• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.71)
the man from earth - richard schenkman
üniversitede başarılı bir tarih profesörü olan john oldman ortada hiçbir neden yokken, aniden 10 yılını ayırdığı akademiden istifa etmiştir. şehirden gitmeye hazırlanırken veda etmek için evine gelen meslektaşları ondan neden istifa edip gitmesi gerektiği konusunda bir açıklama yapmasını isterler. arkadaşları john'un bu sessizliğine anlam verememektedirler. önceleri suskun kalan john da neden gitmesi gerektiğini biraz geçmişe dönerek anlatmaya başlar.


  1. gerard butler basrolde olsaydi, anlatilan sahneler de flashback seklinde cekilseydi on numara bes yildiz film olurdu. guzel bir teori uzerinden yazilan senaryo oyunculuklar ve sahne darligiyla ziyan olmus.
  2. uzun zamandır izlemeyi düşünmeme rağmen sürekli aksattığım ve geçen hafta itibariyle nihayet izleyebildiğim harikulade bir film. tek mekan, ağır akan bir film ve sadece diyaloglardan oluşmuş olması filmi hiç de sıkıcı bir hale getirmiyor.
    ve o kadar gerçekçi bir şekilde işlenmiş ki; böyle bir olay gerçek olsa, diyaloglar da aynen bu şekilde olurdu diyor insan.
    çok az bir bütçeyle bu kadar kaliteli bir seviyeye ulaşması da ayrı bir şey tabi. tam bir fiyat/performans ürünü de diyebiliriz.
  3. devam filminin çekileceğinin açıklandığı ve bildiğim kadarıyla çekimlerine de başlanan kült olmuş film. film bittikten sonra "ee bu muydu bu kadar övülen film" diye düşünülebilir ama fikir ve işleniş yönünden yenilikçi bir film olması onu bu kadar değerli kılıyor. izlenmesi gereken gayet güzel ve sürükleyici bir film.
    jimi
  4. 2017 de ikincisiyle karşımızda olacağını öğrendiğim hayal satan güzel film.
  5. yeni tanistigim insanlara bir kaç sinav yaparim, maalesef kategorize ediyorum , evet biraz onyargiliyim , ama bu film de onlardan biridir. size de tavsiye ediyorum bu filmi birlikte izlemekten keyif aldiginiz insandan iyi arkadaş olur. kafayi acar , acaba , yoksa , yok canim , keşke ... dedirten bir filmdir. bir çok yazarın da söylediği gibi iyi bir film efekt ya da milyon milyar milyon :) dolarlar gerektirmiyormus demek ki.
  6. sohbet dönerken kendinizi o odanın içerisinde hissediyorsunuz. sizi filmin içine çekmeyi başarıyor ve etkiliyor. ufuk açıcı, izlenilmesi gereken , başarılı bir eser.
    rosky
  7. tek mekanda gecen filmler arasinda favorim olur. sorgulatan, dusunduren, meraklandiran film.
  8. bu filmi ilk defa üniversite 1de izledim . bende çok etkisi olacak ki 14 defa izledim. the man from earth bende aydınlamaya giden yolu açan filmlerin başında gelir. sadeliği ve muhabbeti beni çok etkilemişti. bir dönem her pazar akşamı açar açar izlerdim.
  9. defalarca izlenilesi filmlerden bir tanesi. durdura durdura izlemiştim ilk seferinde. sonrakiler sanki odanın bir köşesinde oturuyormuşum da onları dinliyormuşum gibi hissettirdi. daha kaç defa izlerim bilmiyorum ama her defasında daha çok keyif veriyor.
  10. tek mekanda geçmesine rağmen sürükleyiciliği ve kaliteli senaryosuyla baş tacı filmlerdendir.