1. Devlet Bahçeli'ye göre ''kürtçe konuşan kardeşlerimiz'' dirler. Kürt değildirler. İngiliz asıllı kürtçe konuşan kardeşler, tazmanya asıllı kürtçe konuşan kardeşler,

    dini değerlere ve etnik kimliğe yönelik hassasiyetleri bu denli yüksek bir toplum gibi davranmak
    fakat
    ahlaki çöküşü simgeleyen evlilik programları, diziler izlemek,
    kendi dilini konuşmak yerine başka dillerden kelimeler araklayarak konuşmak,
    şehit cenazesi haberi verildikten 2 dakika sonra acun programı izleyip dünyadan soyutlanmak,
    neyin kafasını yaşıyoruz memleketin adı diyarbakır olsa ne olur amed olsa nolur?
    oradaki bir karış toprak; orada yaşayana katlanamıyorsan, o sana katlanamıyorsa senin olsa nolur olmasa nolur?
    dine ve etnik kimliğe gösterilen bu yapmacık hassasiyetin onda biri vicdana (gerçek terazi) gösterilse insan olurduk.

    Açıklama: ekşi'den gelen pkklı .... sın yakıştırmalarını yapmadan önce bir de şu yoruma göz atın http://youreads.net/yorum/67955
    Etnik ve dini her ayrımcılığın karşısında durmak pkk'lı olmayı gerektirmez insan olmak yeterli.
  2. iki halkın ortak sevinç, keder ve gelecek beklentisi kalmamıştır. ülke hızla iç savaşa sürüklenmektedir. bunu körükleyenler mevki ve mevzilerini koruyabileceklerini mi sanıyorlar?
  3. bir yazar, para kazanmak isteyen türk ve kürt arasında bu ülkede ayrım olmadığından bahsetmiş. siyaset kanalında bu başlığın biraz altında yer alan neoliberalizm başlığında şikayet edilen konu ise, neoliberalizmin insana ait her değeri pazara taşıması, paraya dönüştürmeye çalışması. bu iki çelişkili yorum aynı yazar tarafından girilmemiş. ama girilseydi de çok şaşırmazdık.

    bir kürt ile türk çalışma hayatında aynı fırsatlara sahip değil, bunu biliyoruz. ama kürt sorununu sorun haline getiren bu değil. bu bir sonuç. esas mesele, insana ait değerlerin reddiyesi. nedir insana ait değerler? insanın akrabalarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla kendi kültürü içinde özgürce yaşama hakkı, bu kültürü yeniden üretme hakkı, kendi dilini özgürce konuşma hakkı, başka bir dili iradesi dışında öğrenmek zorunda kalmama hakkı.

    sen bunları ezersen, yapmayacaksın dersen, yapanı döversen, sorun olur. meseleyi ekonomik eşitliğe indirgemek faşistliktir.

    neoliberalizm ise farklılıklardan korkmaz. aksine, metalaştırabildiği ölçüde farklılıkları destekler. farklılıklar meta haline dönüştürülebilecek potansiyel kazanç kapılarıdır. uslu durdukları müddetçe kürdü de lazı da destekler.

    bu demek değildir ki, neoliberalizmden kurtuluş yolu ulus devlet potasında erimektir. hayır, üçüncü bir yol mümkündür.
  4. sen böyle bi sorun olmadığını söyledikçe derinleşerek olan sorundur. hem de laik-antilaik kutuplaşma sorunuyla birlikte. atatürk düşmanlığını tekrar sahneleyerek sünnilik paydasında kürtlerle birleşmeye çalışan islamcılar, şimdilik bu şekilde sorunun üzerini örtmeye çalışıyorlar. ama bu denendi zaten. olmuyor.
  5. chp'nin kürt sorununa ilişkin yayınlarından haberi olmayan atatürkçü arkadaşların ağır cehaletini tedavi etmek amacıyla şunları aşağıya bırakayım öncelikle.

    1935
    1989
    2015

    derinliğinin boyutunu katiyen fark etmeyen bu cehaletin kişiye verdiği özgüven utanma duygusunu paralize ettiği için, tek cümleyle evrim kuramını çökerten benzerleri gibi bu arkadaşlar da kürt sorununu darma duman etmek için tek cümlelik gözü pek atılımlarda bulunuyorlar. ne yapsalardı, vatan elden giderken sussalar mıydı peki? elbette zekice bir şeyleri düşünüp söylemeleri lazım. yerim ben onları.

    neyse... teminolojiye gelelim. doğru, kürtler herhangi bir hak talep etmeselerdi, kürt sorunu falan olmazdı. şimdi marifet mi bunu söylemek? o zaman sen de bir haksızlıkla karşılaştığında sesini çıkarma bundan sonra, sorun olmasın. mesela yarın sabah otobüste birisi ayağına basıp özür dilemediğinde, bankamatik sıranı yüzüne bakmadan kaptığında, sinemada senin koltuğuna oturduğunda, sen hiç sesini çıkarma yeter ki sorun olmasın. git başka koltuğa otur. neticede aynı film değil mi? çok şükür kürt de türk de otobüse binebiliyor, bankamatikten para çekebiliyor ve sinemaya gidebiliyor bu memlekette. di mi ya?
  6. ülkecek sömürüye en açık, en zayıf noktamız. din meselesinden de çok ötede.

    tayyib'in kaybettiği 7 haziran 2015 seçiminden sonra, saymıyorum baştan demesiyle, sadece 3-4 ayda tersine döndürdüğü siyaset sayesinde iyice bi ayyuka çıkan kurt nefreti bize tekrar gösterdi ki, nefretin tohumu aslında hepimizin içinde var, zamanı ve koşulları olgunlaşınca hemen koyveriyoruz, bi de üste çıkıp kendimiz haklı buluyoruz.

    bu çirkin tohumu kullanmasını çok iyi bilen bi deha var başımızda, ve biz de milliyetçisi, atatürkçüsü, ilericisi, gericisi güya hiç sevmediğimiz adamın peşinden nerdeyse uyurgezer gibi gittik, ya akp'ye ya da onun koltuk değneğine oy verip kasım'da tekrar başa getirdik... şimdi de zirlayıp duruyoruz... afferin bize...

    işte kuru milliyetçilik insanı böyle dangalak yapıyor.
  7. doğru bir tabir olmasa da gerçekten kürtler ve türkler arasında bir sorun vardır, ama burada sorun kürtler değildir, kürtler ile türkler arasında bulunan sorundur. ayrıca malum kişiler tarafından oy almak için bir bu tarafa bir o tarafa çekilmektedir.
  8. adamakıllı şekilde yaşayıp parasını kazanıp ailesini geçindiren kürdün türkten farkı yok bu ülkede. o yüzden kürt sorunu falan yok.
    ama silahlı mücadeleyi çözüm olarak görüp bir tane dahi olsa örgüt savunan kürdün de işidliden farkı yok.
    önemli olan insan ise kürtler silahlı mücadeleyi kabullenmemeli ve bireysel olarak da olsa bir kürt hiçbir örgüt çatısını istemeden ortak yaşamı arzuladığını her yerde bağırmalı. yoksa mazluma yatarak, kürtçülük oynayarak sadece kuzey ırak kürtlerini gaza getirirsiniz. bu topraklarda beraber yaşayacaksak artık biraz da sizler bir şey yapmalısınız.
  9. iran, irak, suriye ve türkiye'de; mezopotamya denilen bölgede yaşayan 20 milyon civarı nüfusun kendi kendilerini yönetip yönetmeyeceğiyle ilgili bir sorun. bu 4 devlet de elinde sopayla bu insanların başında beklemeye çalışırlar. hehe, mevcut maddi imkanlarının büyük çoğunluğunu bu problemin semptomlarıyla mücadeleye ayırırlar.
    yok
  10. halâ tabudur.
    kürtlerin anayurtlarının türkiye, "ırak" "suriye", iran devletlerinin sınırları içinde kalması sorunudur. ister istemez parçalar birleşmek istiyor. türkiye'de kalan parçanın ise hiçbir statüsü yok, bu konuda özgündür. aslında türkiye devleti belki hizbullah, çecenistan tipi bir özerklige yok demez ama şimdi özerklik olacaksa kürtlerin (ve sonra belki turklerin) rojavadan rejim ihrac etmelerini istemiyor türk sermaye devleti.