1. devletin yasaklaması yerine göre meşru sayılabilir.
    çünkü :
    bireyler , devlet denen bir varlık oluştuğundan beri kendi üzerinde hüküm kurabilme hakkını; devletin onu temel özgürlüklerini koruması karşılığında devretmiş ve buna ek olarak devletin bunla yetinmeyip sosyalleşmesini ve temel haklar ötesinde refahını arttırmasını beklemektedir artık.

    bu ekstra isteği devlet, ancak refah ortamının ve kendi bakiliğinin devamı için karşılar. buna ek olarak devlet ; bina, hükümet vb. değil, insanın kendisidir. insan refah seviyesi arttıkça içinde bulunduğu toplumu da ileri götürür. devlet bu ekstra isteği, ekstra hizmetle hükümet aracılığı ile karşılar. bunlar ; eğitim sistemi , burslar , ekonomik hibe programları vs. temel ihtiyaç dışı unsurlar.

    devlet bunu insanın toplum içinde " var olup " hayata devam ederek kendini geliştirmesi karşılığında istemesi normal bir istek olacaktır. sizin temel haklarınız giderildi. ötesi mutualist bir ilişkidir.

    devlet sizin üzerinizde yatırım yapıyor ve bunun karşılığını almak istiyor. bu noktada ben bıktım gidiyorum demek anlaşmayı sizin lehinize çeker.

    bu noktada mantıklı

    (bkz: münazara)
  2. akıllara öjeni'yi getirir. nazi almanyasında t4 yasasıyla birlikte zorunlu olarak ötanazi yapılan bir kesim vardı. aryan ırkının daha temiz bir ırk olması adına yapılmıştı her şey. bunun için "çürük" dite tabir edilen insanlarla yahudiler... çürük olarak tabir edilenler arasında yaşlılar, çocuklar dahi vardı. engelli insanlar,tedavisi mümkün olmayan hastalıklara sahip insanlar.. yani sağlıksız ve güçsüz gördükleri kim varsa ırklarından koparmak tek düşünceleriydi.

    yani tarihte sanıldığı gibi kişinin hür iradesiyle ölümü tercih etmesinin yanı sıra zorla ve çıkarılmış yasalarla ölüme zorlama olarak da karşımıza çıkmıştır.
  3. sadece beşeri hekimlikte yoktur, veteriner hekimliği de alternatif tıp olarak kullanmaktadır.
  4. haktır.
  5. serbest olması gereken ölüm şekli.

    nedense kürtaja kimse karşı çıkmazken, "vay efendim sen nasıl kendi ölüm kararını kendin verirsin?" diye karşı çıkıyorlar buna.

    kürtajda bebeği kendi kararı olmadan öldürürken iyiydi ama?
  6. türkiye'de resmi olarak yasaktır. ancak yeteri kadar parası olan kişiler çok rahat yaptırabilir. tedavisi imkansız bir hastalığınız var ve her gününüz acılar içinde geçiyorsa ve yeterli paranız varsa bunu yapacak binlerce doktor bulabilirim.

    ben yapar mıyım. aslında etik olarak yapabilirim ancak yasalara saygılı biri olduğum için yapmam. cinayetle suçlar bu cahil kesim insanı. hapse girmek istemem.