1. artık delik deşik olmuş, neresinden tutsan elinde kalacak olan benim için geçmişin efsane sitesi. bir zamanlar yazar olmak hayal iken şu anda yazarlığımdan zerre keyif alamadığım oluşum. her şey doğar, büyür gelişir ve ölür. ekşi sözlük öldü. geçmiş olsun.
  2. çok sevdiğim bir yer. yok tasarımı değişmiş yok yönetim haksızlık yapmış. ne olursa olsun hala en iyi sözlüktür. şimdilik protestocu yazarlara ayıp olmasın diye yazmıyorum. entrylerini siliyorlarmış. kim ne yapacak sizin boktan entrylerinizi. o kadar beğenmiyorsanız hesabınızı silersiniz. neden silmediğinizi anlayamıyorum.

    türkiye'nin en iyi sözlüğü. en azından özgürlük buradan daha fazla. youreads'i eleştirmeye kalkın bakalım entryniz nasıl siliniyor görün. ben kanzuk'a ssg'ye ne laflar ettim. hepsi orada bakabilirsiniz. kimse eleştiriyi hakaret olarak algılayıp entrymi silmedi.
  3. daha kurulduğu günden beri takip ederim ama hiç maç günleri (ister türk takımlarının avrupa maçları olsun,ister kupa veya lig maçları) hiç bir maç hakkında girilen yorumları başlıkları okuma adetim yoktur.
    bu gece ilk defa braga-fenerbahçe maçı hakkındaki yorumlardan bir kaç sayfa okuma gafletinde bulununca insanlığımdan iğrendiğim,bu ülkede yaşamaktan utandığım hatta daha da ileri gideyim böyle yaratıklarla aynı platformda bir şeyler okumaktan utandığım rezalet ötesi bence ne olduğu belirsiz şey.
    bu ülkede yaşayanlardan bazılarının nasıl bu kadar insanlıktan uzaklaştıklarını,nasıl bu kadar kin besleyebildiklerini ve bu kinlerini nasıl böylesine pervasızca kustuklarına hala aklım almıyor.
  4. benim bu siteyle derdim var. daha doğrusu bu siteyle ilgili düşüncelerim var.

    öncelikle reddit'i ele alalım mesela. "front page of the internet" sloganı ile yola çıkmış bir oluşum. bugün binlerce subreddit'i ile gerçekten internetin ana sayfası konumunda. orada üyelik alırken sıra beklemek yok, çünkü ilgili subreddit'ler öyle kaliteli şekilde yönetiliyor ki trollük diyebileceğimiz küfürle sataşma, kavga çıkarma, flood yapma vs. gibi internet ortamına aykırı olaylar yaşanmıyor.

    şimdi şöyle düşünebiliriz, "ama reddit ingilizce yayın yapan bir site. orası tabii ki daha popüler, daha derli toplu falan olacak. tüm dünyaya hitap ediyorlar sonuçta." ama bu ekşi sözlük'ü benim nazarımda kurtarmıyor.

    ekşi sözlük ise, gerçekten orijinal bir fikirle kurulmuş bir platform. ssg'ye şapkamı çıkarıyorum. ilk kurulduğu zamanları düşündüğümüzde yazar alım sistemi de hayli özgün ve hoş görünüyor. ama günümüzde bu durum değişti. yazar alım sistemi sitenin kalitesini düşürüyor. kayıt oluyorsun, 10 entry giriyorsun, birileri senin entrylerine bakıp senin yazarlığına onay veriyor veya vermiyor. bu her ne kadar kaliteli bir ortam yaratma düsturuyla yola çıkılmış bir fikir gibi görünse de, bugün hiçbir işe yaramıyor.

    bugün, ekşi sözlük türkiye'de en popüler "forum", en popüler "haber kaynağı", en popüler "geyik merkezi", ve bu popülerliği inci sözlük'ten devraldığından beri üye sayısı hızla artıyor. insanlar ekşi sözlük'te konuşmak, tartışmak istiyor. ama üye alım sistemi, tam bir baş ağrısı durumunda bence. artık bir işe yararlığı yok. belki eskiden günde 100 çaylak hakkında onay veya ret kararı veriliyordu, bugün inanılmaz rakamlar var. insanlar bu siteye akın ettikçe, sitenin kalitesi elbette düşecek, her telden insan geliyor çünkü. ve yazar onaylama sistemi de artık geçersiz.

    örneğin bir üye düşünün. güncel siyaset konusunda bir tarafın partizanlığını yapıyor, tam bir fanatik. ekşi sözlük'te yazar ve her gün provokatif diyebileceğimiz entryler giriyor, ekşi sözlük'te saçma sapan tartışmalar yaratıyor, millet ona buna sövüyor, küfür ediyor. o kullanıcı ekşi sözlük'ten atılıyor. aynı kullanıcı adı ile tekrar kayıt oluyor, 10 entry giriyor, hiçbirisi suya sabuna dokunmuyor. insan hakları, dünya barışı, kardeşlik falan yazıyor 10 entryde. son tekrar yazar oluyor. ve yine başlıyor kaldığı yerden. şimdi ne değişti peki? çaylakları gerçek insanların yazar yapması neyi değiştirdi?

    onun yerine reddit'in subreddit sisteminden örnek alsalar keşke. kayıt olanı anında yazar yap. ama ekşi sözlük'te alt konu başlıkları olsun siyaset, spor, sinema falan. bu başlıklar var ama tam manasıyla o düzen havasını vermiyor. sadece açılan başlıklar belirli kategorilere tag'leniyormuş gibi görünüyor. başka özelliği yok. halbuki o alt başlıklara moderatör koysunlar, tek işi orayla ilgilenmek olsun. enerjilerini çaylakları yazar yapmak yerine, o alt başlıklarda trollük yapanları siteden atmak olsun. bu kadar.

    ben 2013 yılında kayıt oldum. 2 sene beklettiler. artık yeter dedim, 10 entryimi sildim, bıraktım yazar olma uğraşını. şu an ekşi sözlük hızla özgünlüğünü kaybediyor. evet, türkiye'de neredeyse gündem belirleme gücüne sahip, ekşi sözlük'te ortaya çıkan bir video, o akşam kanalların ana haber bültenlerinde gösterilebiliyor, ama yazar kalitesi de hızla düşüyor.

    inci sözlük de benzer yazar alım faaliyetleri yapıyordu. onlar yazar alımı açıp, kapıyorlardı. ancak onlar da kalitede düşüşün önüne geçemediler. bugün inci kelimesini taşıyabilen tek mecra inci caps.

    ekşi sözlük ve yönetimi bence reklamlardan kazandıkları paraların yarattığı illüzyondan sıyrılıp, sözlük kalitesindeki düşüşü tartışmalılar. şuku, eksi tuşlarını değiştirerek, entry numaralarını silerek de bu düşüşe çare bulamazlar.

    saygılar.
  5. herkesin kendinden olmayana küfür ve hakaret yardırdığı güzel sitecik. kemalist atatürkü sevmeyene aptal der, mühafazakar kemaliste dinsiz der. zeka seviyesi birbirine yakın iki tarafın kapışmasına ev sahipliği yapan bir yer. öyle işte efenimm. zevkle takip ediyoruz.
  6. eski tadı kalmadı geyiğini bırakın lütfen artık, sanki her şeyin eski tadı varda ekşinin eski tadı olacak. bu söylem artık '' nerede o eski ramazanlar '' diyenlere döndü iyice. 20 yaşında ki insan bile ekşinin eski tadı kalmadığından dem vuruyor.

    arkadaş bu platform 17 yıllık bir geçmişe sahip içinde milyonlarca entry var. siyasetten, spora, magazinden, bilimine kadar. hiç duymadığım veya görmediğim ne varsa ekşiden öğrendim. 17 yılda ülkede ve dünyada neler olmuş bitmiş burada yazıyor. geyik de yapılıyor bilimsel tartışmada, en üst düzey insanlarda yazıyor, sokaktaki ilkokul mezunu vatandaş da, bilgi sahibi de oluyorsun allah cezanı versin de diyorsun.

    öyle bitti bitiyor demekle bitmez bu platform, şuan ekşi sözlük ben kapatıyorum sözlüğü desin sosyal medya da yaygara kopartırlar, eylem yaparlar. bir tasarım değişti diyede kapanmaz yok dürümcü fazla yiyor diyede kapanmaz. sadece eski tadı olmaz, bırakın olmasın eski eskide kalsın.

    not:tasarımı bende desteklemiyorum ve ekşi normalleştirici uzantısını kullanıyorum.

    edit: ne gömdünüz be kardeşim ekşiye. bundan önce orada yazanlar bile gömdü durdu. bu arada hiç duymadıklarım ve görmediklerim ''az kişi tarafından bilinen muhteşem web siteleri'' oluyor. e o başlık sayesinde o sitelere ulaşabildiysem ve o başlık sayesinde kitaplara ulaşabildiysem. bu ekşi sözlük sayesindedir. eski tadı da olmasın zaten ne var yani eskici misiniz ? eğer bilim ve sanat dünyasında yeni bir bilgi gelirse birileri mutlaka bilgiyi yazıyor. sonra ise geyik muhabbet veya siyaset ve spordan yazmaya devam ediyorlar.
  7. az önce şu entry'yi yazarken canlı yayında uçurulduğum yer:

    !---- spoiler ----!

    gerçekten de mesele tema değil. mesele; tanrılar ve diktatörler ülkesinde yaşıyor olmamızın sonuçlarını, etkilerini dile getirebildiğimiz mecranın; tıpkı eleştirdiğimiz, istemediğimiz, lanetlediğimiz bir dikta kafası ile yönetilir hale gelmiş olmasıdır. tek farkla ki, birine verdiğim yıllarımı ve emeğimi geri alıp da s. olup gidemiyorum ama öbürüne verdiğim 57 entry'mi geri alıyorum.

    !---- spoiler ----!
  8. bir zamanlar (bkz: inci sözlük) 'e göre kaliteli ve entel olan şimdi ise (bkz: youreads) 'e göre inci sözlük kıvamında kalan,yönetim yüzünden çöküşte olan 1-2 dürüm için bu hallere düşen sözlük sitesi.
  9. bir zamanların gerçekten 'kutsal bilgi kaynağı' olan bir siteydi. günümüz türkiye'sinde güzel dediğimiz herşey bozulduğu gibi sonunda ekşi sözlüğe de sıçradı. ben daha öncesinden ayrılmıştım. şimdiki oluşumu uzaktan izliyorum ve üzülüyorum. o güzel insanlar atlara binip gittiler cidden sözlükten.

    umarım buradaki oluşum oradan güzel olur diyelim