1. bir iç dökme diyelim.

    ekşisözlükte başlığı görerek geldim youreads'e, ekşide yazar değilim.

    youreads'i kısa sürede sevdim, konsepti ciddi anlamda hoşuma gitti. özene bezene de yazmaya çalıştım kendimce, mutlaka niteliksiz olanları da vardır o da benim niteliksiz yönüm işte.

    yazmak kendimi geliştirmeme de vesile oldu ince ince, bir konu hakkında yazmaya çalışırken öğreniyorsun, yazma ihtiyacı bir dürtü gibi bazen gerçekleştirince rahatlatıyor insanı.

    okuduklarından da çok şey öğreniyorsun.

    yazılmış birçok güzel yorum ve güzel yorumları yazan birçok youser var. en önemlisi kişiselleştirmeden "acaba kim yazmış bunu, kişiye göre davranmalıyım" dan ziyade doğrudan yorumla, emek-nitelik ve katkısı ile ilgilendim, farklı bakış açıları olabilir tabi.

    beni hayalkırıklığına uğratan ise gereksiz ortamın gerilmeye çalışılması. bir şeyden rahatsızsan, ona yönelik tavrını ikna edici ve usulüne uygun/saygılı bir yorumla ifade edebileceğin, rahatsızlığına yönelik algı oluşturabileceğin bir ortam burası. fikrine/zikrine ters düşüldüğünde öfkeyle yıpratıcı, provakatif bir dille içi boş girdilerle ortalık karıştırmaya yönelik eylem yeri değil. yanlış, eksik, hatalı ise doğrusunu sen yaz.

    bundan kaçtığım için nefes almak için geldim buraya.

    kişisel, doğrudan bana yönelik bir husus söz konusu olmadı, olsa da olayın kişisel boyutunda değilim.

    bir youser, ilk ve tek yorumu nickaltı ve başka bir kullanıcı ismiyle youser olduğu belli olan şahıs, bildiğim kadarıyla youreads kurallarına aykırı, kendi görüşümü beyan etmemden dolayı "şakşakçı" diye kendince müthiş argümanlar sunduğunu sandığı yorumuyla insanları nitelendirebiliyor. sanırım küçük, birbirini kollayan bir ekip himayesinde.

    muhtemel şimdi benim adıma da yaftalamak için birşeyler bulmaya çalışacaklar. eyvallah. görüldüğü gibi kolay iş çünkü. yarın da başkasına. herhangi bir kendilerince yanlış olan birşey ile karşılaşılan her seferinde vücut bulacak. tek bir konu değil sürece ilişkin fazla örnekli bir olgu, zamanı yakın olduğundan örnek seçtim.

    niteliği, niceliğinin altında kalmaya başlıyor youreads'in. üzücü olan bu.

    her neyse, belki yazdıklarım safsata, mübalağaya varmış bir hassasiyettir. umarım öyledir, yamuluyorumdur.

    bir süre inziva özelliğini denemeyi düşünüyorum ben de. 2-3 aylık ilgim göz önüne aldığında benim için büyük bir adım.

    red kit misali batan güneşe doğru atımı sürüyorum. ama dönüş yolunu da biliyorum.

    seviyorum burayı.
    ozee

mesaj gönder