1. her insanın biseksüel olduğunu unutmayalım. erkeklerde x kromozu olması nedeniyle (kadınlık kromozomu) eşcinsellik daha yaygındır. bir de homoromantizm vardır ki o aslında bambaşka birşeydir. homoromantikler heteroseksüeldir genelde. karışık bir konu.
  2. sadece hetero yada sadece escinsel bir insan olmadigindan ve olamayacagindan, yer/zaman/ortam/kisi gibi faktörlerin uygunlugu sonucu her insanin icinde, yasama potansiyeli barindirdigi iliski türü.
  3. ahlaki bir tartismanin dogal olan ve normal olan uzerinden yurumesi bizim halkimiza cok yakisiyor. bu sayede superman vs batman ile escinsellik, is etigi, kadin haklari gibi agir meseleleri ayni duzeyde tartisabiliyoruz. dogal olmasi gerekmez. bu savunma icin yeterli degildir. cevresine bakip umutsuzluktan arinmis bir gercekci bakis atan herkes, ahlak felsefimizin cok zayif temelleri oldugunu rahatlikla gorebilir. homofobikler kimse sizi duduklemek istemiyor merak etmeyin. pedofille ozdeslesmesi durumu ise istatistikle kolayca aciklanir. escinsellerin iyi olmasini bekleme onkosulu ise sapik olmalarini beklemek kadar sacmadir. neyse zaten yasamin bilinen kodlarda bir manasi yoktur ama cinsellik cok onemli de konusuyoruz ve cinsellik kesinlikle sadece ureme ile ilgili degil. artik degil.
    abrek
  4. tercihtir (eğilimdir) (yönelimdir), bireyler istedikleri şekilde takılmakta sonuna kadar özgürdürler ve fakat düzen içinde görüldüğü (yaşandığı) üzere bir takım problemler yaratır.

    -çocuk sahibi olabilmek (doğacak çocuğun psikolojisi'de düşünülmeli)
    -toplumun büyük bir kısmının baskısı
    -bilinen dinlerin aforozları
    -hijyen ve sağlık sorunları
    -yasal zeminler (evlilik, askerlik vb.)


    kişisel çözümüm şu şekilde,

    eşcinsellik bir tercih (eğilim) (yönelim) olarak kalmalı ve eşcinsel bireyler topluma ve yasalara uygun bir şekilde yaşamlarını sürdürmeli. pozitif ayrımcılık mevzu bahis bir durum yok.

    ben de nudistim fakat çıplak gezemiyorum toplum içinde kanun var,

    birde hava çok soğuk bu ara.

    büdüt : yediğimiz ayar üzerine (eğilimdir) eklendi.
    büdüt 2 : yiyoruz efem ayara doyamadık (yönelimdir) eklendi.
  5. tercih veya eğilim değil, yönelimdir. örneğin homoseksüel eğilim diye bir şey olmaz. hani heteroseksüelim ama homoseksüel eğilimlerim var diyemem. heteroseksüelsem hemcinslerime yönelmem, biseksüel veya homoseksüel veya diğerlerinden biriysem yönelmem mümkündür.

    bokunu çıkardın diyeceksiniz, fakat eğilim kelimesinin doğru olmadığını düşünüyorum.
  6. herkesin hayatına kimse karışamaz...
  7. hastalıkmış...

    eşcinsel ilişkinin hastalık olduğundan bahseden 'delikanlı' homofobların "velev ki ibneyiz, alışın her yerdeyiz" sloganını atan delikanlı insanların yanında esamesi okunmaz.

    kısaca şöyle: eşcinsel ilişki hastalık değildir, aksini iddia eden aptaldır.
  8. adım samuel, 25 yaşım, hem cinsime de ilgim yok, karşı cinsime de ilgim yok, hiç bi cinsime ilgim yok... :D:D
  9. insanın nihai amaçlarından "üreme" olayını gerçekleştirmediği için benim gözümde tam anlamıyla normal ilişki kategorisinde değildir.
    ha, bu benim eşcinsel haklarına karşı olduğumu mu gösterir? hayır. karşı mıyım? bence değilim.