• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.50)
arrow
milyarder bir çapkın olan oliver queen korkunç bir deniz kazasından sonra hayatında yeni bir sayfa açar. beş yıl boyunca bulunamayan ve öldüğü zannedilen oliver sonunda büyük okyanus'un ortasındaki tropik bir adada bulunur. oliver starling city'e, evine geri döner. kendisini karşılayan annesi moira, kız kardeşi thea ve en iyi dostu tommy, oliver'ın son beş sene içinde yaşadığı şeyler yüzünden çok değiştiğini fark ederler. birçok süper kahraman gibi oliver da dönüştüğü adamı insanlardan saklamak ister ama bir taraftan da eskiden işlediği günahların bedelini ödemeye de kararlıdır. bu nedenle suçlularla mücadele etmek ve şehrin eski ününe kavuşmasını sağlamak için gizli green arrow kişiliğini yaratır. ancak green arrow'un yetkisi olmadan düzeni korumaya çalışırken kullandığı yöntemler bazılarının canını sıkmaktadır. detektif quentin lance'in en büyük dileği (oliver'ın eski kız arkadaşı laurel'in babası) green arrow'u yakalamaktır. bir süre sonra oliver'ın dönüşünden çevresindeki bazı insanların memnun olmadığı da anlaşılır...
  1. s 4 ep 18 açık ara 4.sezonun en iyi bölümüydü. arrow'u böyle görmek istiyoruz. kaybedilen ruh geri gelmişti.

    !---- spoiler ----!

    bu bölümde felicity'nin az görünmesi ve aşktan çok arkadaşlık, ihanet, kahramanlık vardı. bölümün yıldızı laurel lance'ti. zaten son bir kaç bölümdür kendisini daha sık kamera karşısında görüyorduk. veda bölümü güzel oldu diyebilirim.

    açıkçası laurel'ın hala oliver'ı sevdiğini düşünüyordum ve bu bölümde düşüncelerim kanıtlandı. zaten tommy öldüğünden beri laurel'ın hayatına kimse girmedi ve doğru düzgün bir ilişkisi yoktu. özellikle de bu sezon oliver'a içli içli bakması beni şüphelendirmeye yetti. ölmeden önce ne söylediğini çok merak etmekteyim. bazı hayranlar ölümü için fake deselerde ben gerçek olduğunu düşünüyorum.

    lakin kafamda bir kaç soru bıraktı bu bölüm. mesela sara neden zamanda geri gidip kız kardeşini kurtarmıyor zaten rip hunter kendi ailesini kurtarmak için bütün kuralları çiğnedi. iş sara'ya gelince neden kurtarılmıyor.
    ayrıca yine sara laurel'ın bedenini alıp zamanda yolculuk ederek lazarus pite sokabilir onu. bence kesinlikle sara kardeşi için uğraşmalı ve rip ile arasında anlaşmazlık çıkmalı ki laurel ölü kalsın. diğer türlü mantıksız olur. (süper kahraman dizisinde mantık arayan da tek benimdir herhalde.)

    diğer bir kafa karışıklığıma gelince quentin lance'in bir kızı iki kez ( biri gerçek diğeri fake) öldü, şimdi diğer kızı da öldü. bu adamla senaristlerin zoru nedir? yazık değil mi? böyle kader olmaz olsun. bence quentin lance de ölmeli artık. bu adam 3.kez acıyı kaldıramaz. acaba laurel'ın istediği oliver'ın babasına sahip çıkması mıydı?

    ada sahnelerinde laurel'dan bahsedilmesi ve laurel'ın kendi resmini saklaması, oliver'a sen benim hayatımın aşkıydın ben senin olmasam bile demesi, black canary fanlarını ve beni tatmin etti. güzel veda oldu. son görevinde ölmesi de kalbimizi burktu.

    gelelim andy'e, bende dig gibi saf saf oyunlarını yemiştim. ihaneti beni de bitirdi. gerçi bu adam zamanında karısını çocuğunu terkedip kendini kötülüğe satmış bunu mu yapmayacak. ama işte bir umutla oliver'a kızdım durdum kötü davranıyor diye.

    ayrıca biz bu sezon hal jordan, green lantern görücektik ne oldu? seneye kaldı herhalde.

    arrow takımının tek salaklığı o totemi tek parça haline getirmekti. bu nasıl bir mantıksızlıktır. her bir parçasını göm yada denize at kardeş. ne diye birleştiriyorsun? sanki işinize yarayacak. patlat yada yoket. böyle saçmalık görülmedi. hele oliver zaten totemin gücünü gördü ne cesaret birleştirirler anlamadım.

    bence laurel'in the flash'te villain olarak gözükmesi çok anlamsız ve hatırasına bir hakarettir. her iki cephede suçla savaşan biri olarak bu kadını kötü düşünemiyorum. arrow flashbacklerinde olmasına sevindim ama.

    dip not: sezon 4'e kadar ağır olicity destekçisiydim. laurel'dan da bu sezona kadar nefret ettim.
    !---- spoiler ----!

mesaj gönder