1. bu zamana kadar pasiflikle eleştirildi sonra liderliği tartışıldı hakkında bir sürü olumsuz haber yapıldı ama şu var ki referandum sürecinde dik duruşunu hiç bozmadı. bu süreçte hakkında söylenenlerin haddi hesabı yok;
    uzaylı yaratık
    zehir saçan dil
    yalancılık
    kafayı yemişlik
    daha aklıma gelmeyen neler neler dendi hakaretler edildi .ama o karşısındakilere doğrulardan başka bir şey söylemedi. zaten iktidar kanadının bu denli hakarete varan eleştirilerinin altında kendisinin sürekli doğruları söylemesi yatıyor. o söyledikçe akp kuduruyor ve kudurdukça bel altı yaklaşarak niyetlerini ortaya koyuyorlar.

    zaten malum kesimin siyasetçilerinde azıcık yürek olsa canlı yayında karşı karşıya gelirler ama maalesef doğrulardan kaçtıkları gibi kemal kılıçdaroğlu'ndan da kaçıyorlar. evet bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama bu bir gerçek. referandum sürecinde kendi hazırladıkları yeni anayasa maddelerini tartışmaktan kaçıyorlar çünkü karşılarından gerçekleri patır patır söyleyen dersine iyi çalışmış bir siyaset adamı var.

    çok basit bir örnek vereyim;
    malum kişi yani uzun adam, son 3-4 gündür ''nerede fesih yetkim var göster istifa ederim'' diye bas bas bağırdı.
    kendi anayasa kitapçıklarında bakın kendisinin onayını verdirdiği kitapçıkta açık açık yazıyordu bu yetki hatta link de vereyim tam olsun: https://www.youtube.com/watch?v=sW3QrKty1zk

    bu olaydan sonra bile ''ben cumhurbaşkanının istifa etmesini istemem'' dedi. ama bu koz malum kişinin elinde olsaydı 7/24 canlı yayınlarda bunu gösterir o da yetmez gerekirse bütün reklam alanlarına bu durumu taşır halkın gözüne gözüne sokardı. sonuna kadar kullanırdı bu durumu yani. bu yalanı k.k. söyleseydi yer yerinden oynardı. haberler, gazeteler sadece bunu yazardı.

    neyse demem o ki ben kemal kılıçdaroğlun'u pek sevmem bilenler bilir ama şu süreçte öyle güzel konuşuyor öyle güzel açıklamalar yapıyor ki hayran kaldım. aklınızda ne varsa hepsine tutarlı bir açıklaması var ve herkesin anlayacağı düzeyde bir açıklama. başkaları gibi ''fetö, pkk hayır diyor bu yüzden evet'' gibi ilk okul seviyesinde saçmalıklarla değil neyin ne olduğunu hangi maddenin nasıl geleceğimizi etkileyeceğini çok düzgün anlatıyor. (tabi dinleyene) canı yayınlara çıktığında kaçırmayın dinleyin derim.
    hatta 2 partinin liderlerinin canlı yayınlarını art arda izleyin ne denli uçurum olduğunu göreceksiniz. bir taraf mantıklı tutarlı eleştiri getirirken diğer taraf anayasa ve başkanlık dışında ne kadar boş gündem ve polemik konusu varsa onu dile getiriyor.

    son olarak medyada bulunan gazetecilere sesleniyorum yüreğiniz varsa aldığınız, kazandığınız paraların helal olmasını istiyorsanız ve harbiden gazeteciyseniz kendisine sorduğunuz soruların yarısını recep tayyip erdoğan'a da sorun. tabi o yürek varsa.
  2. adam resmen yok ya. baya baya yok yani.

    ben de erdoğan olsam karşımda böyle bir muhalefet isterdim.
  3. özgüveni artmış gördüm, bu eylem sadece insanlara değil kendisine de cesaret aşıladı. herkesin ilk gün " yok artık, istanbul'a kadar.. ankara'dan.." derken, kendisinin bile beklemediği bir katılımla sonuçlanan bir eyleme imza attı. siyasilerin kitlelerine cesaret aşılamalari öncü olmaları gerekir, kılıçtaroğlu bunun tersini yapmakla eleştiriliyordu, sonuç olarak çok iyi oldu çok da güzel oldu taam mı.
  4. adam hala kalkmış seçimle gelen seçimle gider falan diyor. la havle vela kuvvete tövbe estağfurullah!

    hayatımda kılıçdaroğlu kadar boş konuşan bir adam daha görmedim.
    muhalefet yapıyor"muş" gibi görünmekten başka bir şey yapmıyor yahut yapamıyor yahut yapılmasına engel olmak için chp'ye monte edilmiş bir kişi. hep söylüyorum akp iktidarı özellikle 22 temmuz 2007 seçimlerinden sonraki mevcudiyetini direkt olarak chp'ye borçludur. başka ülkelerde olsa elli kere hükûmet düşürecek yığınla olay yaşadık. chp'nin ortalığı ayağa kaldırması lazımdı ne yaptı? hiç! vır vır konuşmaktan başka hiçbir şey yapmadı.

    bir de kalmışlar 2019 da başkan adayı kim olsun onu tartışıyorlar!

    yeminle beni küfrettireceksiniz!

    16 nisan referandumundan sonra gerekirse tüm vekillerle birlikte kendinizi ysk'nın önüne zincirlemeniz, günlerce oradan kalkmamanız gerekirken referandumu kabul ettiniz yetmedi eski donu düşük dinozor bey filanca kişinin aday olmasının iyi olacağını söyledi!

    ya siz mal mısınız? bizimle dalga mı geçiyorsunuz? vallahi dalga geçmenizi yeğlerim zira salaklığa tahammülüm yok. ulan adam 2019'da işini şansa bırakır mı? kimde uzlaşırsanız uzlaşın! velev ki seçimde kazandınız diyelim. baştaki zat demeyecek mi seçimleri kabul etmiyorum yenilensin demeyecek mi? yahut baştan tedbirini almayacak mı? yahut bir mucize oldu da kazandınız diyelim. ülkede hukuk mu kaldı? adamı koltuğundan indirebilecek, yerine seçimi kazanan kişiyi getirebilecek misiniz?

    geç kaldınız...

    o yüzden tırıvırıyı kesin adamın asabını bozmayın!
  5. bugün gerekli belgeleri gazi mecliste açıklamıştır. gerçek demokrasinin ve hukukun üstünlüğü olduğu bir ülke de bu belgeler ortaya çıksaydı gerekli kişilerin sadece utançtan ötürü anında istifayı basmıştı.

    ama bizim ülke gibi ileri (!) demokrasilerin hüküm sürdüğü ülkelerde ana akım medya ile itibarsızlaştırma politikasıyla beraber çok rahat geçiştirilir.

    ya bırakın belgeleri, dekontları falan bu ülke de swift mesajlarının ne olduğunu, ne işe yaradığını bilmeyen insan sayısı en az %80 civarı. kimseyi küçümsemiyorum, yurt dışına para alışverişi yapmayan bir insan ne bilir swift'i ne bilir swift mesajını. zaten akp'nin tabanı anadolu insanı, akşam evinde sıcak bir tas çorbası olsa yeter. o kitlenin umrunda dahi olmaz, olsa dahi ana akım medya izlediği için bu belgelerin ne olduğunu, ne anlama geldiğini hatta bu belgelerin varlığından dahi haberi olmayacağı için fazla oy kaybı yaşatacağını sanmıyorum.

    ayrıca şöyle bir acı ama gerçek bir şey var. değil swiftleri, o milyon dolarları rte elleriyle man adasına götürse ve bunu canlı yayınla gerçekleştirse oy kaybı en fazla %5 falan olur.

    hiç kimse unutmasın 17-25 aralık günlerini. her türlü belge, ses kaydı ve video görüntüleri haftalarca gündemden düşmedi de çıkıp sadece " montaj ve
    fetö'nün oyunları " bunlar dedi ve olay bitti.

    ya bu ülke de öyle aptalca bir sistem ve medya var ki, peçeteye yazılan yazılar belge niteliğinde sayıldı.

    evet en az sizler kadar bende biliyorum bunun nasıl bir yolsuzluk, kara para aklama olayı olduğunu ve sayın kemal kılıçdaroğlu'nun yayınladığı belgelerin çok önem içerdiğini ama önemli olan bizlerin anlaması değil, önemli olan bunları akp'nin tabanına anlatabilmek, izah edebilmek.

    yukarıda yazdığım son cümleyi başaramadan bu belgelerin bizim ülkemizde hiç bir hükmü yok, malesef.
  6. savcinin katline giden yolda, once elektrikleri kesip, sonra teroristlerin elini kolunu sallayarak adliye binasina girmesine yardimci oldugu icin tabii ki protesto edilecektir. ayrica teroristlerle gorusmeler devam ederken artik uzatmayin diyerek berkin elvan'in katili polisin ismini vermektense savcinin katledilmesini tercih etmistir.

    tabii ayrica, milli istihbarat teşkilatınin terore karsi istihbarat toplamasi gereken elemanlarini, partısının milletvekili aday adaylarinin gecmisini ve paralel iliskilerini bulmalari icin calistirdigindan dolayi da sifatina tukurulmesini bile haketmistir. rakip partisi adaylarini ön seçimle belirlerken, kendisinin cep başbakan ile senin adayin benim adayim derdine dusmelerinden dolayi boyle olaylarin olmasina sebebiyet vermistir.

    allah allah... sanki bunlari baska bir ismin^:rte^ basligina yazsam daha mi mantikli olurdu ne!!! iste boyle bir mantiksizliktir kendisinin protesto edilmesi de...
  7. ana muhalefet partisi lideri olarak birçok hizmeti olan kişiyi, aile ve sosyal politikalar bakanının birilerinin önüne yattığını bir kere söylemesi, onu karalamak için gerekçe olamaz. gerekirse sema ramazanoğlu rehabilitasyona gönderilmeli fakat kötü niyetli kişilere fırsat verilmemelidir.
  8. 'akilsiz basin cezasini ayaklar ceker.' sozunu yillarca yaptigi pasif ve bircok noktadan yanlis muhalefetin neticesinde cozumu ankara'dan istanbul'a yurumekte bulup hic kimsenin beklemedigi bir sekilde bu plani tamamlayarak hayata gecirmis insandir.

    adalet yuruyusu guzel, miting guzel. onun icin tebrik etmek lazim.
    ama oncesi icin verilecek cok hesabi var.
    ilk baskan oldugu gunu hatirliyorum, insanlar yeni ecevit fln demislerdi. belki buradan sonra az da olsa bir cikis yakalar.
  9. türk siyasetçi, bürokrat. cumhuriyet halk partisi genel başkanıdır. 3 çocuk babasıdır. fransızca bilmektedir.