1. tarihi mö 300-200 yıllarına dayanan bir spor dalıdır. orta çağ avrupasın da 300 yıl kadar yasaklanmış ve 19. yüzyılın ortalarında ise bugün bildiğimiz halinde temelleri atılmıştır.
  2. eskiden çok sevdiğim ama yaşım 25 i geçtikten sonra bir türlü eskisi gibi zevk alamadığım spor. oynamak hala çok eğlenceli, ancak izlemek ve o çarkın içine girip fanatikçe desteklemek, hayat bu kadar zor ve acımasızken, herkesin binlerce derdi varken o kadar anlamsız geliyor ki, izlesem de zevk alamıorum artık. ne yazık ki sanırım yaşlanıyorum ve ne yazık ki miyadı doldu sanırım benim üstümdeki.
  3. aşırı futbol fanatiği olan, kendi takımını yükseltmek için binbir çirkeflikle karşı takımı yeren, yenildiğinde galip geleni tebrik etmeyi bilmeyen, yendiğinde ise doğru düzgün sevineneyen kişi bomboş gereksiz bir insandır.ülkemizde de bolca var bunlardan.

    ben de seviyorum futbolu ama aşırıya kaçmadan.galip gelince yaşanan sevinci mağlup olunca yaşanan hüzünü seviyorum.karşılıklı çatışıp kaos ortamı yaratmayı değil.
  4. gerizekalı demek hakaret değilmiş...

    ben kendisine gerizekalı dediğimde nick başlığıma yorum yazmıştı bana hakaret etti diye. arkadaş siyasetçi galiba, çünkü anca onlar bu kadar kısa sürede bu kadar fazla dönebiliyorlar.
    -
    kimse kimseyi sevdiği şeyler yüzünden eleştiremez. evet fanatiğim, fanatiklere gerizekalı diyen çoğu insandan da daha zekiyim siz hiç sıkıntı yapmayın (づ。◕‿‿◕。)づ

    ---------------------------------------------------------------------------------------------

    fgskjhsdfgkljhdfkjggfdkslh yorumunu silmiş.
  5. insanlara "ilgilenmiyorum" deyince bana öcü gibi bakmalarına neden olan iki spordan biri. diğeri için (bkz: basketbol) . sevmiyorum yahu sevmiyorum, olmuyor.

    bir türlü anlayamıyorum neden şu ülkede her erkek takım tutmak, spor yapmak zorunda. tamam, sağlık için spor yapmak gereklidir. burada asıl sorun; toplumca, spordan kasıtın, topla oynanan takım oyunları ve vücut geliştirmeden ibaret olması. bu düşünce beni hasta ediyor. yoksa bana "yürüyüş yap, koş, bak sabah 10 dakikada yapılan minik antremanlar var bunları yap" dese amenna. ama onlar spor mu? onlar ne ki? ezik onlar. futbol oyna futbol. erkek adam futbol oynar.

    ki bu insanlar gözlemlerime göre zaten spor da yapmıyorlar. televizyon başında oturup futbol maçı izlemeyi spor zanneden insanlar bunlar. iki adım yol yürümeyip, 1 kat yukarı çıkmak için asansör kullanırlar. bir de fanatik ve 10+ yıllık futbol maçı izleyicisi olanları vardır ki daha fenadır durumları. zaten fanatik insanları sevmem, bir de bunu övünç kaynağı olarak sunmaları nasıl bir mantıktır aklım almıyor. fenerbahçe maç kaybedince skoru söyleyen arkadaşımla tartışan, kavga eden, "hıı siz de 69-0 yenilmiştiniz hıı" deyip sonra da odasına gidip ağlayan tipler tanıdım ben. bu kadarı bana da mantıklı herhangi bir insana da çok fazla. vücuttaki kanserli hücre miktarını artırır bu adamlar. örnek:

    "galatasaray maçlarını izliyorum, çok sıkı taraftarımdır. o kadar ilgiliyim ki bakın iddaa bile oynarım. sporla çok alakalı bir insanım. inanmıyorsanız 50 saat çözümü olmayan futbol sohbetleri edelim. romanya 2. liginde olan bir takımın 98/99 sezonundaki başarısını konuşalım. hani hala anlamazsınız sporla alakalı olduğumu hani..."

    bu mudur sporla ilgilenme / spor yapma anlayışınız?

    bugün ekşi sözlük'ün de özeti olan adamlar bu bahsettiğim adamlar. bunların yan dalları da siyaset, arabalar ve kadınlardır. ekşi sözlükteki sol frame'i aklınıza getirin. heh, işte!

    insanı spordan soğutursunuz. fakat ben yine de sizin gibi halısaha maçına, vücut geliştirme salonuna arabamla gitmeyeceğim(*:ironi). 6. kata çıkacak bile olsa o asansörü kullanmayacağım. 15 kilometreye kadar gitmem gereken yerlere yağmur, çamur, sel yoksa yürüyerek gideceğim. (*:swh)
  6. yaklaşık 25-30 yıldır sadece bir spor dalı olarak bakamayacağımız, kitleleri peşinden sürüklemek konusunda oldukça başarılı olan bir sektör. türkiye’de futbolu ekonomik olarak büyüklüğü 2 milyar tl civarında. avrupa'da ise 15 milyar euro. bu rakamlar futbolun sadece futbol olmadığı, kulüplerin pazarlama, marka değeri, imaj yatırımı yaptığı ve ürün satışı, reklam, bahis, yayın hakkı gibi çeşitli gelirlerini maksimum yapmaya çalışan birer ticari işletmeye dönüştüğünü ortaya koyuyor.
  7. kucukken babamla oturup tv de cok seyretmisligim var. sanirim babamla bisey paylasmak istiyordum. sonra ne kadar zorlarsam zorlayayim bunun uzerinden bi yakinlik kuramayacagimi farkettim. bir sarilis yetiyordu yakin olmaya. cocuktum ama anlamistim..o yuzden, daha bu sabah ise gelirken kuruyemiscinin kapisinda dun geceki futbol maçini olabilecek en duygusal formda kuruyemisciye anlatan gence tuhaf nazarlarla baktim. valla şaka falan değildi teallaam..
    zahle
  8. youreads'te pek talep görmediğini düşündüğüm spor.

    bir futbol sever olarak üzülsem de, türkiye'deki futbolu ve futbol izleyicisini düşününce bir yandan da olumlu buldum. türkiye'nin futbol konuşulacak bir yer olduğunu düşünmüyorum.
  9. futbol, umut demektir. amator kume takiminin real madridi yenebilme umudu bu sporun milyarlar tarafindan takip edilmesinin onemli sebebidir
  10. tuttuğum takım kazansın ne olursa olsun,
    hakeme ana avrat küfür edelim
    karşı takım kalecisinin annesi ile münesabete girelim hepsi bizde . bana futbol demeyin (bkz: küfür) ile var olan bir spor