• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. !---- spoiler ----!

    sam'in hikayesi valyria çeliğinden kılıcı alması için bu kadar uzatıldı, dünyada sayılı olan bu kılıçlar akgezenlere karşı yapılacak savaşta kilit rol üstlenecek.

    cathlyn'in kuzeni karabalık nehirova'yı almıştı, sansa ve jon da onun yanına gidiyordu, sanırım önümüzdeki bölümde cathlyn stark'ı da bahsedildiği üzere dirilmiş olarak göreceğiz. edmure'u harcayacaklar bence.

    yarı insan yarı akgezen benjen amca'yı three eyed raven nasıl çağırdı orasını anlayamadık. bran mı çağırdı yaşlı amca ölmeden mi çağırdı muamma.

    dany sahneleri milletin canını sıkmaya başlamış güya da kuzum ne oluyor size, kadın ejderhaların annesi lan, ateş işlemiyor ve 5 dakika gösterilmiş altı üstü. köleliği kaldırması, herkese insan gibi davranması mı göze batıyor arkadaş.

    westerosta margery işi çözdü ve plan yaptı gibi geliyor bana, bu sayede hem lannisterlardan kurtuldular hem de yürüyüş yapmamış oldu. inancı da günü gelince defedecektirler.

    arya ışığı söndürdü, kendini eğittiği kör dövüşünü yapacak bakalım neler olcak, jagen h'gar bence ne olacağını biliyor. arya kaçma şansı varken kaçmayıp neden tapınağa döndü, anlamadım, sonuçta öldürmediği anlaşılacaktı. bunu bildiği için de kılıcını aldı. ne yapmak istiyor anlamadım. bilen varsa kırmızılandırsın
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder