1. selamlar arkadaşlar. aralık ayında biraz gecikme yaşadık bunun için hepinizden özür dilerim. anket aşağıdaki gibidir. facebook üzerinden oy veremeyen arkadaşlarımız buradan mesaj olarak bana iletebilirler. anket 07.12.16 gece yarısında sona erecektir. iyi akşamlar diliyorum herkese.

    bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi - ayfer tunç (@yagmurkurusu)

    satranç - stefan zweig (@isiltan gozkamasi)

    sineklerin tanrısı - william golding (@rosa)
  2. oyumu magnus'dan yana kullandım, olur da ayın kitabı seçilirse kitabı okuyup @lsd önerisi ile spoiler iplemeden çayım kahvem eşliğinde tartışacağımı beyan ederim, saygılar..
  3. etkinliğimizin başından beri anketlerle belirleyip okuduğumuz kitaplar aşağıdadır arkadaşlar.
    (2015 haziran) kırmızı pazartesi - gabriel garcia marquez
    (2015 temmuz) amok koşucusu - stephan zweig
    (2015 temmuz) uzayda piknik - arkady ve boris strugatski
    (2015 ağustos) duvar - jean paul sartre
    (2015 ağustos) anarşist banker şeytanın saati - fernando pessoa
    (2015 ağustos) gece - bilge karasu
    (2015 eylül) kuyucaklı yusuf - sabahattin ali
    (2015 eylül) ay ve şenlik ateşleri - cesare pavese
    (2015 ekim) çürümenin kitabı - emil michel cioran
    (2015 kasım) aylak adam - yusuf atılgan
    (2015 aralık) nietzsche ağladığında - irvin d. yalom
    (2016 ocak) dorian gray'in portresi - oscar wilde
    (2016 şubat) körlük - jose saramago
    (2016 mart) bülbülü öldürmek - harper lee
    (2016 nisan) siddhartha - hermann hesse
    (2016 mayıs) otomatik portakal - anthony burgess
    (2016 haziran) sırça fanus/aşk ve öbür cinler/kent ve köpekler
    (2016 temmuz) sahilde kafka - haruki murakami
    (2016 ağustos) dinle küçük adam - william reich
    (2016 eylül) şampiyonların kahvaltısı - kurt vonnegut
    (2016 ekim) mülksüzler - ursula k. le guin
    (2016 kasim) varolmanın dayanılmaz hafifliği - milan kundera
    (2016 aralaik) bir deliler evinin yalan yanlış anlatılan kısa tarihi - ayfer tunç
    (2017 ocak) büyük maymunlar - will self
  4. kitap öneri konusunda sınır tanımayan okuma grubu.

    ister ayşegül tatilde önerin ister kur'an ister incil ister 15 günde nasıl zayıflarım tarzı kitaplar isterseniz richard feynmandan fizik dersleri... sonuçta 3 öneri yapılır ve çoğunluk ne istiyorsa o okunur. o o şekil önerir bu bu şekil kimsenin önerdiğine de kimse karışamaz.
    whatsapp grubu için sevişme grubu mu denmedi neden giriler bu kadar az ne işe yarıyor bu grup mu denmedi... sıra kitap kalitesine geldiyse 174 nolu giriye bakarak ay sıralı tam listeye bir bakın nasıl kitaplar okunmuş.

    dokunmayın grubumuza, dokunmayın kitaplarımıza. yoksa ben, youserlık hayatı boyunca bir eksi vermemiş ben, ben otlu peynirli, çeker eksilerim sizi...
  5. kendi arkadaş grubumla bu etkinliğe başlayıp bir kitap sonrasında ya sen oku sınavlar falan uymuyor bize denilerek bırakılmıştım. burada dillendirdiğimde ise başlamak bile istenilmedi. şimdi ben vazgeçip fikrimin solda aşağı inişini onun yerine insanlar neden kitap okumaz başlığının yükselişini izleyip sessiz kalmalıyım belki de. ama bu eylemi bir kişi ile bile gerçekleştirebiliriz.
  6. seçimler gece yarısı itibariyle sonuçlandı. buna göre okunacak kitaplar:
    i. hafta "duvar - jean paul sartre"
    ii. hafta
    "anarşist banker şeytanın saati - fernando pessoa"
    iii. hafta "gece - bilge karasu"

    dördüncü hafta için önerileri beklemekteyiz. katılan herkese teşekkürler ve iyi okumalar.
  7. kendime "belirsiz bir süre" kitap almama sözü verdiğim için - inşallah bu sefer tutacağım- elimdeki okunacak kitaplarla denk düşmediği sürece katılamayacağım çok sevdiğim etkinlik.

    ankete katılırsam eldeki kitapları zorlamayı düşünüyorum. çakallık dizboyu.^:swh^
  8. merhabalar. gerek facebook gerekse buradan grupla ilgili geri dönüş alamıyorum arkadaşlar. grubun hala yaşayıp yaşamadığından bile şüphe duyacağım bir iki arkadaşımızla iletişimde olmasam. bu sebeple rica ediyorum ki bana mesaj atarak hala buralarda olduğunuzu belli edin. belli ki sayımız baya azalmış olacak ama en azından bu güzel etkinliğe devam edelim
  9. arkadaşlar yapılan oylama sonucunda @abi tarafından önerilen nietzshce ağladığında kitabı seçilmiştir. ay sonuna kadar hepinize iyi okumalar.
  10. arkadaşlar hepinize merhabalar. etkinliğimiz rayına oturmuş gözüküyor. ocak ayında okuyacağımız kitap için yarın gece anketimiz açılacak. bu aşamadan sonra okuduğumuz kitaplar hakkında yorumlarımızla sözlüğe katkıda bulunmak üzerinde duracağız biraz daha.yani bu ay okuduğumuz nietzsche ağladığında kitabıyla ilgili olarak değerlendirme ve yorumları bekliyoruz efendim :))
    ikinci olarak önümüzdeki ay facebookta ve burada konuşup bir nihayete erdirmeyi istediğim bir konu var.acaba her ay yaptığımız bu etkinliği bir toplantıyla nihayetlendirebilir miyiz?yani okuduğumuz kitap hakkında konuşmak birbirimize bir şeyler katmak vs. bu konuda kafamda bazı fikirler var.sizlerden gelecek fikirleri de sentezleyerek ortaya güzel bir organizasyon çıkartmak amacındayım. yapacağınız ve yapmış olduğunuz öneriler için şimdiden hepinize teşekkürler.

    edit: bu arada unutmadan belirteyim grubumuza katılmak isteyen arkadaşların bana mesajla dönüş yapabilirler. böylelikle kendilerini öneri yapacaklar listesine ekleyebilirim.şu an 12 kişiyiz.sayımızın daha da artması dileğiyle herkese tekrar iyi akşamlar.