1. "ama"sı, "çünkü"sü olmadan her koşulda düşünce ve konuşma özgürlüğüdür.
    link
  2. kimi zaman din ile değilde savunanı ile dalga geçesim geliyor.mantıklı sebeplerle dinine bağlı yaşayanlara değil tabi lafım.okumadan etmeden bir ateisti iman gücü ile imana getirme çabaları sergileyen kimselere...
  3. dindarların diğer dinlere sürekli yaptığı harekettir. dinler arası rekabet kapsamında değerlendirilmelidir.
  4. söz konusu sadece kendi dini olunca hassasiyet gösterilen olay
  5. her eylem gibi yerine göre saygısızlık, yerine göre saygısızlık olmayan eylemdir. eğer bir camiye girip, "la boşuna oturup kalkıyonuz, saçma sapan şeylere inanmayın" derseniz bu saygısızlıktır. ama her fikir veya inançla dalga geçebilen, amacı mizah olan bir dergide yayınlanan benzer bir karikatür saygısızlık felan değildir.

    saygısızlık olsun veya olmasın, kişisel olarak incinin veya incinmeyin, ne olursa olsun fikir özgürlüğüdür ve korunması gerekir. birisi önüne geçip burnunu karıştırdığında, bu eyleme suç atfetmiyorsan, senin de düşünce ve eylem özgürlüğünü savunman gerekir arkadaşım.

    bundan sonra tartışılması gereken;

    (bkz: dine hakaret etmek)
    ulgan
  6. genelde inananları kızdıran ve/veya kıran eylemdir. inanmayan kişi, bir yaşa kadar bu eylemi yapar, karşısındakini üzüp kırmaya değmeyecek kadar gereksiz bir eylem olduğunu anlayacak olgunluğa geldiğinde de bu işleri bırakır.
    ugo
  7. din olgusunun yokedilmesi gerektiğini düşünenlerin sıklıkla gerçekleştirdikleri eylem
  8. ateistlerin değil de din düşmanlarının yaptığı eylem. cuma çıkışında allah kabul etsin kanka diyen arkadaşım da oldu, yıl 2000 küsur olmuş hala dinlere inanan mallar var ehehehe diyen de.

    yani anlatmak istediğim şu ki, bugüne kadar tanıdığım insanlardan yaptığım çıkarım sonucu konu din, futbol, muzik, edebiyat ne olursa olsun, insanların fikirlerine saygı duymayan, karşıt fikire hakaret yağdıran, nefret kusan, aşağılayan kişilerin genelde kötü insanlar oluyor.

    senin kalbin, için nasılsa dışında öyle oluyor. burada hakaret etmeyin, yapmayın tutmayın desen de farkı olmayacak.
  9. dalga geçilecek o kadar çok şey varken neden din diye insana sordurtur.
    sahi neden insanların inançlarıyla dalga geçelim ? ateizm, müslümanlık, hristiyanlık v.s neden dalga geçelim yani ? komik mi yani insanların değer verdiği şeyle dalga geçmek. hayır komikse değer verdiğiniz en kıymetli gördüğünüz şeylerle başka insanların dalga geçmesine ses çıkarmamanız gerek. ama ben hayatım boyunca böyle bir insan yapısı görmedim.
    sahiden kaç kişi birinin onun değerleriyle dalga geçince huzurlu bir şekilde 'ama bu fikir özgürlüğü ya' diyebiliyor.
    fikirlerimiz özgürdür evet ancak başkasının özgürlüklerine dokunulmadığı sürece.
    rvp