1. duyunca, peki "ateistin verdiği vergiyle yapılan yol, köprü, cami kullanılır mı?" diye sormak istediğim ifade.
    logan
  2. (bkz: e vergi de almayın o zaman)

    hayır, yarın öbür gün ateistlerden vergi alınmaz, caiz değildir diye bir fetva çıksa, çıkacak olan şenliği hayal dahi edemiyorum. zaten benim dedem de ateistti, ben zaten inanmıyordum vs. argümanlar havada uçuşmazsa beni de köy meydanında laciverde boyasınlar...
  3. kumar vergisi ile beslenmek, alkol vergisi ile finansman, ateist'in verdiği vergi ile mersoya binmek serbest... diyen, kokuşmuşluğun söze gelmiş bir diğer hali.
  4. kutsal bilgi kaynağı diye geldik fakat cehaletin içindeyiz sanırım. biri de demiyorki bu diyanet bunları kafasına göre uydursa biri de çıkıp demez mi ki bunu nereden çıkardın diye. müslüman bir kadın veya erkek dinsiz birisiyle evlenemez. buyrun birinci elden kaynak;

    !---- spoiler ----!

    iman etmedikçe, müşrik [dinsiz, putperest] kadınlarla evlenmeyin. imanlı bir cariye, beğendiğiniz, imrendiğiniz müşrik bir kadından elbette daha üstündür. kadınlarınızı da, iman edinceye kadar müşrik erkeklerle evlendirmeyin! mümin bir köle, müşrik bir erkekten elbette daha üstündür.) [bekara 221]

    !---- spoiler ----!

    gayet açık değil mi? diyanetten bunun aksini söylemesi beklenebilir mi? hadi hiçbirinizin açıp bakma gibi bi tenezzülü olmadı onu biliyorum da bari şu sol gibi gazeteleri kendinize kaynak görmeyin. bir gazete düşününki şu ayeti açıklamadan bu karara skandal diye manşet atsın.

    birisi de demişki ateistin allahı mı varki kurban kessin. bak arkadaşım diyanet demişki ateistin kestiği "hayvan", "kurban" olmaz yani yenmez. at gözlükleriyle yorum yapılan başka bir platform daha.
  5. (bkz: versenize olm o zaman ödediğimiz vergileri)

    bakınız koca millete haram yedirmek suretiyle, milletin helaline haram katmak suretiyle, el kadar bebelerimize haram yedirmek suretiyle bu millete zulmediyorlar. ateistlerden vergi almak demek, bu memleketin temeline haramı koymak demektir.

    ah kardeşlerim, bunlar bilmez, biz biliriz biiizzzzz...

    tanım: içimdeki rte'yi çıkarmış açıklamadır.
  6. biri de çıkıp demiyor ki, ateist kurban mı keser?! adam ateist ateist ne kurbanı, ne hayvan kesmesi, uğruna kurban edeceği bir allahı yok ki zaten herifin ne haramı ne sevabından bahsediyorsunuz.

    bi mail filan atın şu diyanete, ateist kimdir, kime denir biliyorlar mıymış.
    satanistle karıştırdılar yine...
  7. inançsız birisi olarak şaşırmadığım ve neden bu kadar tepki çektiğini anlamadığım ifadedir. islam dini buna izin vermez. ister inançlı olsun ister inançsız müslüman bir toplumda yetişen her birey bunu bilir.
  8. islam'ca caiz olan kuraldır. %99' u müslüman olan bir ülkede böyle sıkıntılı dönemlerden geçerken bu fetvanın yayınlanması abesle iştigal olmasına karşın, doğrudur. yani kardeşim biz dün mü müslüman olduk da böyle bir fetva yayınlıyorsun bugün. ayda 1000 lira maaş alan bir adamın 100'er lira taksitle ıphone almaması gerektiğinden, bunun kişiyi hem maddi zorluklara hem de manevi doyumsuzluğa iteceğinden bahsetsene.
  9. baba kız üzerine gündem olan fetvalarından sonra bana çok yumuşak gelen açıklama. alıştıra alıştıra şaapmak böyle bişey demek ki.
  10. ateistin de çok fifi dediği durumdur.

    zaten dünyanın neresine giderseniz gidin, ateistlerin hepsi olmasa da genele yakını, birikimli, kültürlü, okumayı seven, herkesin zeka seviyesine inemeyen insanlardan oluşur.

    eh, bu fetvaya kulak kabartacak bir kadın zaten herhangi bir ateist erkeği en fazla rüyasında görebilir.