• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.57)
diarios de motocicleta - walter salles
küba devrimcisi che guevara, 1950'lerde henüz 23 yaşındayken motosikletle seyahate çıkar. tüm güney amerika'yı en yakın arkadaşı alberto granado'yla birlikte gezer.
 
ikili mezuniyetlerine kısa bir zaman kala kendilerine eğlence arar ve arjantin, şili, brezilye ve peru'yu kapsayan uzun bir maceraya çıkarlar. başlangıçta birbirine paralel hedefleri olan ve güzel kızların peşinde olan ernesto ve alberto'yu, hayat bambaşka noktalara sürükler.
  1. ernesto che guevara'nın küba devrimine girişmeden önce, tıp okuduğu sıralarda arkadaşı alberto granado ile güney amerika'yı motosiklet ile keşfetmesinin hikayesi, 2004 yapımı sinema filmi. che'nin kitabından uyarlanan filmde güney amerika'ya yaptıkları seyahatlerde toplumsal görüşünü de büyük oranda etkileyen latin amerika halklarının bulunduğu şartlara tanık oluyoruz. bunun yanında bir cüzamlılar köyünde geçirdikleri zaman içinde che kendi iç dünyasını keşfediyor, hümanist hayat görüşü az çok şekilleniyor. bu anlamda politik bir figürü kişisel anlamda da az çok tanımak için iyi bir fırsat.

    gustavo santaolalla'nın muhteşem müzikleri ve müthiş yol görüntüleri eşliğinde, böylesi önemli bir siyasi figürün, politikanın sıkıcı gölgesinden uzakta yaptığı seyahatlere eğilen gerçekten etkileyici bu latin amerika panoramasında che'yi gael garcia bernal oynuyor.

mesaj gönder