• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.71)
the man from earth - richard schenkman
üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan john oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. arkadaşları john'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. önceleri suskun kalan john da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.


  1. sıkılmadan tekrar tekrar izlediğim ender filmlerdendir.
  2. kimse belirtmemiş ama filmin sonu da ayrı bi tatlı olmuş
    edit:belirtmiş yahu :)
  3. defalarca izlediğim başyapıt. bukadar basit ve sade bir anlatımla insanların tüm düşünce yapısını değiştirebilecek bir filmin çekilmesi muazzam bir başarıdır.
    dev e
  4. bilimkurgu denilince akla gelen film imajını yıkan 2007 yapımı dusuk butceli bilimkurgu filmi. sadece diyaloglardan oluşmasına rağmen izleyiciyi kendi dünyasına çekiyor ve filmi izlerken hiç sıkılmıyorsunuz.


    !---- spoiler ----!

    keske filmin sonunda john'un hakli oldugunu ogrenmeseydik. biz de odadakiler gibi acaba gercekten hakli mi yoksa yalan mı söylüyor ikilemiyle bitirseydik filmi

    !---- spoiler ----!

    filme eleştirim bu kadar. güzel bir film. izleyin izlettirin.
  5. film bittikten sonra eğer etkilerinin devam etmesini istiyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken bir yapıttır kendisi. insanı araştırmaya iter gerçekten olabilir mi böyle bir şey der ama bir süre sonra etkisi geçer.
  6. gayet etkileyici diyaloglardan oluşan ilginç bir film...
  7. baştan sona tek bir odada geçmesine rağmen, senaryosuyla en baba bilimkurgu filmlere taş çıkaran film.
  8. izlendikten sonra uzun yıllar boyunca unutamayacağınız, ufkunuzu genişletecek bir film.
  9. !---- spoiler ----!

    bu filmde verilmek istenen ince bir mesaj vardı sanki, doktoralı bilimciler karakterin anlattıklarına inanmayı reddederken ona aşık olan karakter haricinde bir kişi ona inandığını belli eder, hatta ismindeki kelime oyunundan bahseder bu da henüz öğrenci olan kızımızdır. senaristler ya yaşlandıkça ya da aldığın eğitimin seviyesi yükseldikçe inançlarına körü körüne bağlanırsın mesajı vermek için çabalamışlardı sanki.

    !---- spoiler ----!
  10. bitmesine üzüldüğüm nadir filmlerden biridir kendisi efendim. buna ek olarak söyleyebilirim ki çevrenizdeki insanlara sence nasıldı diye sorduğunuzda kiminin deli manyak süper filmdi, kiminin ise o ne dandik film öyle yaa tepkisi verdiğini gözlemleyebilirsiniz.işte o deli manyakları hep sevin, hiç gitmesinler yanınızdan.
    lvssr