1. türkiye'den başka bir ülkede yaşasaydı başlığı açana "kör" der geçerdim fakat 35 yıldır pkk ile yaşadığımız için kör değil kötü niyetli diyorum.

    (bkz: pkk'nın ateist bir terör örgütü olması)

    edit : başlığa sonradan "global" kelimesi eklenerek pkk eleştirileri boşa çıkarılmak istenmiş.
  2. pkk, tkp/ml, thkp-c/mlspb, mkp, tkep-leninist, tikb, dkp, devrimci karargah ve mlkp üyeleri gibi beş vakit namazında, abdestsiz gezmeyen mübareklerden terörist çıkması durumudur.
    yalan
  3. işlerini ciddiye almalarındandır..

    henüz yaptığım memleket ziyaretinde babam dedi ki: "oğlum bu gayrimüslimlerden hiç canlı bomba eylemi yapan, kendini de insanlarla birlikte patlatan yok, fark ettin mi?"

    valla yok.. terör eylemi var, katliam da tabii.. her yerde var, doğru.. lakin canlı bomba yok..

    bi durup düşünmek lazım.

    edit:

    heee bu arada devamında adam dedi ki: "bunlara ne vaat ederler sence?" ben de dedim ki: "baba valla üç beş dönüm cennet manzaralı arazi, üç beş memesi yeni tomurcuklanmış kız çocuğu, belki de ikisi de değil 'senden sonra geride kalanlara güzel yardım yaparız' filan gibi şeyler sanırım.." babam derin bi nefes aldı... döndü ve dedi ki: "hass**sinler oradan.."

    sonra kalktı gitti herif masadan.. evet gariplik genetik bizde.. ama garip bi aile oluşumuz konuşulan mevzunun garipliğini örtemiyor gelgelelim..
  4. sözde kavram bütünlüğü altında açılan heretik konular. terör için dünyaya sadece israil yeter. 68 yıldır kesintisiz olarak faaliyetlerine devam ediyor. üstelik, yahudi arkadaşlarım var, ta çocukluğumdan beri süregelen. oradaki tamamın halkına terörist diyemeyiz ancak devlet bunu politika olarak benimsemiş durumda. geçen yık knesset israil'in bir şeriat devleti olduğunu resmen ilan etti. bizim buradaki heretiklerle (ateistler demiyorum) bu konuyu tartıştığım zaman hede hödö dışına çıkamadılar. sübjektif olmayın, tarafsız olun.
  5. breivik.
    yolcu
  6. islamın değildir ama müslümanların suçudur.

    yanlış anlaşılmasın "müslüman terörist olamaz, terörist müslüman olamaz." ancak terörizmle araya yeterli mesafeyi koyamayan müslümanlar yani biiz suçluyuz. en batılı gösterilen devletin liderinin ışide yardım götürüp ondan petrol aldığına ya da petrolün satılmasına aracı olduğuna dair çok sayıda emare varsa düşünülmeli bu konu.

    en sevmediğim şeylerden birisi de dışarıda suçlu aramak. bu insan ya da toplumun gelişiminin önündeki en büyük engellerden biridir bence. çuvaldızı tercih ediyor ve benim yüzümden diyorum.
  7. bir deli bir kuyuya taş atmış da kırk akıllı çıkaramamış derler ya.. durum bundan ibaret. bugün dünyanın her yerinde bombalar patlıyor ve hep aynı şekilde. bilinen bir imza varsa ki radikal islam örgütleriin işi bu. bir hafta arayla türkiye'nin iki önemli şehrinde canlı bomba saldırıları gerçekleşiyor, iki ayrı grup üstleniyor bu durumu. yersen..

    bugün bu bombalarının sorumlusunu herkes biliyor ya da biliyor da işine mi gelmiyor demek istiyorum. ortada din yok ırk yok. devletlere giydirilmiş misyonlar çerçevesinde, tamamen onların çıkarını gözetecek şekilde farklı uçlar, ok olarak belirlenmiş ve önlerine çıkanı yağmalıyorlar. orta doğu coğrafyasını değiştirmek amaç. her biri bilindik askerler ama farklı isimler altında kol geziyorlar, milleti bir ayrılığın eşiğine getiriyorlar ve bizim de bunu yememiz bekleniyor. ben inanmıyorum, çok basit ve çiğ açıklamalar bunlar.

    dün pakistan' da patlayan bomba, paskalya bayramı bahane edilerek hristiyanları eksenine alacak şekilde yapıldı, kesin açıklamalar çerçevesinden çıkarsak. ölenler kim? ırkına, dinine bakmıyorum; çocuklar... gözü dönmüş o cellatlar için işte bu önemli değil. sonrasında bakılan her önemli olayın ardında onlar var.

    bugün türkiye coğrafyasında islam'ın bu derece pusulasından sapmışçasına ilerlemesinin sebebi de diğer bir maşanın gözü dönmüş emelleridir. gerçek islam bu değil diyerek alaylarla sözde akıllı geçinen güruhların, parçaya değil bütüne bakmasını öneriyorum ama onca olan hadise sonrası hala ayrışanlar arasında olmak nedir bunu da ben anlamıyorum.
  8. yanlış önerme,

    terör insan ırkının doğasında olan bir kavram. inanış, etnik köken ve eğitimden bağımsız olarak toplumsal yaşantıda tüm birey ve gruplar diğer birey ve gruplara karşı terör estirebilir.

    günümüzdeki terör olaylarına baktığımızda ise teknolojik ve ekonomik yönden düşmanı karşısında üstünlük kuramayacak grupların, daha düşük bütçe ile daha yüksek getirisi olduğunu düşündüğü bir eylem.

    insanoğlu zaten kusurlu bir ırk, çok fazla değer yüklememek lazım. müslüman, ateist, hristiyan fark etmez, insanlar doğası gereği masum olsa da ölür, öldürür.
  9. yanlış önerme +1 diyerek katılıyorum.

    yazılmış ama belirtelim eta gibi örgütlerde var.

    konu başlığı eğer teröristlerin çoğunluğu müslümanlardan oluşuyor deseydi kabul görebilirdi. bende bu niyetle açıldığını düşünerek birşeyler söyleyebilirim.

    geneli ne yazıkki okumayan insanlardan oluşan bir topluluğuz. kendimizi geliştirmek gibi şeylere genelde uzak, inandığımız kuran-ı kerim'in bile içini boşaltmışız resmen. kendinden olmayanı düşman bellemiş gerekiyorsa öldürmeyi bile hak görmüşüz. herkes için demiyorum sakın yanlış anlaşılma olmasın ama eline silah verilip hak, hukuk aramaya inanıcak kadar cahilliğin içine batmışız ne yazıkki. kolay kandırılan insanların çoğunluğu gene müslümanlardır.

    burada suç tabiki bizdedir; okumayı, araştırmayı ne yazıkki sevmiyoruz, uğraş göstermiyoruz. kendi kendini yönetemezsen birileri gelir seni maşa gibi kullanır istediklerini senin anladığın dilden sana empoze eder ve insanları öldürmeyi kendine hak görür.

    bunun en basit örneği de toplumdaki 'cihad çağrısı' algısıdır insanlarda.

    okumayı sevmiyoruz demiştim di mi?
  10. neden bütün teröristler müslüman ? diye sorulmuş. dolandırmaya hiç gerek yok cevabı çok basit. batılıların son 40 yılda yerle bir ettikleri coğrafyalar nerelerdir sorusuna cevap verirseniz, bence ilk sorunun da cevabını gayet basit şekilde bulabilirsiniz.

    akla 'neden 40 yıldır bombalar hep müslümanların tepesine yağıyor?' sorusunu getiren başlık.

    edit: söylemek istediğim "adamlar terörist olmakta haklılar" demek değil... işin arkasındaki sosyolojik nedene dikkat çekmek sadece... ve tabi ki başka sosyolojik nedenler de var ama, bombalarla istenen tam da bugün varılan kanı aslında... her kim planlıyorsa başarıları ortada...