1. - iyilik yaptığında kimse seni alkışlamıyor. kötülük yaptığında ise herkes seni uzaklaştırıyor. iyi davranış ödüllendirilmezken kötü davranış cezalandırılıyor. o yüzden ne yaparsan yap, kendin için yap. beklentin olmasın. beklentiler üzer.
    - bir insanın 1-2 tane dostu olur, taş çatlasa şanslıysan 3. bunu kardeşim dediğin insanlardan kazık yiyince daha iyi anlıyorsun. kimse sizle kaşınız gözünüz için arkadaş olmuyor artık bu devirde. çıkar ilişkisi olmuş her şey.
    - herkesle her şeyi paylaşmayın. kötülükten beslenen çok fazla insan var, iyiymiş gibi görünüp sinirinizi bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
    - aile herkesten önce gelmeli. özellikle benim gibi tek çocuk yetişmiş bireyler için arkadaşlıklar çok önemlidir, kardeş gibi benimsersin onları hiç ayırmazsın. buna rağmen kimsenin aile gibi olmadığını farkediyorsun.
    - her zaman dürüst olmak işe yaramıyor. dostum dediğin kişiye dürüst olduğun zaman sırf onu duymayı kaldıramadığı için seni kötü belliyor. böyle durumlarda sessiz kalmakta yarar var.
    - arkadaşlıkta ya da aşkta aynı sorunlar dönüp dolaşıp tekrarlıyorsa, yolunda gitmeyen şeyler vardır ve akışına bırakmak gerekir. eskiyi hayatından çıkarmak, yeni gelenleri kabul etmek, değişime izin vermek... kimse hayatta kalıcı değil. yalnızız aslında, aile ne kadar önemli olsa da hepimiz yalnızız.

    aklıma geldikçe düzeltirim.

mesaj gönder