1. insanoğlunun bu bilgiye -en azından şu an için- ulaşabileceğini sanmayan insanlardanım. bu yüzden bu cevabı aramaktansa dünyayı kendi başımıza daha iyi bir yer haline getirmeye calışmanın daha mantıklı olduğunu savunmaktayım.

    bunun üstüne konuşmak, tartışmak isteyen olursa kızıllandırın.

    edit: imla
  2. olsa ne olacak? diyorum ve arttırıyorum.
    jole
  3. varsa da asla affetmicem :/
  4. tanrı var mıdır ?
    -varsa yaptığımız iyilikler onun adına mıdır ? yoksa sadece iyilik midir ? sizce bunlar kader midir ?
    -tanrı yoksa; her gözünüzü kapattığınızda, işe gittiğinizde, kız arkadaşınızla buluştuğunuzda kısacası doğru kararları verdiğinizde yada vermediğinizde sizi yönlendiren şey nedir ? tecrübeniz mi ? kararı gerçekten siz mi veriyorsunuz ? hayatınızı siz mi yönlendiriyorsunuz ? yoksa ruhani bir güç mü yardım sağlıyor ?

    cevaplanamayan bir çok soru vardır ve herzamanda olacaktır.
  5. vardır ve olmalıdır da. bu dünyada bebek tecavüzcülerinin, insan katilleri tiranların, canlı düşmanlarının bir cezası olmalı yanına kalmamalı.bu yüzbinlerce milyonlarca insanların hayatını karartan insanlara verebileceğimiz en büyük ceza en fazla ne olabilir sevgili youserlar? söyleyeyim acılı bir ölüm evet ölümden başka bir ceza veremeyiz.milyonlarca insanların katillerinin sapıkların karşılığı bir kişinin ölmesi midir ? bu mudur yani adalet bu mudur hak hukuk ? hayır sayın youserlar hayır bu kadar kolay değil.işte bu yüzden allah olmalı cehennem olmalı bu insanlar bir kere değil bin kere ölmeli hatta ölmemeli mağdurların mağduriyeti giderilmeli hak hukuk yerine gelmeli. gelmeli ki herşeyin bir anlamı olsun.
  6. vardır, insanın o gelişmemiş aklında o kadar.
  7. tanrı, kendi göndermiş olduğu kur'anda varlığını açıkça bildirmişken (çok mantıklı, nasıl inanmazsın?), hala sorulmaya devam edilen "layıhçı cehape zihniyeti" sorusu.
  8. neden olmasın?
  9. olmasını umuyorum ve olduğuna inanıyorum. yok olma düşüncesi bana cehennemdeki bir yaşamdan daha acı geliyor. yok olmak ve bilincinin , varlığının artık olmaması çok büyük ve ezici bir acizlik adeta.
  10. bazıları hayal bile edemiyor.
    -e o zaman nasıl varız?
    +ne bileyim ben varız işte