1. telefonunun iş görüşmesi için çalması. paha biçilemez. mutlu eder umarım sonu güzel olur.

    edit: allah kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın beyler. gönlünüze göre olsun. çok şükür.
  2. saksıya bitki dikmek
  3. neden nasıl böyle kült veya hayatta yer eden bir şey olduğunu tartışmak bir yana ama her gorusum de her denk gelmem de (bkz: leyla ile mecnun) dizisidir benim için.
  4. hani böyle çok mutsuzsundur ailenden evinden uzak tam o anda rastgele bir arkadaşın evinde, otobüste, sınıfta, ofiste rastgele bir yerde bir kitaba denk gelirsin okumaya başlarsın ve o kitap seni tekrar hayata bağlar. o kitap antidepresanın kralıdır.
  5. spor yapmak.
  6. boya yapmak ve bahçe sulamak. öyle iyi geliyorlar ki hiç bitmesin istiyorum.
  7. duş alırken sıcak suyu ense kökünde gezdirmek
  8. (bkz: balık yağı) . düzgün beslenmemekten kaynaklı omega 3 eksikliği de depresyona neden olabiliyor. normalde haftada 3 kez sağlıklı balık tüketerek bu durumu engelleyebiliriz. ama hangimiz tüketiyor değil mi? o zaman balık yağları devreye giriyor ve beynin performansı açısından da çok önemli. eğer vejeteryan iseniz cevizle de bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiiniz.
    r2-d2
  9. -yağmurlu havada sevdiğin müziği dinleyip,yürüyüş yapmak
    -kedi
    -daha önce hiç yapılmayan yemeği yapmayı denemek
    -doğayla etkileşime girmek
    -kahve,sigara,portishead-roads üçlüsü
    -müziği son ses açıp,evi baştan aşağı temizlemek
    amok
  10. benim için spordur. 30'lu yaşlarda biri olarak hayatım boyunca antidepresan kullanmadım. yaşadığım sıkıntıları atlatmak için beynimi uyuşturacak ilaçları kullanma gereği duymadım. kafamdaki sesleri bastırmak için antidepresan tıkacını kullanmadım. şu an psikolojik anlamda çok formda olduğumu söylemem lakin en azından vücuduma daha çok zarar vermediğime eminim.

    antidepresan yerine, sadece koştum. yarınlar yokmuş gibi, bir daha doğmayacakmışım gibi koştum. ilaç yerine ağırlık basıp protein tükettim. canım sıkıldıkça oluktan ter akarcasına spor yaptım. antidepresan uyutacağına sporun verdiği yorgunlukla uyumayı tercih ettim.

    belki de sıkıntı yaşamamışsındır diyecekler olabilir. bilemiyorum, bunun şiddeti kişiden kişiye değişir. ancak yaşadıklarım yaşıma göre biraz fazla. evet, hiçbir sevdiğim hayatını kaybetmedi çok şükür. ancak işlerim çoğu zaman ters gitti. tıkır tıkır bir hayatım hiç olmadı. gerçi varsın olmasın. belki zoru başarmak daha zevkli bir hayatın anahtarıdır.