• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.18)
black mirror
bu bilimkurgu antolojisi dizisi, insanlığın en görkemli buluşlarının ve en karanlık içgüdülerinin zıtlaştığı karmaşık ve teknolojiyle dolu bir yakın geleceği konu alıyor.


  1. 4. sezon'a başlayıp ilk bölümü izledim. bıraktığımız yerden devam ediyor. bu bölümde dikkatimi çeken yegane enstantene;
    siz istediğiniz kadar kod yazın, bilimkurguda sınırları zorlayın, mikroçipler ile beyin dalgalarını yönetin. bir yere varamayalirsiniz, o çip tozlanabilir ve elinize çip'i alır şöyle bir üflersiniz. vaktiyle görüntü netliğini yitiren tüplü televizyonlara tepesinden vurup görüntüyü netlediğimiz gibi...
  2. yaklaşık olarak 6-8 bölüm izledim , bir kaçı hariç hepsinde gereksiz sex sahnesi vardı. sadece reyting amaçlı büyük dizilere (got, spartacus vs..) böyle sahneler koyulması baydı biraz. heroes ve lost gibi bunlara başvurmayan öncü diziler varken neden böyle oldu anlamak zor.

    şu ana kadar en favori bölümüm :s4 e1

    !---- spoiler ----!

    gerekli sex sahnesi nasıl oluyor? diyenler için açıklayayım. örneğin "rememory" filmi tarzında çekilen bölümde evli çiftin sevişirken bile eski anıları kullanması ile oha artık oluyorsunuz. konuya, atmosfere bir katkısı var.
    öte yanda adını hatırlamadığım bir filmdeki gibi sırf başrol oyuncusunun kıçını göstermek için yataktan çıplak kaldırdıkları zaman sahne yapay kalıyor.

    !---- spoiler ----!
  3. bir üst girdiye ithafen metalhead bölümü için geldim bkz. maggie gee - ice people
  4. black mirror'ın 4.sezonunda en sevdiğim bölüm ikinci oldu. sınır ve sınırsızlık arasında kalan bir anne ve çocuğu... gözetlese mi yoksa kendi haline mi bıraksa? her ikisinde de sorun var. o zaman ne yapılmalı?