• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.53)
la haine - mathieu kassovitz
paris’in gettolarında hararetli saatler yaşanmaktadır. grup halinde dolaşan yerel gençlerle, çevreyi kuşatan polisler arasında nefret dolu bakışlardan oluşan bir gerilim vardır. mahallenin gençlerinden abdel, polis soruşturması sırasında benzetildiği için hastanede ölüm döşeğinde yatmaktadır. gencin arkadaşları ise başıboş dolaşmaktadırlar. içlerinden biri vinz, abdel’in ölmesi durumunda bir polis vurmaya and içer.
  1. !---- spoiler ----!

    gözümün önüne sanat galerisinden çıkışları geliyor. aralarındaki uçuruma rağmen teklifsiz ve kendileri gibi

    !---- spoiler ----!

    getto dışındaki polislerin nazik olmasını "bu köpekler burada çok nazikmiş, bana efendim dedi"

    bir de tuvalette sıçarken treni kaçıran adamın hikayesini anlatığı bir sahne var. çok güzel düşünülmüş sahne. minik bir fareye benzeyen gençlerden biri "bunu bize neden anlattı"

    hikayenin güzelliği ve başarılı oyunculuğu filmin en güzel sahnesini oluşturmuş.

    ayrıca behzat ç izleyenler bilir. başroldeki abimizin aynaya karşı bakıp bana mı dedin bana mı dedin dediği bir yer vardır. behzat ç. dizisinin ilk sezonunun final bölümünde ercüment çözer behzat'ın evinde saçlarını sıfıra vurur. aynada aynı şeyi yapar. ercüment delidir ama kahpeliğin de bir karakter gerektirdiğini anlatır. badem bıyıklarını meyvasularına gömenlere iş yapmasına rağmen kendi ilkelerine dokunduğu vakit hepsinin fişini çekmiştir. (pardon son kısmı başka bir başlıkta yazmam gerekirdi.)

    filmin kapsam olarak daha büyük ölçüde inceleneceği hissine kapıldım. çünkü filmin açılışında protesto gösterileri böyle bir izlenim bırakıyor. olayların 3 gencin etkilendiği kısma indirgenmesi birazcık tırtıklı olmuş. çok daha vurucu anlatabilirlerdi.

    genel anlamda filmi çok değerli buluyorum. beğenmediğim yeri yok gibi. yine de içimden ya ablacım şunun şurasını şöyle yapıverseydin n'olurdu sanki.

    şimdiye kadar her şey yolunda. önemli olan düşüş değil. yere iniştir.

mesaj gönder