1. benim de aralarindan biri oldugum insanlar...

    bu vesile ile de youreads basligina yazdigimi burada da tekrarlamak isterim.

    "seneler suren bir cok sozluk, forum ve sosyal medya platformundan sonra ilk defa boyle bir ortam buldum... tam bana gore, sozlukte ilk tavsiye eden sagolsun...

    ne guzel yermis lan burasi. hepinize cok cok tesekkurler cok kral insanlarmissiniz... gulucuk buradaydi..."
  2. ekşi de aylardır üye olmayı beklerken geldiğim yer.
    şükür gelecek bir yerimiz daha varmış.
  3. an itibariyle içlerinde yer aldığım güruhtur. istanbul'dan sıkılıp ayvalığa yerleşmiş emekli amcalar gibi hissediyorum kendimi.
  4. diktatör bir yönetime karşı ayaklanma çıkaran alaycı kuş gibi hissediyorum kendimi. hunger games'in sonunda zorba yönetimi sonlandıran okta benim yayımdan çıkmış olabilir. belki de suriyeli bir mülteci olsam akdeniz'de gemisi alabora olup kıyıya vuran bir bebek cesedi olurdum. bilir misiniz mülteciliği? ben bilmezdim. hala da az bilirim. ekşi'nin vatandaşlığından kendi isteğiyle kopup yine ekşi sözlükteki bir yazar tarafından youreads ile tanıştırıldım. içinde ekşilikler geçen yollardan geldim yani. şimdi burası bulgaristan sınırıysa beni telef etmek isteyen milyonlarca yerli yazar vardır. burası türkiye sınırıysa ki öyle olduğunu umuyorum kapısını açıp sofrasına davet edecekler çoktur.
    şaka maka buraya öğrenci vizesiyle göç ettim, okul bitince de vatandaşlık başvurusu yapacağım.
    kesinlikle youreads'e renk katacak göçmenlerdir. beyaz bayrakla geldik, gerçekten. tanısanız seversiniz.
  5. akın akın geliyorlar efendim durduramıyoruz. şaka tabi. iyiki de geldiniz, hoşgeldiniz.
    her gelen yeni yazar demek, yepyeni bilgiler,farklı bir görüşler demek.
    not: yalnız burada arap gibi içmeyin lale olursunuz.
    edit: bilmeyenler için (bkz: lale)
    ozumm
  6. ekşiye isyandan sonra sadece bir kez girdim ve şunu gördüm; görmüş geçirmiş adamların tamamı sözlüğü bırakmış, yeni jenerasyon yazarlar orda kalmış ve sözlük kalitesi re-za-let bi hale gelmiş.

    o grup buraya gelmeden üye alımının kapatılması taraftarıyım ya da seçici bir alım yapılmaya başlansın.

    ee sevgili kanzuk, ekşinin yönetiminin senin elinde değil yazarların elinde olduğunu anlamışsındır. sözlüğün son zamanlarının tadını çıkar çünkü ekşi, inci olma yolunda ilerliyor. youreads'in başına gelmez umarım bu durum.
  7. ilk entry'de yazan arkadaşın deyimiyle burası hakikaten daha güzelmiş be!
    rvp
  8. her şeyden evvel haddini aşan bir tanım ve küstahlıktır. buradaki tüm yazarlar bir şekilde ekşi sözlük tedrisatından geçmiş, sözlükçülüğü oradan öğrenmiş insanlardır.

    hepimiz ekşi mültecisiyiz!

    ekşi sözlük, şirketleşmiş, bir çok insanın gelir kapısı haline gelmiş, bir çok ticari anlaşma yapmış bir platforma dönüşeli çokca zaman oldu ve eski nesil yazarların çoğu yıllardır bu duruma tepki olarak yazmıyorlar. sözlük kurtarılmaktan artık çok uzakta bir haldedir. öyle ki sözlük kurucusu dahi elini eteğini çekmiş durumdayken son birkaç gündür yürütülen kampanya vesilesiyle buraya gelmiş, çoğunlukla çaylak, yazarlara gidin sözlüğünüzü kurtarın demek rasyonel değildir. onlara "mülteci" demek de terbiyesizliktir. yapılan bağışlar ve yazarların katkıları ortadadır. ben dahi eski yazarların çoğu daha aktif yazmaya başladılar bu vesileyle. sadece yeni arkadaşlara değil bize de iyi geldi bu geçiş. kıskançlık şu durumda yapılacak en son şeydir.

    edit: başlık "ekşi mültecileri" şeklinde açılmıştı.
  9. durumum farklı olsa da benimde mensubu bulunduğum grup.
    adam haklı beyler. ancak ben 5 yıldır çaylağım. zaten ekşiye hiçbir zaman ait olmadım. burasının adını hiç duymadın mı demiş? duymadım. daha da kötüsü var. buraya üye olduktan sonra 3-4 kere ya adı neydi bu sitenin diyip aktivasyon mailine bakıp oradan adını tekrar tekrar bulup girdim.^:swh^
  10. aralarinda dindar,ateist,solcu,apolitik,sagci ve bilumum dusunce sistemlerinde ayrilmis olsalar da,ulkelerini seven ve hayvanseverliklerini takdir ettigim,insanlik anlaminda kalifiye gocmenlerdir.