1. "akılla bir konuşmam oldu dün gece;
    sana soracaklarım var, dedim;
    sen ki her bilginin temelisin,
    bana yol göstermelisin
    yaşamaktan bezdim, ne yapsam?
    birkaç yıl daha katlan, dedi.
    nedir; dedim bu yaşamak?
    bir düş, dedi; birkaç görüntü."
    nox
  2. Konuya farklı ve mizahi bir yaklaşım
  3. peki diyelim ki intihar ettik ama ya ölümden sonrası varsa , sonrası kocaman bir karanlık yada bir boşluk değilse , buradan başka içinde dert çekeceğimiz yeni bir dünya bekliyorsa bizi.

    o zaman ne anlamı var , neden kafama bir mermi sıkıp o mermiyi heba edeyim ki sonrasında da iki gün üzülüp sonra unutacak olan o insanları o pahalı mobilyalarıyla donattıkları o güzel evlerinden çıkartıp rol yapmaya uğrastırayım , onca insanı neden derde sokayım ki o pis egolarını tatmin etmeleri için bir şans daha vereyim, hemde bir bilinmemezlik için. belki yarın kararım değişir veya çok şarhoş olurum ama bugun , hayır daha çok erken.
  4. bazen umut, bazen korku? bazen inanç...
  5. "gerçek bir intihar yavaş, disiplinli bir kesinliktir, insanlar "intihar bencilliktir" diye ahkâm kesiyor. peder gibi kiliseyi kariyer edinmiş insanlar bir adım ileri gidip intiharı yaşayanlara yapılmış ödlekçe bir saldırı olarak adlandırıyor. sersemler şu sahte sözleri çeşitli sebeplerden dolayı söyleyip duruyor: suçlamalardan kaçmak, dinleyicilerini zihinsel gücüyle etkilemek, öfkeyi bir şeylerden çıkarmak ya da anlayış göstermek için gereken acıyı çekmemiş olmak. intiharın korkaklıkla hiç ilgisi yok -intihar hatırı sayılır bir cesaret istiyor. japonlar çok haklı. hayır, asıl bencilce olan sırf aileler, arkadaşlar ve düşmanlar biraz vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmasın diye bir başkasından katlanılmaz bir varoluşa tahammül etmesini talep etmektir."

    (bkz: cloud atlas - tom tykwer, lana wachowski, lilly wachowski)
  6. tek başıma olmam, eşlik edecek birini bulsam bu iş olur'du. geçti artık.
  7. dünyaya geldik madem bi tarafına koymadan gitmek olmaz.
  8. ailedir.
    nedenlerinden bir diğeri de elbet bir gün öleceğini bilmektir.
    yarının ne göstereceğini bilemeyiz. ve evet, belki de o aklımızdan geçen ölümün ertesi güne başımıza gelip/gelmeyeceğini de bilmiyoruz. o yüzden pek acele etmeyin.
  9. doğduk madem yaşayalım bi zararı yok geride kalacakları da düşünmek lazım ayrıca çok kişi olmasa da elbet üzülen çıkar arkamızdan 3-5
    wtf
  10. 1-annem babam var
    2-acisiz ölüm yok, ölmekten değil de çekecegim acidan korkuyorum