1. bir filmin basligina gittigimizde her seferinde puan verilememesi gerektigi. insan zamanla hangisine puan verip vermedigini unutuyor, dalginlikla eli gidiyor, sonra bir hatirliyorsun ki zaten daha once vermissin. bir kere puanladigimiz sey o kullanici icin tekrar aktif olmamali
    xama
  2. yorumların altındaki beğen ve beğenme simgelerine tıklayınca simgeler bir süre renk değiştiriyor. diyeceğim odur ki verdiğimiz oy sonrası bu simgeler hiç eski haline dönmese, yıllar yıllar sonra aynı yorumu okuduğumuzda "aa çok iyi yazmış" diyerek beğen butonuna yöneldiğimizde "daha önce de begenip oylamışım ben bunu" diyerek buruk bir tebessum yaşasak güzel olur bence.
    zgrkk
  3. daha önce yazildiysa özür dilerim.
    bir kitabin basliginda, ayri bir sekmede kitabi okuyan yazarlar, okumak isteyen yazarlar gibi bir liste olsa ve eger bu listelerde badilerimiz varsa ön plana çiksa hos olur.
    kürk mantolu madonna gibi çok okunmus bir kitap için belki bu listenin pek yarari olmaz ama pek taninmamis kitaplar için yararli olabilir. kitabi tartisabilecek birini, yada zevklerimizin uyustugu birini bulmus oluruz. ve belki bu sayede hosumuza gidebilecek baska kitaplar kesfedebiliriz.
    badilerin en son ekledikleri kitaplari görebilecegimiz bir yer de ayni sebepten çok güzel olur.

    (bu öneriler filmler için de geçerli olabilir elbette)

    ekleme: yazarin profiline tikladigimizda bu bilgilere ulasabiliriz diye mesaj geldi. benim önerim facebook'un ana sayfasi gibi, bir kösede "x badiniz y kitabini "okumak istiyorum" diye isaretledi" gibi bir sey. profile teker teker girmekten daha etkili olabilir.
  4. başlıklar için de şikayet tuşu olsa güzel olabilir. böylelikle bazı yanlış formatta veya yanlış kanalda açılmış başlıkları moderasyona bildirip youreads'in düzenine katkıda bulunabiliriz (ilk yorumun altındaki şikayet tuşunu kullanmaktan,iletişim kısmını kullanmaktan, moderasyondan birine mesaj atmaktan direkt bir yöntem olur hem). bir de "yukarı ok" gayet faydalı ama bir de aşağı versiyonu olsa :)
  5. buraya da bir rozet sistemi gelebilir bence. örnek verecek olursam
    belli bir sayının üstünde kitap ekleyen için: kitap kurdu
    sürekli gece girenler için : gece kuşu
    belli sayıda müzik ekleyen yada yorumlayan :müzik kedisi vs. yapılabilir. bunlar profilde de görünürse hem insanların yazması için daha fazla teşvik edilmiş olur hem de daha hoş olur gibi.
  6. her şey dün d&r'a gidip okumak istediğim kitapların listesini çıkarmamla başladı... bir yandan listemi çıkarıyor, bir yandan da aklımdan "bunları hemen youreads'e de eklemeliyim" diye geçiriyordum. eve gelince öyle de yaptım ve ilk kitaptan itibaren başladım aratmaya ve baktım ki aradığım kitap daha önce eklenmemiş bu seferde "hadi ben ekleyeyim de, bir hayrım dokunsun" düşüncesiyle yazar adı, kitap özeti, kitap fotoğrafı vs. girdikten sonra tıkladım yollaya. işte tam bu noktada tavsiyem de oluştu, aldığım "boş alan olmamalıdır" uyarısı için hiç okumadığım kitap hakkında, çok da içime sinmeyen bir yorum yazarak kitabı eklemek durumunda kaldım.

    bu durumda da bir ihtiyaç açığı bulduğumu düşünerek buraya yazayım dedim. okumak istediğimiz kitapları, kitabı arşivde bulamayınca ne yapmalıyız? hakkında hiçbir fikrimiz olmadığı kitap/film i eklerken ilk mesaj için yorum yazma zorunluluğu olmasa hem arşive bir kitap/film daha kazandırmış hem de "okumak/izlemek istiyorum" listemizi oluşturmaktan mahrum kalmamış oluruz diye düşünüyorum.

    ne dersiniz? hoş olmaz mı?
  7. mobilden giriyorum youreads'e. gündemden bakıyorum başlıklara. mesela 5. sayfaya geldim, tıkladım bir başlığa. okuyacağımı okudum. tekrar gündeme tıklayınca ilk sayfaya atıyor. 5. sayfadan devam etme imkanı yok. varsa da ben bilmiyorum.

    bir de bir yazara ilk kez mesaj attığımızda mesaj kutusunda gözükse iyi olacak. mesajı attım mı atmadım mı emin olamıyorum. geçen bir yazara aynı mesajı 5 kere gönderdim. belki de gönderemedim, hala bilmiyorum. böyle mesajlar aldığım da oldu.
    kikk
  8. yeni gelen arkadaşlar için : lütfen ekşideki başlıkların aynısını buraya taşımayın. kelimelerle oynayın , aynı anlamı taşıyacak birden farklı şekilde başlık açılabilir. bizler için okuması daha keyifli daha özgün olur bu şekilde.
  9. arama cubugunda arama yaparken ingilizce karakterler de desteklenmeli ("dusunce" yazinca "düşünce" basliginin cikmasi gibi). turkce harfi olmayan bir klavyede yaziyorum ve bir basligi bulabilmem uzun bir suremi aliyor.