• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.60)
annemin yarası - ozan açıktan
salih on sekiz yaşına geldiğinde kayıp ailesini bulmak üzere kaldığı yetimhaneyi terk eder ve babasını ararken bir çiftlikte işe başlar. hiç beklemediği bir anda hayalindeki yuvayı bulmuştur. heyecan ve tansiyon yükseldikçe yeni sırlar da su üstüne çıkar. salih geçmişinden kurtulup bu yuvada mutlu olabilecek midir? soluk soluğa izlenecek annemin yarası, salih’in peşinde umudun izini sürüyor.çekimleri, sırbistan, bosna hersek, hırvatistan ve türkiye'de yapılan ' annemin yarası' başrollerini ozan güven, meryem uzerli, belçim bilgin, okan yalabık ve bora akkaş’ın paylaştığı bosnalı salih’in anne ve babasını arayış hikayesini anlatıyor. filmin yönetmen koltuğımda ozan açıktan oturuyor. filmin yapımcılığını bkm üstleniyor.


  1. ex-yugoslavya'nın dağılma sürecinde slovenya, hırvatistan ve makedonya'nın ardından bosna-hersek'in de bağımsızlığını ilan edişinin ardından sırplar'ın müslüman bosnalılar'a yaptığı katliamdan ufak bir hikaye. film o dönemi irdelemiyor, o dönemin yol açtığı tek bir sonuç olan yetim salih (bora akkaş) üzerine hikayesini kuruyor. -bu arada filmin başrolü salih olmasına rağmen afişte oyunculardan sadece salih'i canlandıran bora akkaş'ın yer almamasını garip karşılamamak mümkün değil.-

    film bugün (11/03) gösterime girecek. son yıllarda izlediğim en başarılı türk filmi diyebilirim. senaryo, oyunculuklar, görüntüler, kurgu mükemmel. şu an orijinal hikayeyinin adını bulamadım, senaryo uyarlama ve açıkçası bu kadar iyi işlenmiş bir senaryosu olmasına şaşırdım.

    fragman filme göre çok zayıf kalmış, fragmana aldanıp filmi izlememezlik yapmayın. şahsen benim kafamdaki soru işaretlerinden biri de belçin bilgim'in performansıydı ancak o da harika bir performans sergilemiş. aslında film komple bir oyunculuk başarısı, okan yalabık ise ayrı yardırmış.

    lafı fazla uzatmiyim, türk filmlerini çok takip eden biri değilim, bu filmin de bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. ancak dediğim gibi mükemmel senaryo, mükemmel oyunculuklarla birleşmiş, acayip bir film çıkmış ortaya. yurtdışından da çokça ödül alacak gibi geliyor bana.
    cre
  2. beraber izleyebileceğimiz eli yüzü düzgün bir türk filmini vizyonda görür görmez annemle her zaman yaptığımız gibi biletleri alıp izlemeye koyulduğumuz film.
    öncelikle beklentilerimin üstündeydi, şuan güzel bir film izledikten sonra düşülen boşluktan yazıyorum. artılardan bahsedecek olursam, senaryo, görüntüler ve müzikler çok güzeldi ama filmin en öne çıkan yanı oyunculuklardı. bora akkaş (ki dikkatli bakılırsa silüeti afişte görülebilir(*:swh)) başrolün altından çok iyi kalkmış, performansıyla daha baştan filmin içine çekiyor. ozan güven yine döktürüyor, meryem uzerli de filme çok güzel bir enerji katmış. yapabileceğim naçizane olumsuz yorum filmin başında sahnelerin kısa ve hızlı geçişleri ve senaryodaki 1-2 tesadüf/klişe içerikli olay. son olarak oldukça etkileyici bir finale sahip, gerçi salondaki nüfusun %90'ını oluşturan teyzelerden duyduğum genel yorum "güzel film ama keşke sonunu başka türlü yapsalarmış." oldu.(*:swh)
    neyse bu eleştirmen bozuntusu yorumlarım bir yana, tavsiye ediyorum, umarım gişede hak ettiği ilgiyi görür.
  3. yeni izlediğim ve çok beğendiğim film. eleştirilerin aksine oyunculuğu sırıtan kimseyi görmedim, belcim bilgin dahil. hikaye bizden değil belki ama insanlar bizden, ozan güven, bora akkaş bambaska oynamışlar, izleyiniz.
    türk sinemasını hakir görenler tezek yesin.
  4. filmden henüz çıktım.
    meryem uzerli ne kadar içten ve güzel bir kadınmış gerçekten bu filmde gördüm. çok beğendim.
    gerçek hayatta bu hikayelerin binlercesi söz konusu. dışarıdaki kötülüklerin intikamının alındığını hissediyor insan. bir nebze de olsa içi rahatlıyor. tabi sonu fazla dramatize edilmişti. genel olarak bakacak olursak oyunculuklar çok güzeldi. tek sıkıntı belçim anne rolüne genç kaçmış bence.
  5. güzel bir filmdi duygusal film olarak görünüyor ancak duygusal sahne sayısı çok yok. oyunculuk olarak herkes rolünün hakkını vermiş ama konuşmalarda aksan aradım biraz. filmin finali daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum final bence olmamış.
  6. beklentimin oldukça üzerinde bir filmdi. beni ağlatmadığı halde duygulandıran, etkileyen nadir filmlerden
    !---- spoiler ----!

    -sen kimsin
    +annemin yarası

    !---- spoiler ----!
  7. izlerken sıkılmadığım film.

    belçim bilgin'in oyunculuğunu yine beğenemedim, ama çok da gözüme batmadı bu sefer.
    !---- spoiler ----!

    filmin sonu başından belli olsa da yine de hep "acaba" dedirtti bana.

    !---- spoiler ----!

    *****

    not: film izlemek tek kişilik bir faaliyettir.