1. pencereye bakıyorum ve diyebildiğim sadece şu:
    "yapacak onca şey varken, nasıl ölüme bu kadar yakın olabiliyorum?"
  2. intihar eden insanlara imreniyorum.çünkü cesurlar.kaybedecek bir şeyin olmadığını bir umudunun kalmadığını anladığında, insan kendi fişini kendi çekmek istiyor.sadece kaybedecek bir şeyinin olmaması yetmiyor sorun bu yani.yaşamak istememekle ölümü istemek arasında sıkışıp kalmak en kötüsü.
  3. bir insanın ölmek istemesini umursamıyor olabilirsiniz, şımarıklık olarak görüyor olabilirsiniz, hadi olmaz ya ölmek isteme sebebini meşru görebilirsiniz hatta bir insanın ölümü sizi üzmüyor olabilir, ilgilendirmiyor olabilir ama bunu "geyik" malzemesi yapmak, "intihar şenliği" başlığı açmak, zaten dibe vurmuş hisseden birini alenen intihara teşvik etmek, zaten önemsenmediğini dile getiren şeyler söylemek kötü biri olduğunu ima etmek cinayete teşebbüs olarak değerlendirilmeli. umursamıyorsanız basit ya da saçma buluyorsanız okumayın yazmayın. bu kadar bencil, bu kadar ukala bu kadar kötü olamazsınız, bir kullanıcı adının arkasına sığınıyor olmak insanı bu kadar küçültmemeli.

    intihar "durmadan bunu söylüyor ilgi çekmeye çabalıyor ", "onda intihar edecek yürek yok", "bunları yaptıysan/yaşadıysan öl zaten" denilebilecek bir şey değil. duygu durumu bozuk bir insan sizin ufak bir mimiğinize takılıp intihara teşebbüs edebilir mesela, sizin ölmesini ya da yaşamasını umursamadığınız birinin ölmesi etrafındaki insanların hayatında kocaman bir boşluğa sebep olabilir. siz umursamadığınızı komiklikler şakalarla anlatacaksınız diye bir insanın hayatı yolluna sokmayı denemeden son bulabilir. bunları anlamak için yaşamak falan değil azıcık insan olmak gerek,

    üst düzey espri anlayışınızı insanları teşvik etme hevesinizi başka konulara saklayın ya da içinizden yapın.
  4. mentat'ın vaktinde bana söylediği üzere, yasalarımızda azmettirilmesine yer verilmiştir.

    İntihar
    MADDE 84. - (1) Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    (2) İntiharın gerçekleşmesi durumunda, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    (3) Başkalarını intihara alenen teşvik eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiilin basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, kişi dört yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    (4) İşlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan veya ortadan kaldırılan kişileri intihara sevk edenlerle cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulurlar.

    kaynak
  5. hayata karşı bi tavırdır intihar. boyun eğmemek gibi.
  6. geride kalanlar engelliyor çoğu zaman. anne, baba, kardeş, çocuk... yusuf atılgan bay c. yi niye intihar ettirmemiş merak ederim hep. çünkü kimi kimsesi yok. mesela zebercet i bu yola doğru sürüklemiş ve sonunda gerçekleştirmiş. geride kalacak olanlar ah sizlerde olmayaydınız...
  7. hayatım boyunca karşıma farklı farklı şekillerde çıkandır. intihar ya bencilliktir ya da korkaklık, ikisinden biri olmadan intihar da olmaz. bir insan intihar etme kararını aldığı zaman ya çevresindekileri düşünmüyordur ya da arkasında bırakacaklarını biliyordur ama önemsemiyordur. eğer yalnızsa da yalnızlığa veda etmeye cesareti yoktur.

    en hassas olduğum konulardan biridir ölüm, düşünürken bile gözlerim dolar. şu kısa hayatımda en sevdiğim kişiyi ondaki ölüm korkusu ayırdı benden. ailemden ve yakınlarımdan birçok sevdiğim kişiyi de ölüm aldı götürdü yanımdan. her bir ölüm bende kabuk bağlamayacak yaralar bıraktı. ölüm arkasında bu kadar acı, bu kadar keder bırakan bir şeyken insanın ölmeye kendi iradesiyle karar vermesi bence bencilliğin zirvesidir, aptallıktır.
  8. halihazırda absürt olan hayata verilecek olan daha absürt tepkidir.
  9. dünyaya isyan etmenin eyleme dönüşmş halidir.

    onaylıyor muyum, elbette hayır.

    nedenini açıklayayım...

    birden fazla nedeni vardır. önem sırasına göre yazacağım, en önemlisi sonda olucak, cunku akılda daha çok kalacağını düşünüyorum.

    çoğu insanın aklından intihar seçeneği geçmiş olabileceğine biliyorum, buna bende dahil. asla yadırgamadım kimseyi böyle bir düşünceden ötürü.

    kötü zamanlar, acılar yaşayabiliyor insanoğlu. evet haklısınız gezegenimiz cazip bir yer olmaktan çıkıyor ve diğer gezegenlerde de henüz hayat bulunamadı. fakat biz bu seçeneği - bence bir soru işareti olan bir seçeneği - işaretleme cesaretine nasıl kapılabiliyoruz... ve yarının farklı olmasında ki kesinliği nereden bilebiliyoruz... insan bence kendi dünyasını yaratabilir, dış dünyadan bağımsız bir şekilde. ben bunu yapmaya çalışıyorum ve dış dünya beni o seçeneğe doğru yönlendiremiyor, cunku zırhımı oluşturuyorum bir şekilde...

    gitmeyin, buralar sizsiz nasıl çekilir? neylerim ben olum sizsiz? olaya bencilce baktığımı düşünmeyin çok kızarım...

    haydi şimdi bunları düşünmeyi bırakın, şu müziği bir dal niyetine uzatıyorum ve hayatınızı nasıl güzelleştirmenin yollarını aramaya çağırıyorum.
  10. kişinin ölümünü süslemesidir. ölüm güzellemesidir.
    kuz