1. ateizmi islama ve müslümanlara saldırıdan ibaret gören ve popülizmin etkisi ile sırf marjinal olacağım diye ateist olan ergenlerin arasında yalnız olmaktır da ayrıca. onların yaşadığı fikir ve bilgi karmaşasından dolayı yanlış anlaşılmaktır.
    müslümanım ama bu konuda ateistlerle empati kurabiliyorum. çünkü inancınız ne olursa olsun (ateist, müslüman, deist, hristiyan farketmez) karşınızdaki yobazsa (ateist, müslüman, deist, hristiyan farketmez) saygı beklememek gerekir. çünkü ona göre siz gerçeklere inanmayan ya da yalanlara inanan bir aptalsınızdır ve onun inandığı ya da inanmadığı konuda haksız olma ihtimali yoktur.
    inanan insana din, tanrı kavramlarının inanmakla ilgili olduğunu ve kişi inanmıyorsa kabullenemeyeceğini anlatamazsınız. ateist insana da din, tanrı kavramlarının inanmakla ilgili olduğunu ve bilim gibi kanıta dayanan bir olgunun inançla yakından uzaktan alakası olmadığını ve inanç konusu her açıldığında bilimi konuya çekmenin anlamsız olduğunu anlatamazsınız. çünkü bu iki zıt kutup eğer yobazsa inanç ve bilimin illaki de bir arada incelenmesi gerekmediğini anlayamaz.
    halbuki ne inanç bilimle kanıtlanması ya da bilimle bertaraf edilmesi gereken birşeydir ne de bilim inanca uydurulması gereken bir kılıftır.
    sadece türkiye'de değil tüm dünyada bu fikir anlaşılabilse ne inançlı insanlara inandığı icin mental retarde muamelesi yapan saldırgan ateistler olurdu ne de ateistleri yok olması gereken zararlı parazitlermiş gibi gören bir toplum olurdu.

mesaj gönder