1. bir ara okumayı düşündüğüm islam dininin kutsal kitabı ama öncesinde tevrat zebur ve incili de okumak istiyorum.
    bu arada geçen dost kitabevinde bir çevirisini gördüm ingilizce-türkçe olarak ciddi diyorum çoğu dil kitabından daha iyiydi. her kelime ayrı renklerle yazılmış ve alt satırına da diğer dilde aynı anlama gelen kelimeler aynı renkte olacak şekildeydi. çoğu gramer kitabında aradığım ama bulamadığım bir özellik almanca türkçesi falan olsa alıcaktım gramer kitabı olarak
    wtf
  2. didaktik bir üslupla yazılan kitap.
  3. "ıkr-a bismi"
    okumayı emrediyor; tercümelerini gözettigim kadarı ile.
  4. gereksiz tartışmadan ve inanç gibi şahsi bir konudan uzak bir şekilde yorum yapılacak olursa (ister tanrıya inananların inandığı gibi tanrı tarafından yollanmış, isterse insan ürünü olsun), çok zekice yazılmış bir kitaptır.
  5. allah'ın en son yayınladığı iddia edilen kitap. bu muhteşem ve kusursuz düzenin içindeki aciz insanların nihayetlerinin sadece iki şekilde sonlandırılması ve buna göre hayat telakki belirlenmesi gerektiğini anlatır bu kitap. bu sonuclar; sonsuz ödül ve sonsuz ceza. (cennet-cehennem) arası yok maalesef.

    bunun dışında rastgele açtığınız bir sayfada ekseriyetle kafirlere küfür ve tehditler yağdırılıdğını görürsünüz. kafir dediğimiz de putperestler. miras paylaşımındaki basit matematik/hesap hataları, birbiri ile çelişen adalet anlayışı, farklı sonuçlara yol açan emirler, mantığa aykırı yaratılış senaryoları ile doludur. ama okumak lazım işte.
  6. okumadan hakkında bir fikir beyan etmemeyi tercih eden insan sayısı da azımsanmamalıdır. ^:agnostikler buraya^ ^:swh^
  7. şunu şuraya bir bırakayım belki okursunuz. tabi bunlar birer iddia gerçek olabilir de olmaya da bilir. kuran ve hz. muhammed
  8. dünyanın en çok okunan ama en az anlaşılan kitabı. "gerçekten" okuyup ateist olan kimse sorunu kendisinde aramalıdır.
  9. canım kitabımdır. her defasında kendisine daha çok hayran bırakır ve allah sevgisini artırır. sadece iyi insan olmayı öğütlemez, ayrıca nasıl iyi insan olunur'un sistematiğini de sunar. sadece bir öğüt kitabı değildir, sıkıntınızda cevabını bulabileceğiz psikoloji kitabı, toplumun huzuru için sosyoloji kitabı, adalet ve pratikte uygulamaları açısından hukuk kitabıdır. eksik betimlediğimin farkındayım. çok daha fazlasıdır. ne eksik ne fazladır.

    kendi yetersiz aklını tanrı yerine koyanlar için yani ki kibirli kimseler için okunmasının sonucu ateizm olabilir. kişinin kendi bileceği iş. ama allah aşkına çevrenizde gördüğünüz 3 5 insandan yola çıkıp "okununca ateist olunuyor!!!!!" genellemesi yapmayın. internet elinizin altında biraz araştırın kaç tane insan okuyup müslüman olmuş, ne şekilde müslüman olmuş. sadece benim çevremde son yılda tanışmış olduğum 7 kişi var bu şekilde. biri haricinde hepsi hocalarım (from department of mathematics and philosophy) . diğer arkadaşım ise öncesinde gece kulüplerinde dansçılık yaparken vaktin geçmesi için okumaya başlayıp sonrasında tüm hayatı olumlu manada değişen biri. kendi nefret dolu dünyanızdan çıkın biraz.
  10. İçeriği ile ilgili görüş birliği olmayan kitaptır. Örneğin Nisa 34'ün 40 ayrı çevirisinden 36'sı özetle "iffetsiz kadını uyarın, olmadı yatağınızı ayırın yine olmadı dövün" derken, 4 uzman farklı görüş bildirmiştir. Bu durum, kutsal sayılan kuralları yoruma açması açısından sorunludur. Sonuç olarak her kitap gibi mesajı, kişinin anladığından ya da anlamak istediğinden ibarettir.

    http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/34.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx
    ugo