1. tarık akan'ın ölümünden sonra sosyal ağlarda ardından sarf edilen sözler aklıma bu soruyu getirdi. haberlere düşen o cümlelerin troll yardımıyla ortaya çıktığı da söylenebilir. ama şöyle bir gerçek var: milliyetçi-muhafazakar-sağcı kesim kendisinden olmayan insanlara en ufak bir şekilde bile tolerans göstermiyor. bunu parti ile, kişi ile, politikalar ile ilişkilendirebiliriz. fakat benim aklıma takılan şey biraz farklı.

    15-20 sene önce bu bahsettiğim kesim tarık akan filmeri izlemiyor muydu? tv'de çıktığı zaman kanalı mı değiştiriyorlardı? tarık akan o zaman da muhalif çizgide bir insandı. yine küfür mü ediliyordu tarık akan'a?

    tarık akan'a yapılan levent kırca'ya da yapıldı.olacak o kadar'da levent kırca'nın alaya almadığı, karikatürize etmediği politikacı yoktu. ama o zamanın muhafazakarları levent kırca'ya bu tarz mecralardan bu derece saldırıyorlar mıydı? yine küfür mü ediyorlardı levent kırca'ya?

    peki ne değişti?
  2. emekli olma yaşı 65'e çıktı, kurumlar vergisi %20'ye indi, ev kredisi alacaklara %25 peşinat şartı ve 10 yıl vade sınırı getirildi, köye gidip tarlaya ev yapmak yasaklandı imara bağlandı, çiftçilik hayvancılık tarım geri plana atıldı, tarla kredisinde %50 peşinat şartı geldi, istanbul'dan tren hatları hızlı trene aktarıldı haydarpaşa kapandı, otobüs fiyatları uçtu, uçak fiyatları iş saatlerinde ucuz, tam da kullanacakken pahalı oldu. kredi kartları ve bireysel krediler yaygınlaştı.

    yukarıdaki eylemlerin hepsi dikkate alınırsa şöyle bir manzata çıkıyor. öyle hemen emekli olup bela olmasınlar, ev alıp evim var diye çalışmamazlık etmesinler, karı koca çalışsınlar, şirketlerden daha fazla vergi ödesinler, kira ödesinler, ev araba alamayıp mutsuz olunca günlük tüketime yönelsinler mutluluğu cep telefonunda, dışarıda yemede içmede arasınlar, köye gidip sistemden kaçmaya yeltenmesinler, sürekli memlekete gidip gelmesinler, büyükşehirlerde 65 yaşına kadar köle gibi yaşayıp vergi, faiz, kira ödesinler sonra da ölüp gitsinler.
    abi