1. bomboş iş.
  2. birbirlerini sevmek anlamına da, cinsel birliktelik anlamına da gelir. zamanla 2. si daha baskın hale gelmiştir.

    uzun yıllardır bana bilmem kim karşı cins kişisiyle aramda ne olduğunu soran karşı cinsten kişilere cevabım ''sevişiyoruz'' oluyor.

    bir birisiyle aramda ne olduğu onu ilgilendirmez, iki kimle aramda ne olduğu onu ilgilendirmez, üç ona ne, dört ona açıklama yapmak zorunda değilim.
  3. günümüzde cinselliği imlediği için yaşlıların ağzından duyunca tüylerim diken diken oluyor. bir türlü alışamıyorum iki insanın birbirini sevmesinin sevişmekle ifade edilmesine. babamın annemi kastederek biz gençken parklarda sevişirdik dediğini unutamıyorum mesela. seks, public, anam babam. ebeveyn seksine soğukkanlılıkla yaklaşacak medeniyet seviyesine ne zaman gelirim bilmiyorum. konudan kopuyorum ama babam da karşılıklı sevmeyi kastediyordu. ^:shjs^
    sezgi
  4. çoğu kişi cinsel birliktelik anlamında kullanır ama bence daha derin bir kavramdır. yani elbette cinsel ilişkiye de sevişmek diyebilirsiniz ama bana göre sevişmek daha ziyade içinde cinsel ilişki bulunmayan tensel yakın temastır.
  5. ben daha yaşlılarımızın "karşılıklı sevme işini" kastetmesini yutamamışken, sevişmeyi "sonrasında seks olmayan ön sevişme" yerine kullanan bir nesil türedi. bir kelime üç nesilde böyle farklılaşıveriyor işte.