'ın kaleme aldığı "den goda viljan" galip çıktı.

    hatırlatma: eş zamanlı izleme vakti olan cumartesi 22.00, filmin uzunluğu sebebiyle bir saat geriye çekilebilir. değerlendirme günü ise pazartesidir.

    düzeltme: "den goda viljan" beş buçuk saatten oluşan bir mini dizi formunda internete aktarıldığı için haftanın filmi "ondskan" olarak değiştirilmiştir.
  2. yoksa siz hala katılmadınız mı?
    tanım: mükemmel oluşum.
    vagus
  3. youreads sinema grubu geri döndü. şubat ayında ispanya-arjantin sinemasını ağırlıyoruz. ilk olarak ispanya. dün yapılan oylamaya, hafta boyunca üyelerce toplam on film aday olarak sunuldu. bu on filmden iki tanesi ispanyol filmleri olarak seçilecekti. bu sefer vagus'un önerisiyle ikişer oy kullandık ve daha keyifli bir seçim süreci yaşandı. uzatmayayım. victor erice'in arı kovanının ruhu filmi diğer filmlere büyük fark atarak ilk hafta filmi oldu. ikinci haftanın filmi mario camus'un los santos inocentes filmi oldu. ispanya ayının joker filmiyse* alejandro amenabar'ın aç gözünü filmi olarak belirlendi.

    *joker film: seçilen filmlerden biri üyelerce daha önce izlenmişse eğer o film yerine oylamada üçüncü olan film, joker film seçeneği olarak sunuluyor.
  4. rabb.it'ten birlikte falan izlenebilir aslında. aynı anda.
  5. mart ayını türkiye ayı olarak belirlemiştik. ilk etapta seçim için kırka yakın film belirleyince biraz düşündük nasıl seçeceğiz diye, sonradan herkesin maksimum üç film sunmasına karar verip daha seçkin bir liste oluşturarak seçime başladık. ilk hafta filmimiz beş oy alan a ay - reha erdem, ikinci filmimiz dört oy alan tabutta rövaşata - derviş zaim ve yine dört oyla piano piano bacaksız - tunç başaran üçüncü hafta filmimiz oldu. türkiye ayını kapatacağımız film ise yusuf atılgan'ın aynı adlı romanından uyarlanan anayurt oteli - ömer kavur oldu.
  6. eylül ayında iki filmle balkan sinemasını ağırlıyoruz. ilk filmimiz altı oyla seçilen milcho manchevski'nin 1994 yapımı yağmurdan öncesi. ikinci filmimiz ise beş oy alan iki filmden biri olan sessiz düğün oldu.

    ilk filmin 16'sında
    ikinci filmin 30'unda vatsap grubunda değerlendirmesi yapılacaktır.

    edit: sessiz düğün filmine ulaşamayan varsa diye torrent adresi torrent
  7. nisan ayının son iki haftasında alman sinemasını ağırlayan grubumuzun bu hafta için seçtiği film (bkz: der himmel über berlin - wim wenders)

    film, perşembe-cumartesi arası izlenip -cumartesi 22.00 eş zamanlı izleme saatidir- pazar ya da pazartesi günleri grup üyelerince değerlendirelecektir.
  8. destek olmak isterim yerinde bir karar olmuş zira bu dönemde benim de hiç enerjim yok hakikaten
  9. sitede öylesine takılırken böyle bir başlığa denk geldim ve "aktif olsa katılırdım hee" dedim kendi kendime.harbi olum niye aktif değilsiniz lan bir iki girdiyi okudum eylüle kadar ara verdik demişsiniz ee kasım oldu... tekrar canlanırsa katılmak istediğim güzel oluşum.
  10. Evet, sevgili platonlar, aristophanesler, agathonlar.. bu gece 12.de Onur Ünlü'nün yönetmenliğinde "POLİS"i izliyoruz birlikte. Let's Rabbit