1. ya siz, siz, bir saniye, sanırım ağlıyorum. bilmiyorum ne desem. gelmiyor aklıma bişey. bu yaptığınız o kadar güzel birşey ki, ya anlatamıyorum işte anlayın. burayı girip okuyan eminim o kadar fazla kardeşimiz vardır ki. düşünecekler bu kadar kişi okuyor ben neden okumayayım diye. benim ne farkım var onlardan diyecek. ve o da alıp o kitabı herkesle beraber okuyacak. belki o kitapta okuyacağı tek bir cümle tüm hayatını değiştirecek. belki kitaplara olan ilgisini değiştirecek. gerçekten bu yaptığınızın güzelliğini anlatabilicek bir kelime ya da cümle henüz keşfedilmedi. ya da ben bilmiyorum. zaten bu ilfitaf işlerinde çok iyi değilimdir, kusura bakmayın. ama sizi tebrik ediyorum, ve bu başlığın hep en üstte kalmasını temenni ediyorum.
  2. anket sonuçlarına bakarsak mayıs ayının okunacak kitabı otomatik portakal olacak gibi, yarın son gündü oy kullanmak için bu arada.
  3. alex mod:on
    hepinize selam kardeşlerim. takvime baktım ve önümüzdeki ay için kitap önerileri almanın zamanının geldiğini çakozladım. hemen grup üye listesini dikizledim ve gördüm ki @trumpeter, @cafune ve @higginbottom kitap önerecekler. bu kardeşlerimin önerilerini bekliyorum. öneriler gelmezse filan sıralamada bi alttaki arkadaşlardan öneri alacağım.
    alex mod:off
  4. haziran kitabını sabırsızlıkla bekliyorum. sınavlar da bitiyor kitap okumaya hasretim şimdi ama bitince tam gaz devam.. haziran ayının ilk kitabı da etkinliğin kitabı olsun.

    ya bir de bu kadar insan okudum/okuyorum/okuyacağım diyoruz ama ben yine beklenenden az yorum yazıldığına takılıyorum. eminim okumuştur çoğu kişi ama üşeniyor muyuz aklımızdan mı çıkıyor bilemiyorum.

    bunun dışında dikkat ettiğim; etkinlikte seçilen kitaplar haklkında gerçekten çok güzel uzun ve ciddi doyurucu yorumlar yazılıyor. kitapsever youserlar olarak kocaman gülümsemeler yayılıyor yüzümüze.
    elinize sağlık canlar !
  5. --abi
    --deanmoriart
    --drunkard seesheaven
    --latveria turizm bakanı
    --lord of the nicks
    --merc
    --president
    --ruhsuzkozmonot
    --sefillik in situ
    --shaman
    --the man from earth
    --wrongside
    --aliveli
    --antitez abi
    --bona dea
    --nazlinur
    --syhlmsz
    --saoirse
    --maria puder
    --nazlinur
    --trumpeter
    --higginbottom*
    --cafune*
    --mektup bekleyen albay*
    --unununyum*
    --naif efendi*
    --alhazen*
    --mcarynk*
    --kitapayraciolmayanadam*
    --ferideninkalbi*
    --benmorseverim
    --yeni1hayat
    --opethian
    --dene yanil
    --duf duf
    --gngrd
    --nurawenda
    --benmorseverim
    --manaci
    --aspirinosman
    --kamikame
    --horizon17
    --protestan imam
    --nami
    --uvercinka
    --bir deli
    --extracts and licences
    --muchmorelitizm
    --carborundum
    --iynco
    --uzak hikaye
    --alper kamu
    --yağmur kurusu
    --rosa
    --harpygibi
    --isiltan gozkaması
    --mitoz mayoz
    --psychologist
    --kubrick
    --rayk
    --oz
    --lily de seitas
    --bayankahkaha
    selamlar herkese
    listeyi düzenlenmiş bi halde yeniden yayınlamak istedim. bu ay öneri yapacak olan arkadaşlarımdan ikisi henüz dönüş yapmadılar. @higginbottom ve @cafune. bunun üzerine *lı gördüğünüz arkadaşlarımın hepsine öneride bulunmaları için mesaj attım. yarın akşama kadar onlardan da cevap gelmezse öneri haklarını kullanmış sayılacaklar ve alt sıradaki youserlara ulaşmaya çalışacağım.umarım artık 3 kitap seçebiliriz ve anket oluşur. bu arada listede ismini görmeyen arkadaşlarım bana ulaşabilirler, listeye eklerim.
    ayrıca facebook ve vatzap grupları da aktif durumdadır efendim. buyurabilirsiniz.
    sevgiler.
  6. selamlar sevgiler, oldukça uzun soluklu bir romanı geride bıraktık ve benim hesabıma kitapta akılda kalan birçok şey oldu.değerlendirme yazımda elimden geldiğince ifade etmeye çalışacağım.umarım sizlerde değerlendirme yazılarınızı bizimle paylaşırsınız.
    gelelim bu ayın anketine.karar vermekte zorlanacağız gibi duruyor :D anketimiz 31 temmuz gecesi saat 24.00 da sona erecek. her katılımcının yalnızca bir kitaba oy vermesi gerek. öneriyi yapan ve oy kullanacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    görüşürüzz.
    Wilhelm Reich - Dinle Küçük Adam (@nurawenda)

    İsmail Kadere - İbret Taşı (@dufduf)

    Sunay Akın - Bir Çift Ayakkabı (@benmorseverim)

    dinle küçük adam
    ibret taşı
    bir çift ayakkabı
  7. ağustos ayı kitabımız sanki belli olmuş gibi :) her ay önerilerin hepsini dikkate alıyor ve kitaplığımda görmek için sabırsızlanıyorum aslında. biz bir tanesini okuyabiliyoruz ya da kimi zaman hepsi de olabiliyor, geçtiğimiz ayda yaşadığımız gibi. fakat güzel bir tarafı varsa ki işte tüm öneriler merak uyandırıcı. ne okuyacağım diye düşünmüyor insan zamanla..
  8. herkese iyi akşamlar. biraz uzun bir yazı olabilir şimdiden uyarayım :d
    öncelikle belirtmek gerekir ki açıklamada da yazdığı üzere bu grup youreads.net üzerinden örgütlenen bir gruptur. bildiğiniz üzere katılımcıların sitedeki kullanıcı adlarıyla oluşturduğumuz bir öneri yapacaklar listemiz var. (gerçi bilmeyen de vardır :d ) işte bu liste sona gelmek üzere. 3 aylık ömrü kaldı yani 9 kişi daha öneri yapacak ve puff.
    işte tam da bu sebeple yeni bir liste oluşturma çalışmalarına başlamaya karar verdim. bu yüzden sizlerden ricam youreads kullanıcı isimlerinizi bana iletmeniz. böyle bir kullanıcı adınız yoksa youreads e üye olup bir tane edinmeniz. zira öneri yapanlar yalnızca youreads üyesi kimseler. he "bana dokunmayın ben buradan ankete katılıp belirlenen kitabı okuyorum arkadaşım" derseniz "tamam bence sorun yok sinir yapmayın hemen" derim.( bu kısım youreads'de olmayıp sadece facebooktan katılanlar içindi.) facebook kullanmayıp buradan katılan arkadaşlarımız da var elbette. onlar da bana mesajla kullanıcı adlarını bildirirse sevinirim.
    bu sancılı süreci kazasız belasız atlatırız umarım.
    ikinci olarak bahsetmek istediğim şey ise grubun karar verme merkezi ile ilgili. "orası neresi?" derseniz "whatsapp grubu" derim. birbirinden güzel insanların olduğu bu grubun tatlı mı tatlı üyelerinin bulunduğu bir yer. youser olan herkese açık bir gruptur. peki ne gibi kararlar veriyoruz burada? mesela geçen aylarda bi kitap krizi çıktı, tüm kitaplar eşit oy aldı, ne yapacağımıza karar verdik birlikte. henüz olmadı ama olur da biri ihraç edilecek olursa orada karar verilecek buna. kollektif karar merkezi diyebiliriz. ve benzeri şeyler işte. bu sıkıcı konular azınlıkta elbette. genelde güzel güzel sohbet ediyoruz. :d
    benim diyeceklerim şimdilik bu kadar. daha ne diceksin olum dediğinizi duydum ama duymamazlıktan geliyorum :) kullanıcı adlarınızı bekliyorum. güzel bir akşam diliyorum hepinize. görüşürüzzzz.

    edit: facebook sayfasından copy- paste yaptığım için ufak bi mantık hatası yapmışım onu düzelttim özür dilerim herkesten :)
  9. grubumuzda şimdiye kadar okuduğumuz kitapların listesi aşağıdaki gibidir.

    (2015 haziran) kırmızı pazartesi - gabriel garcia marquez
    (2015 temmuz) amok koşucusu - stephan zweig
    (2015 temmuz) uzayda piknik - arkady ve boris strugatski
    (2015 ağustos) duvar - jean paul sartre
    (2015 ağustos) anarşist banker şeytanın saati - fernando pessoa
    (2015 ağustos) gece - bilge karasu
    (2015 eylül) kuyucaklı yusuf - sabahattin ali
    (2015 eylül) ay ve şenlik ateşleri - cesare pavese
    (2015 ekim) çürümenin kitabı - emil michel cioran
    (2015 kasım) aylak adam - yusuf atılgan
    (2015 aralık) nietzsche ağladığında - irvin d. yalom
    (2016 ocak) dorian gray'in portresi - oscar wilde
    (2016 şubat) körlük - jose saramago
    (2016 mart) bülbülü öldürmek - harper lee
    (2016 nisan) siddhartha - hermann hesse
    (2016 mayıs) otomatik portakal - anthony burgess
    (2016 haziran) sırça fanus/aşk ve öbür cinler/kent ve köpekler
    (2016 temmuz) sahilde kafka - haruki murakami
    (2016 ağustos) dinle küçük adam - william reich
    (2016 eylül) şampiyonların kahvaltısı - kurt vonnegut
  10. kasım ayını kitabı için yapılan ankette sonuç şu şekildedir.
    varolmanın dayanılmaz hafifliği -- 16
    oğullar ve rencide ruhlar -- 14
    parfümün dansı -- 10
    bu sonuçlara göre eş zamanlı okumalar'ın kasım ayı kitabı milan kundera'dan varolmanın dayanılmaz hafifliği. herkes iyi okumalar diliyorum.