1. "ulan biz bu arkadaşla yemeğe/içmeğe gidiyoruz ama acaba hesabı bize geçirir mi?" diye düşünen arkadaşa sahip kadındır. birbirine hayrı olmayan iki insandır bu arkadaşlar. selamı sabahı kessinler, rahat etsinler.
  2. cinsiyetçilik kokan bir başlık.

    hesabı hep ödeyen siz olmayın kendinizi aptal yerine koydurmayın. fazla detaya gerek yok kadın/erkek farketmeksizin karşı tarafında bir birey olduğunu düşünün ve öyle hareket edin.
  3. benim en yakın arkadaşlarimdan biri öyle. ayrıca kendisi mesleğe falan geçti, hâlâ oyle. huy haline getirmiş anlaşılan ama sıkıntı yok, canı sağolsun. ben onu öyle kabul ediyorum ama başkası için geçerli olmaz tabii.
  4. hiçbir zaman hesap ödetilmeyen kadındır belki.

    hesap ödemekten kaçınan insanları hiç sevmesem de şöyle de bir gerçek var, bazı erkekler resmen yalvarıyorlar gelin bizi sömürün diye. yapmayın arkadaşım, her şeye atlamayın, sonra bu durumu kullanan bazı kadınlar yüzünden herkes zan altında kalıyor.

    kimse kimseye zorla hesap ödetmez. eğer karaktersizsen ödemekten bir kaçarsın, iki kaçarsın, sonra bir bakarsın etrafında kimsecikler kalmamış. ama yok hala etrafında bu durumdan hoşnut olanlar varsa, o sizin bileceğiniz iş artık, bizi bağlamaz.

    (bkz: al gülüm ver gülüm)
  5. evlenince boşanılacak kadın karakteridir. parayla alakası yok, karakter meselesi.
    han
  6. beleşçi.
    ela
  7. karşılığını farklı yöntemler ile ödeyen kadındır.

    kaz gelecek yerden hesap esirgenmez.
  8. sorsan feminist takılır kadın erkek eşitliğini savunur ataerkil oluşumuzdan dert yanar ama işine gelince erkek ödesin erkek yapsın bik bik bik. hayır yalandan elini cüzdana at da adamı enayi gibi hissettirme.