1. serverin yavaşlığından sayfa geçişlerinde yine ekşi sözlükte takılmaktır.
  2. başlıktaki sığınma sözcüğü bir hiyerarşi yaratmış besbelli. bu hiyerarşiyi birçok yorumda açıkça görmek mümkün. oysa burada bir sığınma eylemi yok. ne yeni gelen ve gelmekte olan yazarlar sığınmacı ne de youreads avrupa birliği ya da türkiye. eğer sığıntı gibi hissediyorsanız bu durumdan mevcut yazarlar olarak hepimiz sorumluyuz. umarım öyle değildir. yani demem o ki; komşum çadırda sabahı sabah ederken ben kendi adıma sıcak evimde keyif çatmaktan hicap duyarım.
  3. benim de içinde bulunduğum kafiledir. ekşi'de yazar değil sıkı bir okurdum senelerdir. günden güne sözlük formatının bitişini, foruma evrilişini üzücü bir şekilde izledim zira alternatifi olamayan özgün bir platformdu ekşi. fakat direnişte uçurulanlarla birlikte benim de sabrım tükendi çirkinleşen her şeye karşı ve hem kendim hem destek olmak adına geldim buraya. diğer alternatifimsilerden ziyade sanat-kültür ağırlığıyla özgün bir platform olması da beni ziyadesiyle mutlu etti.

    ayrıca bu bir sığınma değil, bu bir tercihtir.
  4. sözlüğe ilk girdiğimde sene 1999'du. o zamandan beri ne itü, ne uludağ hiçbirinin yüzüne bile bakmadım. gelmişim 32 yaşına, hayatımda bir dönemin daha kapandığını, bu girdiyi yazdıktan sonra 'yolla' tuşuna bastığım anda, kabul etmiş olacağım. bir devir kapanıyor...

    tanım: bir nevi mültecilik.
  5. tamam yaptıkta burayı da ekşinin bozulmuş haline çevirmeyin, hazır yeniyken yine bilgi erişim merkezi olsun sadece.
  6. (bkz: kavimler göçü)

    entry'sinde ''über'' geçeni seri eksilerim. burası ekşi değil...
  7. evet aynı muhabbetin dönmesi biraz iç baymış olabilir ama yeni gelenler için bunları söylemek, bir ihtiyaç gibi.

    tanım: youreads'in daha da tanınacak bir platform olacağını düşünürsek, bu kaçınılmaz bir olay.
  8. tasarımından müzdarip olduğumdan ötürü gerek duyduğum eylem.