1. ekşi okuruydum ve nicedir bir forumda ya da sözlükte yazasim vardı. yonetimden degil pek çok sorundan dolayı goctum buraya. hosbuldum
  2. gelirken pahada ağır yazılarını da yanlarına almalarını dilediğim yeni youserlar. hoş geldiler. kaliteli yazılarını okumaya devam ettikçe hepimize daha da hoş gelecekler bence.
  3. benimde aralarında bulunduğum göçmen grubudur.
  4. haklarında peşin hüküm verilmemesi, ön yargılı olunmaması gereken eski sözlük yazarı yeni youser, okurlardır. benim iki sözlükte seçtiğim rumuz dahi aynı fakat burada oluşturacağım içeriğin ağırlıklı çoğunluğu eski sözlüğümden farklı olacak.

    eski sözlüğüme ilk kez yazar olduğumda tam bir ilim irfan yuvasıydı. bir yorum yapmadan önce iki değil üç kez düşünür, ince eleyip sık dokurdum. sonrasında ise trollük müesesesi ve çeşitli politik grupların propaganda çalışmaları aldı başını gitti.

    bir süre sonra sadece gerçeğin çarpıtılmasını engellemek için kendimi paralar oldum. nitelikli yorumlarım gittikçe azalıyor yerini lüzumsuz tartışmalara yetiştirilen cevaplara bırakıyordu.

    ben bundan yoruldum. gazeteci değilim, politikacı değilim, sözlükten para kazanmıyorum. güzel şeyler öğrenelim, eğlenceli vakit geçirelim, bir şeyler paylaşalım diye girdiğim sözlük resmen enerjimi emen acayip bir yere dönüştü.

    en son haksız şartlarla dolu sözleşme değişimi ve yazarların hiç dinlenmemesinin ayyuka çıkması da bardağı taşıran son damla oldu.

    buraya gelmeden önce tüm sözlükleri araştırdım en nitelikli olanın, bilgi ve paylaşıma en açık olan yerin burası olduğuna kanaat getirdim.

    eğer youser'lığın gereklerini yerine getirmezsem, burasının niteliklerini bozacak işlere imza atarsam uçurulmayı hak ederim.

    sol frame'de yer alan başlıkların olağandan farklılaştığının ben de farkındayım. fakat bu moderasyon ve kıdemli youserların girişimleriyle düzelmeyecek bir şey değil.

    önemli olan yöneticilerin zihniyetidir. eğer buranın youserları ve yöneticileri sözlüklerini nitelikli bilgi kaynağı olarak tutmak istiyorlarsa isterse bin tane yeni youser gelsin hizaya çekilir.

    eğer daha çok reklam geliri için trollüğe abuk subuk başlıklara, nefret söylemine, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, hakarete izin verilirse de ister istemez her şey bozulur geriye bir sözlük hayaleti kalır.
    pinot
  5. doğru olmadığını düşündüğüm tanımlama.
    ekşi sözlükte yazar değildim, çok uzun zamandır her gün günceli oradan takip ediyordum. bir de geceleri uyurken sözlüğün geçmişinden ötürü ilgimi çeken konulardaki başlıklarda 2000lerin başlarında ne yazılmış, şu an ne yorumlar var okumak en büyük keyfimdi. her gün 10-15 defa girdiğim sözlüğe girmeyi son on gündür azalarak bıraktım ve evet bir boşluk oldu. burayı da ekşide yazar olan arkadaşım söyledi.
    bu ülkede bir çok konu yeterince yıpratıcı ve çok az kişi bir birine saygı duyuyor, çok az kişi bir birini dinliyor. ekşideki huzursuz ortam, insanların üzerinden hak yenilmesi okuyucu olarak da rahatsız ediciydi. ben sadece konuşulmasına değer konularda insanların fikirlerini merak ediyorum, bilgi yeterince paylaşılan bir olgu değil, kaliteli şekilde paylaşılması temennim,burası aynı kalitede kalarak daha da büyüsün isterim.
  6. ekşi sözlük sayesinde haberim oldu ve geldim. bence ekşiye teşekkür edilmesi gerekiyor. bu sözlüğün belki de çok uzun zamanda yaşayabileceği gelişim ve büyümeyi inanılmaz kısalttığı için.
  7. kapitalizmden bihaber, kendini buralarin sahibi sanan bireyin sacma sapan kiyaslarla romantizm kasmasindan baska birsey okumadim burada ben. benim tiklamamla, benim yazilarimla o reklamlari alan adamlara darbeyi ben orda vik vik yaparak vurmam, adamin daha da isine gelir hatta oyle olmasi, bir gundemdir bu, cok kisi yazmaya devam eder, adam da kesesini saglama alir millet kutuplasmisken. orneklerini cok uzaga gitmeden de bulabilirsiniz bu durumun.
    darbe, karsindakinin istedigini elinden almakla, ornegin bu durumda, onun tik sayisini dusurmek, sayfanin hacmini kucultmekle olur. cunku o zaman karsindaki adamin boburlendigi seyler elinden cikmaya, o boburlenen adam kaybetmeye baslar.
    burada mesele bos konusmaktan cikip bir harekete donusmustur. karsindaki adam eger senin talebine cevap vermiyorsa yapacagin tek sey de eyleme gecmektir zaten.
    youtube da seni kimse bilmesin yeaa, sen unlu olma tarzinda konusan gencler vardir bazi pek bilinmedik sarkicilara yazan. onu bilerek, dinleyerek kendini ustun gorur, hayattaki tek basarisi o sarkiciyi baskasindan once bilmektir. buradaki arkadas da buralar eskiden dutluktu muhabbetine girip bu kafaya erisiyor zaten yazinin bir bolumunde.
    eksiden gelenlerin olayini yanlis gorup de orayi kusup birakmak sandigin surece o kafadan cikamazsin da romantik kardesim.
  8. ekşi sözlükten gelen arkadaşlarımızın anlayışla karşılayabilmesi (bakın haklı demiyorum anlayışla karşılayabilmeli diyorum) gereken başlıktır. ki nitekim de şimdilik öyle olmuş gibi görünüyor. çok aşırı tepkiler gelmemiş. kimisi açıklayacı kimisi espirili olmak üzere çok naif ve ince cevaplar da gelmiş.

    insanı tanıyan beyinler başlığı okuduğu zaman daha içine girmeden az çok nasıl bir şeyle karşılaşacaklarını tahmin edebilirler. anlayışla karşılanabilmeli dememdeki niyet durumun haklılığını savunmam ya da olayı normalleştirmeye çalışmam değildir. burda herhangi bir şekilde taraf değilim. ancak şunu tahmin ediyorum ki zamanla yönetim aracılığıyla ufak çapta bir ayıklama yapılabililir. dilerim buna gerek kalmaz.

    ekşi sözlükte hiç yazarlık yapmadım ancak okur olarak uzunca vakitler geçirdiğimi söyleyebilirim. direniş sürecini de 26 şubatta tema değişikliği vesilesiyle açılan başlıktan itibaren çok çok yakından takip ettim. elimden geldiğince bir çok başlığı aynı anda takip etmeye çalıştım.

    ekşi sözlükten buraya gelen arkadaşlar kalmak için mi gelmişlerdir geçici midir kendi toplarını mı oynarlar onu bilemem. ama oradan ayrılan ya da ayrılmak isteyen yazarlar arasında gerçekten cinsiyet ayrımından, nefret söylemlerinden, seviyesiz tartışmalardan, birbirlerine küfür ve hakaret ederek sözde ayar veren entry lerden,üç beş kuruş daha fazla kazanmak adına el altından yapılan düzenlemelerden, kendilerini değerli hissedememekten, hiç bir konuda kendilerine danışılmamasından ve haber verilmemesinden kısacası yönetim ve uyguladıkları yöntemlerle (yönetim ve uyguladıkları yöntemler tartışmaya açıktır o konuda herhangi bir fikir beyan etmiyorum) birlikte kimi yazarlardan bıkmış, yılmış bir daha huzurlu sakin ve rahat olabileceği bir platform arayan topluluk olduğunu düşünüyorum. ama bu topluluk dışında yukarıda bahsetmiş olduğum durumlara sebebiyet veren bir yazar topluluğu olduğunu da düşünüyorum. zamanla buraya kimlerin gelip gelmediğini hep beraber göreceğiz.

    şunu da belirtmekte fayda var tabii ki yazılan bir kaç şeyden sadece yazarların değil okurların da ekşi sözlükten göç (artık ne derseniz) ettikleri anlaşılıyor. gelen herkes hoşgelmiş. umarım burda herkes adına güzel vakitler geçirilir.
  9. bütün her şeyi geride bırakıp sonrasında sırt çantasını takıp uzun bir yolculuğa çıkmış gibiyim . sığınacak bir liman , sakinleşecek bir ortam ya da huzurlu bir sohbet ... umarım çok güzel günler buradadır, umarım yakındır yüzümüze tekrar gelmesi o tebessümlerin .
  10. youreads' e sınavsız girmişlerdir.

    kendilerine aylık bağlanmasından endişe duyuyorumdur.

    yakında kimlikleri de çıkacaktır. ( entryleri sayesinde tabi, keh keh meh keh)