1. bira başlı başına bir kültürdür. ülkemizde genellikle maddi açıdan diğer alkollü içkilere göre daha ucuz olduğundan tercih edilmektedir maalesef. ortalama yüzde 5 alkole sahip olan bu içkiyi tüketerek sarhoş olabileceğini düşünen yahut sırf sarhoş olmak için bu içkiyi litrelerce tüketen insan sayısı da az değildir. böyle olduğu için bira; öğrenci içkisi yahut varoş içkisi olarak düşünülmektedir. maddi yetersizliğin yahut farklı faktörlerin verdiği sebeplerden ötürü gerçekleştirilen bu eylemler "bira içmek hamallıktır ya" diye zırvalayan insanları türetmiştir. oysaki bira içmek hamallık değil başlı başına bir zevk, bir kültürdür. şahsi kanaatimce en iyi bira carlsberg'dır.
  2. oldum olası sevemediğim (belki de ülke sınırları dışından bir bira tatmadığım içindir) , içimini hamallık olarak gördüğüm; ancak ülkedeki alkol fiyatları sağolsun, içebildiğimiz neredeyse tek içki türüdür.
  3. arkeolojik araştırmalara göre ilk kez mö 10000 yılı civarında ortadoğu'da muhtemelen tesadüf sonucu, buğday çorbasının mayalanması ile.... neyse tuborg gold candır.
  4. hem alkol barındırıp hem de tadı güzel olan nadir içkilerdendir.
  5. efes, tuborg, bomonti vs biraysa weihenstephan bira olamaz dedirtendir.

    ayrıca artık ülkemizde rahatlıkla evde yapılabilen içkidir.
  6. insanın içtikçe aşk gibi hormonları çalıştıran alkollü bir içecek. (bkz: ballı bira)
  7. kaliteli olanı için tüm vakitlerin heba edilebileceği süper içecek.

    çok fazla bira kültürüm olduğunu iddia edemem. işi bilenlere ve damak tadı fazlaca gelişmiş olanlara göre oldukça yavan gelecek ama jelen ve peroni gibi biraları denedikten sonra, ciddi ciddi yıllarca bize ne içirdiler acaba bira niyetine diye düşünmedim değil. birde yukarıda arkadaşların söylediklerini içsem halil sezai'ye bağlarım heralde.
  8. şu andan itibaren hayatta su dahil tek bir içecek içebilecek olsam tercihim olacak içecek/içki. o kadar fazla tarzı var ki, her an yanınızda olabiliyor. bu iyi mi kötü mü bilemiyorum tabii. ^:swh^

    (bkz: please enjoy responsibly)
  9. hamallıktan kasıt, kendinden önce giden bir göbeğin taşınmasına sebebiyet vermesi dolayısıyla olmalı. dengeli içmek ve dostlarla tüketmek gerekir. severim!
  10. genç sayılırım ama bir biradan sonrasını içemem. madem 50cl yerim var, en alkollusunu secerim. benim tercihim şu sıralar amsterdam