1. sabah 6 gibi salonda uyandım, sıkışmıştım. sadece salonda klima olduğu için son 2-3 haftadır orada uyuyorum. banyoya girdim, çıktım. her sabah yaptığım gibi bir sigara içip tekrar uyumak için sabahları serin olan yatak odama gittim. o ara televizyonu açtım. yatağımda gözlerim yarı açık, yarı kapalı uzanmış sigaramı tüttürürken haberleri duydum. kalktım bir kahve koydum, döndüm ve bir sigara daha yaktım. sonra başka bir odaya geçip tekrar yattım, uyumadım ama tam olarak uyanıkta değildim.

    sınır ötesi hava hatta kara harekatı düzenliyorduk ama ben başka bir şey düşünüyordum. dün tanıştığım kadına bir sürü yalan söyledim. aslında yalan olan hiç bir şey söylemedim ama fazla ısrarcı olmasa da bir kaç kere sanırım bir gariplik olduğunu hissettiğinden, üstü örtülü, belli belirsiz sormasına rağmen eksik, bir hayli eksik bilgi verdim. baştan kestirip atabileceğim konularda bıçak sırtında dolaştım. çok ortak tanıdık var ve bunların bir kısmı sanırım yakın arkadaşı. işte bu ortak tanıdıkların benimle bağlantı kurabileceği sınırlarına kadar geldim ve o noktalardan sonra eksik bilgiler verdim. kendi kendime bir daha görüşmeme kararı verdiğimden sustum zaten ama o konu açtıkça dereden tepeden konuştum biraz. bir konuda uzman ve o konuda bilgi sahibi olmakta istiyordum. bir kaç soru da ben sormuş olabilirim. akıllı mı bilmiyorum ama kültürlü, eğitimli ve güzel kadın görüşülür görüşülmesine de ama bilemedim. işte bunları düşünerek uykuyla uyanıklık arasında gittim geldim, gittim geldim. o iletişime geçmezse iletişim kurmamaya, mesaj falan atarsa özür dileyip eksik verdiğim bilgileri tamamlamaya karar verdim. 2 kere evlilikten döndüğümüz budizme, yogaya, meditasyona, spritüel şeylere meraklı eski kız arkadaşım bu uykuyla uyanıklık arasında veya uykudan uyanıldıktan hemen sonra akla gelen berrak ve o an çok parlak gelen fikirlerin, alınan kararların hem çok iyi hem de çok kötü olduğuna dair nedenleriyle beraber anlattığı çok uzun bir konuşma yapmıştı bana. iki birlikteliğimizin arasında ben başka bir kadınla birlikteyken gene böyle bir sabah uyanıp ayrılmaya karar vermiştim o kadından. ona anlattığımda kararın doğru, ayrıl tabi deyip uzun uzun konuşmuştu. onu hatırladım. başlangıçta iyiydi ama sonra sıkılmıştım o anlatırken, belirli bir yerden sonra kopmuştum. keşke daha iyi dinleseymişim.

    uyumuşum. uyandım ve sabah haberlerine bakarken bir sallama çay ve 2-3 sigara daha içtim. bu tip gelişmeler hoşuma gitmiyor benim. aslında genel olarak ne olup ne bittiği pek umurumda değil ama bu tip olaylardan sonra insanlar yine pek de umurumda olmayan ve önemli bulmadığım görüşlerini, fikirlerini anlatıyorlar ve daha da garibi bana da konu hakkındaki düşüncelerimi soruyorlar. anlatanları nezaketen gülümseyerek dinliyorum daha doğrusu çoğu zaman dinliyormuş gibi yapıyorum ama işte bu 2. kısım yani soruları ve benden de görüş beklentileri en sıkıcısı. zaman zaman sözlük trolleri gibi cevaplar veriyorum onların çok ciddiye aldığı ve pek bir parlak olduğunu düşündükleri fikirleri karşısında veya benim ilgili konuda ki fikirlerim sorulduğunda ve insanların bir kısmı çok bozuluyorlar. komik, eğlenceli ve ilginç şeylerden bahsedin bana diye çemkireceğim bir gün birine. olan o olacak.

mesaj gönder