1. pıtti: küçük, sevimli. genelde bebeklere söylenirmiş.
  2. (bkz: her gün yeni bir elfçe kelime)

    çok bir farkı yok kardeş işte bununla.

    anlatmaya çalıştıgım şeyi götünden anlamak isteyen zaten götünden anlıyor sorun yok. sadece söyleyeyim dedim. kürtçe ögrenmeyin diyen yok ama tercihen almanca italyanca japonca filan ögrenseniz sizin için daha faydalı. fanatikliğe gerek yok.
  3. sığ insana laf anlatmak her dilde zordur. hangi dili öğrenmemin bana daha faydalı olabileceğini bana salık veren kişinin akıl sağlığından şüphe ederim.

    bir insan ırkçılık ve milliyetçilik hastalığına yakalandıysa tedavisi çok zordur. ben bu yaştan sonra hiç uğraşamam.

    okuduğunu anlayamayan bir mala ders vermektense senin zihniyetine sokayım demekte bir sakınca görmüyorum.
  4. gerçek dünya ile idealindeki pembe dünyayı ayırt edemeyen insanların desteklediği ve gereksiz görmediği bir başlık.

    ne ırkçıyım ne de milliyetçiyim sadece atatürkçüyüm.

    atatürk türkçe konuşulsun yazılsın diye harf devrimi yaptıktan sonra(ki bu zamanda kendisi 48 yaşındadır) bir daha asla eski dili kullanmamıştır. 48 senelik alışkanlığını tak diye çöpe atıyor.

    sen de ülkende sırf ayrım olsun diye hali hazırda türkçe bilen insanlarla kürtçe konuşmak için her gün kelime ezberle adlı üstü kapalı bir propagandaya destek ol.

    kusura bakma tatlım o kadar salak değilim. neyin ne için olduğunu anlayabiliyorum.

    ha bu arada hiç denk geldiniz mi bilmiyorum ancak eger türkiyede yaşıyorsanız görmüşsünüzdür(bu yaşa kadar hele ohoo) kürtçe biliyorum diyen ama daha önceden tanışmayan iki kişi kürtçe konuşarak anlaşamıyorlar genelde. dil yapısını vs bilmiyorum ama ikisi de kürtçe bildiğini söylerken 3-4 cümleden sonra ben seninkini anlamıyorum vs diyorlar. bu da böyle bir tespit olarak kalsın.
  5. ne ırkçı ne milliyetçi olmayıp atatürkçüyüm diyenlerin kendini akladığı başlık. dil yapısını bilmiyorum ama yine de yorum yaparım nedir. cahil cesareti bu olsa gerek. irlanda'da konuşulan ingilizceyle amerikadaki zencilerin konuştuğu ingilizceyi aynı sanma hezeyanları. cahille sohbeti kesmeliyim.
  6. irlanda-amerika ile van-şırnak ayrımı yapamayan insanlar gerçekten benimle sohbet etmemeli bunun yerine kürtçe öğrenmek sizin için daha mantıklı bir tercih olur cidden.

    siz kürtçe öğrenerek cahilliğinizi atın efenim. ben mi? ben zaten cahilim.
  7. tanım; ilgilenen için güzel bir aktivite, ilgilenmeyen ve gereksiz görenin başlığında ilgilenenlerden daha çok yorum yaptığını gördüğümüz aktivite.
    atatürkçü biri daha çok bilmeli ve anlamalıdır ki bir dil yok olursa bir millet yok olur. eğer iki kişinin kürtçe konuşamamasını istiyorsan bir milletin yok olmasını istiyorsundur ki buna söylenecek söz yok, bu cahil ve kirli düşünceyi süsleyip soslayıp sunmaya gerek yok.
    dil insanları birleştirir efendim ayırmaz. bir dili öğrenmenin amacı biriyle konuşabilmektir. bir başkasını dışlamak olamaz. bir dili öğrenmek birlik olmayı sağlar, bölmez. dil öğrenen insan birlikte olmaktan yanadır, bölücü değildir.
    saçma saçma fikirlerini gerçekmiş gibi yoruma döken arkadaş, okuduğu kitabı anlayamayan biri gibi,atatürkçüyüm demesin lütfen, atatürkçülükten sen bunu anlıyorsan mustafa kemal'in kemikleri sızlıyordur.
  8. "kusura bakma tatlım o kadar salak değilim. neyin ne için olduğunu anlayabiliyorum."

    allah u ekber, muneccime bak sen.

    ya neyse kelime propaganda falan biseyler anlatmis iki kitabi basilmis arkadas. eger birilerinin senin faydana olmayan isler yaptigini dusunuyorsan lutfen ama lutfen, senden istirham ediyorum; cephe olustur. savas ya. dovus. bak su zat boyle yapmis. bu zat boyle yapmis diye saga sola siginma. hasbelkader kendisi yaptigi devrimi icsellestirmemis olsa basariya ulasmazdi. dogru olan takdir gerektirmez. onerim ac bi baslik her gun ozturkce kelime diye. ya da ac bi baslik her gun mustafa kemalin bir anisi diye. tutan yok seni.

    birilerinin yarattigi devinim, senin kaostaki pozisyonunu bozuyor diye kimseye ahlak etik dersi verme yav isine bak sadece. zor degil.

    her gun bi ekonomik terim, her gun bi biyografi gibi basliklar acilsa mutlu olursun degil mi? olmaman gerekiyor. cunku bu senin niyet okuma becerinle anlayabilecegin uzere gelisim oluyor. rekabet artiyor. pozisyonunu korumak icin daha cok caba sarfetmen gerekiyor. bu durumda da sadece isine bakman gerekir. istemezsin degil mi kaostaki pozisyonunu kaybetmeyi.

    ha, eger isin niyet okumaksa, kolayliklar dilerim. insanlar kirli cikindir. buradakilerden de farkli bisey bekleme.