1. bir kadın olarak hala şaşkınlık içerisindeyim. sakıncası yoksa şayet evet kadınım dedim. yıllar var ki tek başıma pek çok seyehat etmişliğim var. eskiye göre bakınca, öyle gözü açık biri olduğumu da söyleyemem doğrusu o zamanlarda. hiç aklıma gelmeyecek şeyler o zamanlarda da yaşanıyordu belki de ama ben bi haberdim. sanıyorum ailemde bi haberdi ki hiç tembihlemezlerdi beni; 17 yaşında çocuğu, 17 saatlik yolculuklara uğurladıkları zamanlarda..

    geçen zamanlarda çok şey değişti elbet. daha güvende olmayı hissedecekken; etrafta bir korku ve panik havası. kaşımı kaldırsam tahrik, kolumu sallasam hafif meşrep, az biraz dar giyinsem yollu, kısa kollu mu giyinmişim vay kaltak.. sayarım daha böyle ama sokak ağzına çok dönmesin derdindeyim. ne diyordum; zaman geçmiş evet.. tecavüze uğrayan kadınları düşünüyorum, o anlarını.. çırpınışlarını, yakarışlarını, o an akıllaırından neler geçtiğini, canlarının ne kadar yanmış olabileceğini. sonra geleceğe dair ne planları vardı acaba, yaşasalardı ne olurlardı diye bir bir içimde sıralanıyor iç çekişli düşünceler. kendimi onların yerine koyacak kadar yürekli değilim, bir özgecan değilim mesela. derken; içimdeki korku büyüyor. metronun az biraz ıssızlaştığı saatlere kaldıysam-işim gereği ama- ürküyorum yanımdan biri geçince. sonra üzülüyorum arkasından bakınca, yahu adam senin suçun ne.. babamı düşünüyorum; kardeşlerimi ve henüz küçücük yüreğinde birey olmaya doğru giden yeğenimi..

    yahu farkında mısınız? iki gündür dönen mevzuların farkında mısınız? benim dünüm, bugünüm, yarınım böyle geçiyor; konular yine almış gitmiş başını yok sen sucusun, bucusun.. kesin o yapmıştır.. cümlelerinle empati saçmalarken gerçekten kendini o kızın yerine koydun mu? uykudan uyanmanın sersemliğini üzerinden atamamışken bir adamın üzerine boşalmasından duyduğu korkuyu hissedebildin mi üzerinde? deee gelmiş burada başlıklar açıp karşılıklı sidik yarıştırıyorsunuz? asıl ben buna şaşıramıyorum ki artık; sorun nedir, bakış açısı nedir görüyoruz sayenizde.. alın ve gidin pis karşıt fikirlerinizi de başka yerlerde saçmalayın yaa.. ben korkuyorum, ben ürküyorum, tedirginim.. yaşanılan bu hadise sonrası, çıkıp burada ahkam keserek akıllı olduğunuzu bize yutturmaya çalışmayın! yeter, vallahi yeter!!

mesaj gönder