1. inananlarına cennette ***küçük çocuk hizmetçiler*** vadeden, cinsiyetler arası ayrımı ve cinsiyet rollerini (iki cinsiyettekilere de dayatmalar yapıyor yani. bilal'e anlatırcasına belirtmem gerektiğini hissediyorum.) her yerde her koşulda körükleyen, kafirlere pek acıklı bir azap hazırlamışız (ayette geçiyor, yazınca çıkıyor) diyen bir tanrıya sahip ve "İsterse onlar, babaları veya oğulları veya kardeşleri, yahut hısımları olsun..." (Mücadele-22) kafirleri sevmemeleri gerektiğini söyleyen pek adil, pek ilerici, pek barışçıl din.

    ya zaten bunlar sizi zerre rahatsız etmiyorsa söylenecek fazla şey yok da ben birkaç bir şey yazayım içimde kalmasın.

    huri nuri diyerek, hurileri tartışmanın lüzumsuz olduğunu matah bir şekilde yazmak nasıl bir saçmalıktır anlayamıyorum. bir dinin sosyolojik etkileri vardır ve aşıladığı şeylerin çarpıklığını görmemeniz zaten aptallık bir de burada kalkıp "5 dakikalık zevki bu kadar abartmak yanlış" ve "başka şeyleri tartışmak varken hurileri tartışmak..." diyerek bu sapkın şeyleri olumluyorsunuz. gözünüz dönmüş sizin.

    Arap kavmi için mi hazırlanmış yoksa evrensel mi diye cidden merak eden şuradan başlamak üzere bu konuyu biraz daha araştırsın bir zahmet.

    3 hafta üst üste cuma günü yerine çarşamba günü tırnak kesen bir müslümanın kafasını kesiyordu peygamberin eshabından ali. Peygamberin sünnetini ciddiye almamak gibi bir şeydi gerekçesi. yıllar önce ya menkıbe kitaplarından birinde ya da alinin hayatını anlatan kitaplardan birinde okumuştum. Hakikat kitabevinin kitaplarında biri ama aratınca çıkmıyor. Oturup onu bulmakla uğraşamayacağıma göre neyse örneği görmezden geliverin artık ne yapayım.

    burada kalkıp hikmet kıvılcımlıyı örnek verince mantıklı bir argüman sunmuş olmuyorsunuz, kendisi zaten müslüman bir insan, ateist falan da değil uydurmayalım. materyalistliği idealist yönünün önüne geçememiş demek ki, bu devrimci kişiliğindeki kişisel bir eksikliğidir, kendi şahsından başkasının duruşunu temsil etmez.

    neyse ya. temelini sümerlilerden alan kurgulanmış ibrahimi dinlerden bir tanesi. mantığa dayandıramayınca alakasız örnek ve cevaplar veren mensuplarıyla tartışmaya çalışmak bayağı anlamsız aslında. illüminatiyi bile tarif etmiş aynen.(*:swh)

mesaj gönder