1. moderasyon ekibinin çabalarını takdir ediyorum, gerçekten işleri zor. akışta gördüğüm bir örnek üzerinden naçizane bir önerim var ama:

    "sayin amina kodugumun youseri başlığı ve içerisindeki tüm yorumlar sayın youser başlığına taşındı.
    abi 13 tem 2016 08:40"

    bu tarz(*:art niyetli/trolleme/ayrımcılık yüklü/youreadse yarar sağlamayacak) başlıklar açıldığında, başlığı açan kişi tarafından o niyetle yapılan ilk yorumdan sonrakiler diğer youserların başlığın formatına ve ilk yoruma tepkisi şeklinde oluyor. daha sonra moderasyon, örnekteki gibi başlığı değiştirince tüm yorumlar anlamsızlaşıyor. zaten bu tarz başlıklar youreadse olumlu katkıda bulunmadığından, başlığın değiştirilmesi yerine, başlığın ve içindekilerin silinmesi gerektiğini düşünüyorum. tekniğini bilmiyorum ama byte yakmıyor mu site sonuçta :)))
  2. kitap alıntılarında kitabın adı, yayınevi, sayfası ve kaçıncı baskı olduğu belirtilmeli. sonra millet sağda solda gördüğü uydurma bir sözü gelip buraya kopyalıyor. burası da bir çöplüğe dönüyor.
  3. efendim, gözüme çarpan bir iki husus var. şöyle ki;

    1 - müzik kanalındaki videoların altında video ile ilgili bilgiye ulaşmak biraz zor. ne demek? videoların çoğunda şarkı sözleri mevcut. tabii, şarkı sözleri olmasın demiyorum; fakat şarkıyı kim söylüyor, ne zaman söylüyor, albümü mü var, konserde mi söylemiş, grup mu, kişi mi, niye söylüyor, bir rahatsızlığı mı var vb. bilgilerin girilmiş olmasını beklemek sanırım bu sözlük ortamı için fazla olmamalı. bu bilgilerin girilmesi tabii ki de şart değil; fakat olsa güzel olmaz mı?

    2 - herhangi bir terim girdisinin altında bilgi içerikli girdiye ulaşmak mümkün değil. yani; "sıpa" başlığı altında "eşeğin yavrusudur" bilgisinden daha önce-ki hatta bu bilgi bazen hiç yok- aklınıza gelmesi muhtemel onlarca girdiyi okuyabilirsiniz. diyeceksiniz ki, "oku". haklısınız, okuyorum, aradığımı bulana kadar birkaç sayfa okuyorum; fakat bilgi içeriklileri bir şekilde öne mi çıkarsak ya da öznel yorumlara bir şeyler mi yapsak, bilemedim.

    bunlar da böyle fikirler işte!
  4. şu bilgisayar oyunlarını ana kanala taşısak. hani açarken afişini, yapımcısını falan eklesek.

    tasarımcıları, çizerleri, senaristleri, programlamacıları, animasyoncuları, sinemacıları, müzisyenleri barındıran koca ekiplerin yıllarca çalışıp yaptığı oyunları kim kiminle nerede ne yapıyor ile aynı kanala açıyoruz. ayıp. vallahi ayıp.
  5. bir insanın hayalleriyle oynamayın, ne olursa olsun kimsenin ahını almayın.
  6. aklınızla alay edilmesine izin vermeyin. biat etmeyin sorgulayın. bilmiyorum demek ayıp bir şey değil her konunun uzmanı olamazsınız kulaktan dolma bilgilerle bir fikri savunmayın.
  7. isminin değiştirilmesi.

    bunun için öneri isimler alınabilir. bunların arasından yöneticiler birisini seçebilir veya birkaçını oylamaya koyabilir. herhangi bir şey olabilir ama bence isminin değişmesi gerekmektedir.
  8. bağış için paypal linki verilebilir. babanızın hayrına yapsanız da para lazım. destek olmak isteyenler olacaktır. elzem olmasa da bağışçı yazarlar da bağış sayfasında -isteğe bağlı olarak- listelenebilir.

    bir şeyler okurken en rahatsız eden renk beyaz. bilhassa geceleri. hatta şöyle saman kağıdından güzel bir tema okumak için gelenlere ilaç gibi olacaktır.
  9. tekrar açıldığının üyelerine mail yoluyla bildirilmesi gerektiğini düşünmekteyim. çünkü telefonda .net yazmama rağmen .orga yönlendiriyordu benim nedense, ayrıca bilgisayarda da sık kullanılanlarda org haliyle kayıtlı kalması nedeniyle her gün kontrol etmeme rağmen açıldığını farketmedim. ekşi sözlük sağolsun ordan öğrendim. dediğim bir çok kişinin açıldığından haberi olmayabilir.
  10. efenim papağan gibi hissediyorum lakin bu müzisyen ve gruplar için bir ev düzelim artık, çok garip kaldılar, yazık. eser bazlı değil de sanatçı bazlı olursa ve herkes ilgili müzisyen/grup başlığı altında paylaşırsa şarkıları, türküleri hem kulağımızın pası silinir hem öğreniriz, zira gerçekten güzel bir arşiv var. müzik kanalının şu anki hali bir acayip; beş şarkı ekleyince sol frame iptal. diğer entryler hep yuvarlanıyor uçurumdan. yuvarlanmıyorlar mı? ^:saygılar^