1. ne guzel demis tecrubeli yazarimiz (bkz: levenspiel) ama ben oyle mi ?! eksi'de yazmadim yazmaya da kalkismadim hatta; sadece birine bakip ciktim yani yeni bir sey vardiysa bilgi denizime giren 'bakalim eksi'de ne demisler ' diye okur gezerdim. burasi benim ilkim ; istedim ki bu yeni baslangic benim de yazan tarafimi katsin seline , ugrak yerim actigim kapim olsun . bakalim nolur , olursa guzel olur , olmazsa oluru budur:)
    dilky
  2. ekşinin ilk yıllarına duyduğum özlemi ve hatta daha fazlasını içeriği ve kategorizasyonu sayesinde youreads'de giderebileceğimi düşünüyordum/düşünüyorum.
    özellikle bugun bu hevesimi kursağımda bıraktıkları için bu insanların ve ben dahil bir çok okur/çaylak kullanıcının yazar yapılmadan önce büyük bir titizlikle seçilmesini umuyorum.
    ilk bakışta gözüme çarpan bazı başlıklar;

    hilafet geri gelse halife kim olur
    çayı şekersiz içmek
    youserlerın şuanda okudukları kitaplar
    yabancı dizi tavsiyeleri.....
  3. ekşiden gelmedim, ekşi sözlüğe bir kez yazar olma girşimim oldu oldu ancak başarısızlıkla sonuçlandı. sadece okurum. son yaşaan olaylar esnasında youreads diye bir yerin varlığından haberim oldu. ekşiden entry silerek buraya gelen yazarlara niye cüzzamlı muamelesi yapıldığını anayamadım. seni yazarlıktan çıkarıp, yerine onları mı aldılar? yoksa "ekşici" etiketi yemiş bu insanlara karşı hasedin mi var? ekşi sözlükten geldim şeklinde gereksiz bir kartvizit olayına girmediği sürece, kendisine ayrıcalık talep etmediği sürece( böyle bir talepte bulunan olmaz heralde) o adamın nerden geldiğinin ne önemi var?
  4. ekşide çok daha fazla - belki sonuna kadar- durmak isteyip, duramayan göçmenlerdir. ekşi sözlük bu ülkenin en köklü sanal bilgi platformu, kimsenin ekşiye lafı yok zaten.

    kanzuk diye biri var bildin mi? adamın her lafı sinsilik kokuyor lan, sözleşmede hile falan cabası, oysa sadece evinde yatıp parasını kazanacaktı zaten mis gibi, dürüm de yerdi. neyse baktı millet direniyo falan, açıklama yaptı güya, daha da batırdı zaten. yaptıklarında sonuna kadar hatalı olduğunun farkında ama yediremiyor, hala dolaylıyor lafları. yok feysmiş, tıvitırmış, iki entry silmeymiş. neyse uzatmıyorum hepsini yazıyor zaten millet sitede.
    bu youreadse taşınma olayı sanıyor musunuz ki ekşicilere koymuyor? bakın sadece okur olarak bana koyuyor, vallahi çok koyuyor. iki bin, üç bin entrysini, beş yılını, altı yılını siliyor adam, koymaz mı yav? normalde çok basit olan bi konuda bile savaş çıkıyor başlık altında farklı düşüncelerden dolayı. bu kötü bi şey diye demiyorum, farklı bakış açılarıyla yaklaşılıyor, kendini tutamayanlar falan küfrediyor ama neyse.. gelgelelim sözlüğün tamamına yakını bu konuda aynı fikirde. ben şuana kadar görmedim bu olayı.

    bi de suriyeli mülteciler benzetmesinin doğruluğu var ama olay farklı gibi. kimse dikte edilmek istemez arkadaş. bu iş sadece kıvılcımı oysa, tema falan da değil, olay aştı artık kendini, gezi gibi bi şey oldu. galiba kesinlikle öyle oldu. kanzuğun bu açgözlülüğün ekşiyi bitireceği te ne zaman söylendi, hiç oralı olmadı zaten kanzuk. o zaman sen söyle sözlüğün başındaki adama para yedirmeye devam mı etsinler? az çok demeden entrylerini siliyor millet çatır çatır. hani küçük şirin kasabasına bi günde rezidanslar dikilmiş starbuckslar getirilmiş fabrikalar kurulmuş kasabalı gibi hissediyorsun ya, (copy paste^:swh^) seni gayet iyi anlıyorum ama sen ekşicileri tam olarak anlayamamış gibisin. inan kolay değil öyle bırakmak.

    burası da gerçekten güzel bi yer ayrıca, sağ olun.
  5. iki entry girdim diye sözlüğü babasından miras sanan yazar kaprisi içeren başlık. engellemenin ve raporlamanın etkinliğine inanın.
  6. arka mahallenin iyi top oynayan elemanlarının kendi mahallesine gelmesi sonucu topunu kıskanan yazar hezeyanı. topu verirsen hep birlikte oynarız ama vermezsen biz elbet kendi topumuzu yaparız güzel kardeşim.
    daim olan bilgidir, paylaşıldıkça çoğalan sadece bu olmalıdır. sözlükten buraya gelen yazarlar asla temelli gelmeyecektir, bir nevi nba lokavtı olarak düşünülmelidir. bunu iyi değerlendirmesi gereken youreads'tır.
    haydi hayırlısı.
  7. ekşi okuruydum ve nicedir bir forumda ya da sözlükte yazasim vardı. yonetimden degil pek çok sorundan dolayı goctum buraya. hosbuldum
  8. doğru olmadığını düşündüğüm tanımlama.
    ekşi sözlükte yazar değildim, çok uzun zamandır her gün günceli oradan takip ediyordum. bir de geceleri uyurken sözlüğün geçmişinden ötürü ilgimi çeken konulardaki başlıklarda 2000lerin başlarında ne yazılmış, şu an ne yorumlar var okumak en büyük keyfimdi. her gün 10-15 defa girdiğim sözlüğe girmeyi son on gündür azalarak bıraktım ve evet bir boşluk oldu. burayı da ekşide yazar olan arkadaşım söyledi.
    bu ülkede bir çok konu yeterince yıpratıcı ve çok az kişi bir birine saygı duyuyor, çok az kişi bir birini dinliyor. ekşideki huzursuz ortam, insanların üzerinden hak yenilmesi okuyucu olarak da rahatsız ediciydi. ben sadece konuşulmasına değer konularda insanların fikirlerini merak ediyorum, bilgi yeterince paylaşılan bir olgu değil, kaliteli şekilde paylaşılması temennim,burası aynı kalitede kalarak daha da büyüsün isterim.
  9. ekşi sözlükten gelen arkadaşlarımızın anlayışla karşılayabilmesi (bakın haklı demiyorum anlayışla karşılayabilmeli diyorum) gereken başlıktır. ki nitekim de şimdilik öyle olmuş gibi görünüyor. çok aşırı tepkiler gelmemiş. kimisi açıklayacı kimisi espirili olmak üzere çok naif ve ince cevaplar da gelmiş.

    insanı tanıyan beyinler başlığı okuduğu zaman daha içine girmeden az çok nasıl bir şeyle karşılaşacaklarını tahmin edebilirler. anlayışla karşılanabilmeli dememdeki niyet durumun haklılığını savunmam ya da olayı normalleştirmeye çalışmam değildir. burda herhangi bir şekilde taraf değilim. ancak şunu tahmin ediyorum ki zamanla yönetim aracılığıyla ufak çapta bir ayıklama yapılabililir. dilerim buna gerek kalmaz.

    ekşi sözlükte hiç yazarlık yapmadım ancak okur olarak uzunca vakitler geçirdiğimi söyleyebilirim. direniş sürecini de 26 şubatta tema değişikliği vesilesiyle açılan başlıktan itibaren çok çok yakından takip ettim. elimden geldiğince bir çok başlığı aynı anda takip etmeye çalıştım.

    ekşi sözlükten buraya gelen arkadaşlar kalmak için mi gelmişlerdir geçici midir kendi toplarını mı oynarlar onu bilemem. ama oradan ayrılan ya da ayrılmak isteyen yazarlar arasında gerçekten cinsiyet ayrımından, nefret söylemlerinden, seviyesiz tartışmalardan, birbirlerine küfür ve hakaret ederek sözde ayar veren entry lerden,üç beş kuruş daha fazla kazanmak adına el altından yapılan düzenlemelerden, kendilerini değerli hissedememekten, hiç bir konuda kendilerine danışılmamasından ve haber verilmemesinden kısacası yönetim ve uyguladıkları yöntemlerle (yönetim ve uyguladıkları yöntemler tartışmaya açıktır o konuda herhangi bir fikir beyan etmiyorum) birlikte kimi yazarlardan bıkmış, yılmış bir daha huzurlu sakin ve rahat olabileceği bir platform arayan topluluk olduğunu düşünüyorum. ama bu topluluk dışında yukarıda bahsetmiş olduğum durumlara sebebiyet veren bir yazar topluluğu olduğunu da düşünüyorum. zamanla buraya kimlerin gelip gelmediğini hep beraber göreceğiz.

    şunu da belirtmekte fayda var tabii ki yazılan bir kaç şeyden sadece yazarların değil okurların da ekşi sözlükten göç (artık ne derseniz) ettikleri anlaşılıyor. gelen herkes hoşgelmiş. umarım burda herkes adına güzel vakitler geçirilir.
  10. zamanda geriye yolculuk yaparak ekşinin ilk zamanlarına dönmüşlerdir.